ups Napisano 9 Września 2011 Share Napisano 9 Września 2011 Po bólach chyba skończyłem. Zestaw starej tamki z blaszkami abera i lufką rb, plus gąski od bileka. Z malowania i brudzenia o dziwo jestem nawet zadowolony, gorzej z samym klejeniem. Zdaję sobie sprawę ,że kratki , wloty nad przedziałem silnika które wykonałem to porażka. Niestety poległem na zestawie abera , który po prostu był dla mnie za trudny. Nie miałem drucików o małej średnicy i posiłkowałem się drucikami obieranymi z izolacji , które jak się okazały były za twarde i przy tym zbyt sprężyste do kształtowania . Próbowałem maskować to "gałązkami" ale jak wyszło oceńcie sami. Bardzo dziękuję wszystkim , którzy pomagali w wątku warsztatowym. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 9 Września 2011 Share Napisano 9 Września 2011 No piękny jest .Dla mnie jest idealny tylko bym jeszcze wykonał dioramke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 9 Września 2011 Share Napisano 9 Września 2011 A ja przyczepie sie na dzień dobry Gąska z przody nijak ma sie do koła ,poza tym jej odzień odega zanczaco ok kół choć to może się zdażyc po przebiegu w innym terenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 9 Września 2011 Share Napisano 9 Września 2011 Fotki trochę naświetlone, fajny jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 9 Września 2011 Autor Share Napisano 9 Września 2011 A ja przyczepie sie na dzień dobry Gąska z przody nijak ma sie do koła ,poza tym jej odzień odega zanczaco ok kół choć to może się zdażyc po przebiegu w innym terenie Heh wiedziałem że ktoś zauważy Wynika to ze sposobu montowania przednich kół. Oczywiście wystarczy przesunąć lekko oś do przodu i wszytko wraca do normy. Posłużę się tu fotką siostrzanego zestawu tamki 1-34/76 , który składam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 9 Września 2011 Share Napisano 9 Września 2011 Spoko -zdecydowanie lepszy niz mój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 9 Września 2011 Share Napisano 9 Września 2011 Model prezentuje się naprawdę świetnie. Co do oznakowania to poszedłeś trochę "po bandzie": - orzełek jest zdecydowanie powojennego kształty (bez problemu można dostać kościuszkowskiego). - numer nawet jako prowizorka jest SF (bez problemu można ustalić prawidłową numerację naszych Su-85): 28 pułk artylerii samobieżnej - 8XX (orzeł na tle czerwonego koła), 24 pułk artylerii samobieżnej - 6XX, 13 pułk artylerii samobieżnej - 3XX. Funkcję „wyostrzanie” na zdjęciach zastosowałeś chyba za mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 9 Września 2011 Autor Share Napisano 9 Września 2011 Model prezentuje się naprawdę świetnie. Co do oznakowania to poszedłeś trochę "po bandzie": - orzełek jest zdecydowanie powojennego kształty (bez problemu można dostać kościuszkowskiego). - numer nawet jako prowizorka jest SF (bez problemu można ustalić prawidłową numerację naszych Su-85): 28 pułk artylerii samobieżnej - 8XX (orzeł na tle czerwonego koła), 24 pułk artylerii samobieżnej - 6XX, 13 pułk artylerii samobieżnej - 3XX. Funkcję „wyostrzanie” na zdjęciach zastosowałeś chyba za mocno. Zdecydowanie masz rację odnośnie numerów, tu nie mam usprawiedliwienia . Co do orzełka ,dałem , co fabryka dała= czytaj tamka , inna sprawa że nie wiedziałem ,że jest zły. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 9 Września 2011 Share Napisano 9 Września 2011 Bardzo ładnie Ci to wyszło. Aż mnie wzięła ochota na coś ruskiego Niestety poległem na zestawie abera , który po prostu był dla mnie za trudny. Nie miałem drucików o małej średnicy i posiłkowałem się drucikami obieranymi z izolacji , które jak się okazały były za twarde i przy tym zbyt sprężyste do kształtowania Następnym razem wyżarz je sobie nad gazem do czerwoności a potem do zimnej wody. Drucik zrobi się miękki jak plastelina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 9 Września 2011 Autor Share Napisano 9 Września 2011 Bardzo ładnie Ci to wyszło.Aż mnie wzięła ochota na coś ruskiego Niestety poległem na zestawie abera , który po prostu był dla mnie za trudny. Nie miałem drucików o małej średnicy i posiłkowałem się drucikami obieranymi z izolacji , które jak się okazały były za twarde i przy tym zbyt sprężyste do kształtowania Następnym razem wyżarz je sobie nad gazem do czerwoności a potem do zimnej wody. Drucik zrobi się miękki jak plastelina Kurcze o tym nie pomyślałem No cóż metalurg ze mnie żaden. Ale na przyszłość na pewno ten patent wykorzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 9 Września 2011 Share Napisano 9 Września 2011 Witam! Pięknie i bardzo mi się podoba. Super pomalowany! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 9 Września 2011 Share Napisano 9 Września 2011 Witam Wreszcie galeria. Już się doczekać nie mogłem Koledzy wymienili już chyba wszystkie niedoskonałości. Ja do tego dodałbym jedynie kurz na kołach, który wygląda jakby był na nich namalowany. Tworzy jednolitą, dość grubą warstwę z ciemniejszymi środkami. Ogólnie model podoba mi się pomimo swych wad. Jest bardzo ładnie pomalowany, ma nieźle wykonane obicia i fajnie wykończone bambetle. Cieszy oko. Jestem jednak ciekaw co nam pokażesz za jakiś czas (za 3-4 modele). Myślę, że będą to bardzo ciekawe i dopracowane projekty. Póki co życzę Ci powodzenia! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 9 Września 2011 Share Napisano 9 Września 2011 Zaprawdę.... Najlepsza sucza jaka widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 10 Września 2011 Autor Share Napisano 10 Września 2011 Witam . Bardzo dziękuję za uwagi zarówno te krytyczne , jak i pozytywne. Jestem mile zaskoczony ,bo myślałem , ze "dostanie" mi się bardziej. Obiecuję ,że wezmę do serca sugestie kolegów, które tu padły. Dziś dzień przerwy , a od jutra wracam do moich dwóch rozgrzebanych projekcików, będę kończył zabytek t-34/76 od tamki i kontynuował składanie ciężarówki na gąsienicach z pakiem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Września 2011 Share Napisano 10 Września 2011 Mnie też się podoba. A blach jakbyś nie pisał to bym nie zauważył że coś nie tak. Zresztą dla mnie są ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi