GrzesiekW Napisano 29 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2011 Wiem, wiem - temu zaciskam zęby i kończe jeepa. Dzięki za motywacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 30 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2011 Model moczył się w DOT 3 - farba zeszła ale surfacer 1200 nie??? Szorowałem i nadal nic tylko w niektórych miejscach lekko zdrapałem. Ma ktoś jakiś pomysł jak to zmyć? Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 30 Sierpnia 2011 Share Napisano 30 Sierpnia 2011 Coś mi się wydaje że podkładu nie zmyjesz. Ja moczyłem swego czasu mojego KW-1 przez 24 h w Cleanlux'e. Farba ładnie spłynęła a podkład został. Ja bym podkładu nie zmywał skoro został nienaruszony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 30 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2011 Właśnie w tym problem, trochę się zdarł na płaskich powierzchniach a wszędzie indziej został . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 30 Sierpnia 2011 Share Napisano 30 Sierpnia 2011 Spróbuj zmywacz do akryli Wamodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 30 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2011 Dzięki sprubuję. A nie uszkodzi on plastiku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 30 Sierpnia 2011 Share Napisano 30 Sierpnia 2011 A jakiej firmy podkładu użyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 30 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2011 Mr Surfacer 1200 od Mr hobby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 30 Sierpnia 2011 Share Napisano 30 Sierpnia 2011 Ja bym użył papieru ściernego o gradacji 500 - 1000, przetarł większe powierzchnie i psiknął nową warstwę podkładu na miejsca szlifowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 30 Sierpnia 2011 Share Napisano 30 Sierpnia 2011 Najlepszy na Mr Surfacer jest alkohol izopropylowy tak zwany IPA. http://electropark.pl/czyszczenie/467-kontakt-ipa-plus-1l-5901450046707.html http://www.pielegnowacauto.pl/ipa-alkohol-izopropylowy.html http://www.gsm-technology.com/index.php/pl_PL,details,id_pr,359,menu_mode,categories.html Taka 1 litrowa butla starczy Ci na ho ho. Zmywa też tamkę i gunze H,można też myć aero po akrylach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 30 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2011 O kurczę - tonący brzytwy się chyta. Muszę kaskę skombinować i zamawiać. Dzięki wielkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 26 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2011 Powracam do tego warsztatu (model udało się domyć - warsztat zamienia się raczej w ratowanie tego co zostało ). Dorobiłem klapę od silnika (muszę jeszcze poprawić bo źle leży) i tylny zderzak - wszystko robione samodzielnie z blachy pozyskanej z puszki. Proszę o komentarze. Ławka w środku nie jest przyklejona, temu leży trochę krzywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 26 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2011 Przepraszam za post pod postem. Wymieniłem klapę na prawidłowo leżącą. Pozostąło dorobić do niej zawiasy nity itp. i chyba będzie ok . Tak się to prezentuje : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 26 Grudnia 2011 Share Napisano 26 Grudnia 2011 Ostrzegam!izopropanol STRASZNIE śmierdzi!!używaj w dobrze wietrzonym/wentylowanym pomieszczeniu!!:-)czujesz mój oddech na plecach?..ANI KROKU W TYŁ!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 27 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2011 Źle mnie zrozumiałeś Model umyty . czujesz mój oddech na plecach?..ANI KROKU W TYŁ!! Aż się bać zacząłem - znaczy, że dobrze wygląda, czy do bani? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Grudnia 2011 Share Napisano 27 Grudnia 2011 Dobrze że wracasz do tematu. Na zdjęciu na którym opisujesz ławkę widać też że chyba nadwozie jest krzywo w stosunku do ramy. Lewe koło za daleko na zewnątrz. Nie wiem czy jest ono sklejone już razem z ramą. Działaj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 27 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2011 Nadwozie może być krzywe - nie jest przyklejone. Teraz zmagania przechodzą na nazwany w innym wątku ruszt i uchwyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 27 Grudnia 2011 Share Napisano 27 Grudnia 2011 Aż się bać zacząłem - znaczy, że dobrze wygląda, czy do bani? Nienawidzieć-mogą,bać się MUSZĄ!! ja dla mnie ok ale opinie są jak dziury w d..pie-każdy ma swoją! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 27 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2011 (edytowane) Dorobione uchwyty: Teraz jeszcze ruszt w sumie mogę zabrać się za siedzenia, kierownicę itd. Edytowane 28 Grudnia 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Grudnia 2011 Share Napisano 27 Grudnia 2011 Dasz sobie radę. Fajnie ci te blachy wychodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 28 Grudnia 2011 Share Napisano 28 Grudnia 2011 Bardzo ładnie! Działaj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 28 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2011 Dzięki. Rama dorobiona. Teraz kolej na uchwyty z zewnątrz. Rozpocząłem już prace z rusztem. Powiedzcie, czy się wam podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 28 Grudnia 2011 Share Napisano 28 Grudnia 2011 Bardzo ładnie to wygląda. Blaszki jak firmowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 28 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2011 Dzięki - ciesze się, że sie podoba. Niestety nie wszystko jest takie super. Rama powinna wystawać nad burtę a jest równo z nią. Przyciąłem tę ramę i wygląda to tak. Myślałęm dorobić podpórki, ale nie uda mi się to. Ruszt musi chwilę poczekać. Biorę się za mocowanie koła zapasowego. Podczas przechowywania, gdzieś zgubiłem ten element i muszę nad tym popracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 28 Grudnia 2011 Share Napisano 28 Grudnia 2011 Fajnie Ci wychodzą te dorabiane części A co się dzieje z III? skończysz ją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi