Skocz do zawartości

Sd.Kfz.234/2 Puma Dragon 1:35

pankot13

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 161
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

A można dokupić tylko i wyłącznie te klamry bez innych dodatków ?

Raczej wątpliwa sprawa Dumo.Znalazłem tylko takie;http://www.jadarhobby.pl/voyager-pe35103-sdkfz2344-8rad-135-p-5300.html

Zresztą tam gdzie u Ciebie przychodzi kanister i tak zrobiłeś tą część błotnika urwaną

No właśni nie wiem jak to z tymi kołami jest.

Dysponuje tylko 1 fotką kół z takim bieżnikiem.

Beztytuu-2.jpg

Na fotce wygląda to podobnie chociaż Dragon tak jakby przesadził z tą szpara na środku pomiędzy bieżnikami.Chyba jeszcze trochę zaleję to płynną szpachlą a resztę zakryje ziemia i kurz.

Witam!! Gratuluję postępów i czekam na kolejne odcinki warsztatu...

Mam pytanka... a mianowicie. Na jaki klej oprócz super glu można przyklejać blaszki. Kolejne pytania "zalecą" troszkę amatorszczyzną, ale ja jestem początkujący i nie bawiłem się jeszcze blaszkami. Interesuje mnie kolejność w działaniu i jeżeli się mylę, popraw mnie.

Pierwsze - przygotowanie przedmiotu (tu na przykładzie kanistra), czyli zeszlifowanie z niego imitacji kosza (tylko nie widzę tu u ciebie żadnych śladów szlifowania; czy przed nałożeniem blaszek malowałeś je podkładem?).

Drugie - blaszki na klej, malowanie podkładem i cala reszta związana z malowaniem, czy tak do się odbywa?? popraw mnie jeśli coś pominąłem lub jeżeli błądzę w tym temacie.

Pozdrawiam i wielkie dzięki ...

Witaj.

Co się tyczy klejów cyjanoakrylowych to próbowałem już ich kilkanaście rodzajów i jak dla mnie to najlepsza jest kropelka.

Sa jeszcze kleje Loctite http://www.loctite.pl/cps/rde/xchg/henkel_plp/hs.xsl/klej-byskawiczny-6476.htm które są jednymi z najlepszych cyjanoakryli na świecie,ale niestety są dość drogie.W instrukcji każdych blaszek fototrawionych masz wszystko ładnie opisane co powinieneś np. ściąć lub usunąć.Tak,że z tym nie powinieneś mieć problemu.Co się tyczy malowania to oczywiście najpierw podkład ponieważ blaszki ciężko jest pokryć farbką.Czyli normalna procedura:podkład i następnie kolor bazowy.Aha i blaszek w żadnym wypadku nie maluj przed klejeniem podkładem ponieważ bardzo łatwo będą się odrywały razem z farbką i klejem.

Pozdrawiam

Może troszkę Ci naświetliłem sprawę