dzidas71 Napisano 12 Września 2013 Autor Share Napisano 12 Września 2013 Prace jak zwykle idą bardzo powoli. Nieśmiało zacząłem walkę z olinowaniem. Panowie - ciężko to idzie. Może macie jakieś dobre patenty na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 30 Września 2013 Share Napisano 30 Września 2013 Witam Jakim kolorem malowałeś kamuflaż na okręcie? ( i na czym się wzorowałeś ) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 30 Września 2013 Share Napisano 30 Września 2013 Prace jak zwykle idą bardzo powoli. Nieśmiało zacząłem walkę z olinowaniem. Panowie - ciężko to idzie. Może macie jakieś dobre patenty na to ? Drucik. Po kilku próbach można z nim czynić prawdziwe cuda! najlepszy drucik mosiężny 0,1mm można też czasem wyhaczyć niklowy prościutenki 0,1mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 30 Września 2013 Autor Share Napisano 30 Września 2013 Taa. W międzyczasie doszedłem do tego. Robie z drucika mosiężnego 0,1. Tam gdzie jest ugięcie - z ciągnionej ramki plastiku. Prace co dzień posuwają się odrobinę. Może wrzuce jutro jakieś foty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 30 Września 2013 Share Napisano 30 Września 2013 Taa. W międzyczasie doszedłem do tego. Robie z drucika mosiężnego 0,1. Tam gdzie jest ugięcie - z ciągnionej ramki plastiku. Jesli chcesz osiągnąć ugiecie pod wplywem ciężaru - polecam z drutu - wychodzi samo Inne wygięcia też wychodzą bardzo ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 11 Października 2013 Autor Share Napisano 11 Października 2013 Podłubałem trochę przy drobnicy Na tą chwilę okręt jest w takim stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Klasa Napisano 11 Października 2013 Share Napisano 11 Października 2013 Już teraz pięknie się prezentuje, powolność prac jest całkowicie uzasadniona. Świetny zrobiłeś kamuflaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 12 Października 2013 Autor Share Napisano 12 Października 2013 Nocne zmagania. Naniosłem delikatne cienie ze Smoke Lifecolor na pokład i bawie się w "mosiądzowanie" bulaii. Trochę to sztuka dla sztuki , bo trzeba wytężyć wzrok żeby dostrzec, więc robie to chyba dla siebie tylko, ale, czym innym jest modelarstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 12 Października 2013 Share Napisano 12 Października 2013 Coraz bliżej finału Jestem ciekawa jakich kolorów użyłeś do malowania kamo? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 12 Października 2013 Share Napisano 12 Października 2013 samolot za jasny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 13 Października 2013 Share Napisano 13 Października 2013 samolot za jasnyAle reszta bardzo ładna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 13 Października 2013 Autor Share Napisano 13 Października 2013 Jestem ciekawa jakich kolorów użyłeś do malowania kamo? Oj , tu kombinowałem i mieszłem farbki. Ciężko nawet odtworzyć proporcje. Raczej nie trzymałem się sztywno instrukcji, troche na wyczucie. samolot za jasny Wydaje mi się ,że nie. Zdjęcie jest na pewno do d... Jutro wkleje inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 8 Lutego 2014 Autor Share Napisano 8 Lutego 2014 Jak zwykle-prace bardzo powoli, ale do przodu. To moja pierwsza jednostka nawodna, i naprawdę ilość pracy aby model wyglądał przyzwoicie w porównaniu z samolotem czy pojazdem jest dla mnie porażająca. Ale nic- bliżej już niż dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 8 Lutego 2014 Share Napisano 8 Lutego 2014 Fajnie styrany ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 8 Lutego 2014 Share Napisano 8 Lutego 2014 Fajnie styrany ..... Dokładnie tak, bardzo realistycznie wygląda Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 8 Lutego 2014 Share Napisano 8 Lutego 2014 Od razu widać że sie oglądało filmik Miga Ramireza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 8 Lutego 2014 Share Napisano 8 Lutego 2014 Bardzo ładny. Kiedy galeria? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 9 Lutego 2014 Autor Share Napisano 9 Lutego 2014 Od razu widać że sie oglądało filmik Miga Ramireza Bardzo ładny. Kiedy galeria? Dzięki, do wiosny planuje skończyć , jest jeszcze trochę dupereli a kończe jeszcze dwa inne projekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 9 Lutego 2014 Share Napisano 9 Lutego 2014 Kiedy galeria? do wiosny planuje skończyć , jest jeszcze trochę dupereli a kończe jeszcze dwa inne projekty. Czekam zatem spokojnie na dalsze postępy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 23 Lutego 2014 Autor Share Napisano 23 Lutego 2014 Uzbrajanie "nadwozia" na ukończeniu. Pozostanie jeszcze dokończyc olinowanie i ślady eks. na pokładzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 23 Lutego 2014 Autor Share Napisano 23 Lutego 2014 Nie mam pojęcia tylko dlaczego zdjęcia wstawiane ostatnio przez Photobucket-a sa takiej fatalnej jakości? Przez co wstawiacie swoje zdjęcia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 23 Lutego 2014 Share Napisano 23 Lutego 2014 Świetnie pomalowany !! Gratulacje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 23 Lutego 2014 Share Napisano 23 Lutego 2014 Też wrzucam z wiadra, zobacz w opcjach czy nie masz ustawionego automatycznego zmniejszania fotek do np 800x600. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 24 Lutego 2014 Autor Share Napisano 24 Lutego 2014 Ok, dzieki , ale jak tam wejść w ustawienia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 24 Lutego 2014 Share Napisano 24 Lutego 2014 Tam pd linkami masz Update link options, a potem jest zakładka Customize upload options. Tam możesz pozmieniać rozdzielczości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi