dumapolski Napisano 21 Września 2011 Share Napisano 21 Września 2011 Jak zrobiłeś granatniki? To była jedna część? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 21 Września 2011 Share Napisano 21 Września 2011 i to jest pro warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 21 Września 2011 Autor Share Napisano 21 Września 2011 Uchwyt składał się z 3 elementów plus toczone tulejki wyrzutników i granaty w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 21 Września 2011 Share Napisano 21 Września 2011 Cudo Na jarzmie działa masz chyba linię podziału form. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 21 Września 2011 Autor Share Napisano 21 Września 2011 Na jarzmie działa masz chyba linię podziału form. Ale to naprawdę był odlew Grzesiek tak to wyglądało w oryginale By pankot13 at 2011-09-21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 21 Września 2011 Share Napisano 21 Września 2011 Przepraszam, masz rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 26 Września 2011 Autor Share Napisano 26 Września 2011 (edytowane) Niestety straciłem wszystkie fotki na ImageShack. Nie wiem jak to się stało Tymczasem złożyłem uchwyty na kanistry. Doprowadziły mnie aż do palpitacji serca Ale było warto. Edytowane 26 Września 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 26 Września 2011 Share Napisano 26 Września 2011 Coś za coś. Jest super 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek M Napisano 26 Września 2011 Share Napisano 26 Września 2011 Uchwyty super. Zdecydowanie warto było nadwyrężyć serducho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 26 Września 2011 Share Napisano 26 Września 2011 Piękne te mocowania kanistrów. Gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 26 Września 2011 Autor Share Napisano 26 Września 2011 Dzięki.Została mi jeszcze masa blach,ale chyba wszystkich nie wykorzystam.Zastanawiam się nad wymianą żaluzji na fototrawionki.Tylko nie wiem czy jest sens bo te oryginalne Dragona wyglądają OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 26 Września 2011 Share Napisano 26 Września 2011 Świetnie, maluj kurde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 26 Września 2011 Autor Share Napisano 26 Września 2011 Świetnie, maluj kurde He he Dumo ja nie jestem taki sprinter jak ty. Mam ostatnio mało czasu na hobby. Powinieneś w swojej 234 też zmienić te mocowania kanistrów.Te pudełkowe to nieporozumienie.Voyager ma też blachy do twojej wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 26 Września 2011 Share Napisano 26 Września 2011 Sprinter przez wakacje za tydzień to się skończy A można dokupić tylko i wyłącznie te klamry bez innych dodatków ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Września 2011 Share Napisano 26 Września 2011 Dumo, ale poszedłeś z tymi blachami. Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 26 Września 2011 Autor Share Napisano 26 Września 2011 A można dokupić tylko i wyłącznie te klamry bez innych dodatków ? Raczej wątpliwa sprawa Dumo.Znalazłem tylko takie;http://www.jadarhobby.pl/voyager-pe35103-sdkfz2344-8rad-135-p-5300.html Zresztą tam gdzie u Ciebie przychodzi kanister i tak zrobiłeś tą część błotnika urwaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 26 Września 2011 Share Napisano 26 Września 2011 Te klamry to Voyagerówki czy Dragona zestawowy arkusz blach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 26 Września 2011 Autor Share Napisano 26 Września 2011 e klamry to Voyagerówki czy Dragona zestawowy arkusz blach? Voyager Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 26 Września 2011 Share Napisano 26 Września 2011 Oj ja pasuję i tak już jest zbudowany czeka na malowanie to kombinować nie będę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 27 Września 2011 Share Napisano 27 Września 2011 Nie trzeba jeszcze kół szpachlować? Reszta . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 27 Września 2011 Autor Share Napisano 27 Września 2011 No właśni nie wiem jak to z tymi kołami jest. Dysponuje tylko 1 fotką kół z takim bieżnikiem. Na fotce wygląda to podobnie chociaż Dragon tak jakby przesadził z tą szpara na środku pomiędzy bieżnikami.Chyba jeszcze trochę zaleję to płynną szpachlą a resztę zakryje ziemia i kurz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 28 Września 2011 Share Napisano 28 Września 2011 Masz więcej fot pumy z pakiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 1 Października 2011 Autor Share Napisano 1 Października 2011 Skończyłem wieżę Pumy. I jeszcze trochę do przodu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dak3000 Napisano 1 Października 2011 Share Napisano 1 Października 2011 Witam!! Gratuluję postępów i czekam na kolejne odcinki warsztatu... Mam pytanka... a mianowicie. Na jaki klej oprócz super glu można przyklejać blaszki. Kolejne pytania "zalecą" troszkę amatorszczyzną, ale ja jestem początkujący i nie bawiłem się jeszcze blaszkami. Interesuje mnie kolejność w działaniu i jeżeli się mylę, popraw mnie. Pierwsze - przygotowanie przedmiotu (tu na przykładzie kanistra), czyli zeszlifowanie z niego imitacji kosza (tylko nie widzę tu u ciebie żadnych śladów szlifowania; czy przed nałożeniem blaszek malowałeś je podkładem?). Drugie - blaszki na klej, malowanie podkładem i cala reszta związana z malowaniem, czy tak do się odbywa?? popraw mnie jeśli coś pominąłem lub jeżeli błądzę w tym temacie. Pozdrawiam i wielkie dzięki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 1 Października 2011 Autor Share Napisano 1 Października 2011 Witaj. Co się tyczy klejów cyjanoakrylowych to próbowałem już ich kilkanaście rodzajów i jak dla mnie to najlepsza jest kropelka. Sa jeszcze kleje Loctite http://www.loctite.pl/cps/rde/xchg/henkel_plp/hs.xsl/klej-byskawiczny-6476.htm które są jednymi z najlepszych cyjanoakryli na świecie,ale niestety są dość drogie.W instrukcji każdych blaszek fototrawionych masz wszystko ładnie opisane co powinieneś np. ściąć lub usunąć.Tak,że z tym nie powinieneś mieć problemu.Co się tyczy malowania to oczywiście najpierw podkład ponieważ blaszki ciężko jest pokryć farbką.Czyli normalna procedura:podkład i następnie kolor bazowy.Aha i blaszek w żadnym wypadku nie maluj przed klejeniem podkładem ponieważ bardzo łatwo będą się odrywały razem z farbką i klejem. Pozdrawiam Może troszkę Ci naświetliłem sprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi