Skocz do zawartości

Soviet Command Car - MiniArt 1:35

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wiem, wiem - temu zaciskam zęby i kończe jeepa. Dzięki za motywacje.

• Odpowiedzi 106
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Model moczył się w DOT 3 - farba zeszła ale surfacer 1200 nie??? Szorowałem i nadal nic tylko w niektórych miejscach lekko zdrapałem. Ma ktoś jakiś pomysł jak to zmyć?

Proszę o pomoc.

Napisano

Coś mi się wydaje że podkładu nie zmyjesz.

Ja moczyłem swego czasu mojego KW-1 przez 24 h w Cleanlux'e. Farba ładnie spłynęła a podkład został.

Ja bym podkładu nie zmywał skoro został nienaruszony.

Napisano

Właśnie w tym problem, trochę się zdarł na płaskich powierzchniach a wszędzie indziej został .

Napisano

Spróbuj zmywacz do akryli Wamodu

Napisano

Dzięki sprubuję. A nie uszkodzi on plastiku?

Napisano

Mr Surfacer 1200 od Mr hobby.

Napisano

Ja bym użył papieru ściernego o gradacji 500 - 1000, przetarł większe powierzchnie i psiknął nową warstwę podkładu na miejsca szlifowane.

Napisano

Najlepszy na Mr Surfacer jest alkohol izopropylowy tak zwany IPA.

http://electropark.pl/czyszczenie/467-kontakt-ipa-plus-1l-5901450046707.html

http://www.pielegnowacauto.pl/ipa-alkohol-izopropylowy.html

http://www.gsm-technology.com/index.php/pl_PL,details,id_pr,359,menu_mode,categories.html

Taka 1 litrowa butla starczy Ci na ho ho.

Zmywa też tamkę i gunze H,można też myć aero po akrylach

Napisano

O kurczę - tonący brzytwy się chyta. Muszę kaskę skombinować i zamawiać.

Dzięki wielkie.

• 3 months later...
Napisano

Powracam do tego warsztatu (model udało się domyć - warsztat zamienia się raczej w ratowanie tego co zostało ).

Dorobiłem klapę od silnika (muszę jeszcze poprawić bo źle leży) i tylny zderzak - wszystko robione samodzielnie z blachy pozyskanej z puszki. Proszę o komentarze.

p1010164pr.jpg

p1010166pe.jpg

p1010167x.jpg

Ławka w środku nie jest przyklejona, temu leży trochę krzywo.

Napisano

Przepraszam za post pod postem. Wymieniłem klapę na prawidłowo leżącą. Pozostąło dorobić do niej zawiasy nity itp. i chyba będzie ok . Tak się to prezentuje :

p1010168p.jpg

p1010169w.jpg

Napisano

Ostrzegam!izopropanol STRASZNIE śmierdzi!!używaj w dobrze wietrzonym/wentylowanym pomieszczeniu!!:-)czujesz mój oddech na plecach?..ANI KROKU W TYŁ!!

Napisano

Źle mnie zrozumiałeś

Model umyty .

czujesz mój oddech na plecach?..ANI KROKU W TYŁ!!

Aż się bać zacząłem - znaczy, że dobrze wygląda, czy do bani?

Napisano

Dobrze że wracasz do tematu. Na zdjęciu na którym opisujesz ławkę widać też że chyba nadwozie jest krzywo w stosunku do ramy. Lewe koło za daleko na zewnątrz. Nie wiem czy jest ono sklejone już razem z ramą. Działaj dalej.

Napisano

Nadwozie może być krzywe - nie jest przyklejone. Teraz zmagania przechodzą na nazwany w innym wątku ruszt i uchwyty.

Napisano

Aż się bać zacząłem - znaczy, że dobrze wygląda, czy do bani?

Nienawidzieć-mogą,bać się MUSZĄ!! ja dla mnie ok ale opinie są jak dziury w d..pie-każdy ma swoją!

Napisano (edytowane)

Dorobione uchwyty:

p1010172e.jpg

p1010174q.jpg

Teraz jeszcze ruszt w sumie mogę zabrać się za siedzenia, kierownicę itd.

Edytowane przez Gość
Napisano

Dzięki.

Rama dorobiona. Teraz kolej na uchwyty z zewnątrz. Rozpocząłem już prace z rusztem.

p1010166na.jpg

Powiedzcie, czy się wam podoba.

Napisano

Dzięki - ciesze się, że sie podoba. Niestety nie wszystko jest takie super. Rama powinna wystawać nad burtę a jest równo z nią. Przyciąłem tę ramę i wygląda to tak.

p1010174za.jpg

Myślałęm dorobić podpórki, ale nie uda mi się to. Ruszt musi chwilę poczekać. Biorę się za mocowanie koła zapasowego. Podczas przechowywania, gdzieś zgubiłem ten element i muszę nad tym popracować.