Ipkinss Napisano 30 Września 2011 Share Napisano 30 Września 2011 Witam! Przedstawiam mój świeżo ukończony samolot. Jest to Helldiver Academy w skali 1/72. Model sklejało się bardzo dobrze. Zestaw na prawdę godny polecenia. To pierwszy "niepolak" w mojej kolekcji (może nie ostatni?) ale Helldiver zawsze mi się podobał. Potrzebowałem zestawu, który nakierowałby mnie z powrotem na dobre tory po dłuższej przerwie w klejeniu. Helldiver wywiązał się z tego zadania znakomicie, a przy okazji na prawdę cieszy moje oko Krótki wątek warsztatwy --> http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=86&t=28940 Zapraszam do oceny! Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawbo Napisano 30 Września 2011 Share Napisano 30 Września 2011 Aż chce się zakrzyknąć "jak żywy", ale w odniesieniu do samolotu to trochę dziwnie brzmi Tym niemniej wspaniały !! pozdrawiam Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 30 Września 2011 Share Napisano 30 Września 2011 Nie dziwię się, że cieszy oko, moje również Pozdro Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 30 Września 2011 Share Napisano 30 Września 2011 Bardzo fajny, gratulacje! Mogłeś ewentualnie zapuścić czarną farbą wlot powietrza pod silnikiem... No i maszt antenowy niechlujnie wklejony, z wyraźnym zgrubienem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 30 Września 2011 Share Napisano 30 Września 2011 Miodzio! piękny Helldiver, będzie się na kim wzorować jak będę robił swojego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 30 Września 2011 Autor Share Napisano 30 Września 2011 Hej! Dzięki za komentarze No i maszt antenowy niechlujnie wklejony, z wyraźnym zgrubienem. Mówisz o maszcie na kadłubie? Jeśli tak to owo zgrubienie jest elementem anteny. Przyjrzyj się części numer 5 na ramce (zdjęcie z inboxa). Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 30 Września 2011 Share Napisano 30 Września 2011 Witaj Kolego Ipkinssie Jak zwykle uraczyłeś nas bardzo fajną galerią, bardzo fajnego modelu. Wyszedł Ci świetnie. Podoba mi się delikatne cieniowanie i powierzchnia lakiernicza. Nie podobają mi się jedynie niektóre świecące się (chyba,że to tylko efekt na zdjęciu) napisy eksploatacyjne i wspomniany już wyżej niezapuszczony wlot powietrza. Poza tym jest naprawdę świetnie i można tym modelem napaść oko Gratuluję i pozdrawiam! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 30 Września 2011 Share Napisano 30 Września 2011 Mówisz o maszcie na kadłubie? Jeśli tak to owo zgrubienie jest elementem anteny. Przyjrzyj się części numer 5 na ramce (zdjęcie z inboxa). Rozumiem. Ale mogłeś coś z tym zrobić. W oryginale wygląda to inaczej niż w twoim modelu, a konkretnie tak: http://www.martinsammodels.com/webpage/pages/Real%20Aviation/Walkarounds/Helldiver/pictures/001.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krosto Napisano 30 Września 2011 Share Napisano 30 Września 2011 Na pewno jest to 1/72? świetna robota!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek172 Napisano 30 Września 2011 Share Napisano 30 Września 2011 Pogratulować ! ! Kolego Ipkinss mógłbyś zrobić fotkę wszystkich swoich Polaków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galgan Napisano 1 Października 2011 Share Napisano 1 Października 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 1 Października 2011 Share Napisano 1 Października 2011 Łoo.., co już? A no to gratuluję. Jest ładny modelik do kolekcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.A.T.E.K Napisano 1 Października 2011 Share Napisano 1 Października 2011 Zdradź nam jaka farba wnęki podwozia były malowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 2 Października 2011 Autor Share Napisano 2 Października 2011 Witam! Dziękuję za komentarze Kolego Banny! Masz rację, mocowanie masztu w oryginale było zupełnie inne. Model robiłem prosto z pudełka, dla relaksu, więc z założenia żadne przeróbki nie były wykonane O wlocie powietrza po prostu zapomniałem. B.A.T.E.K! Farba we wnękach to mieszanka dwóch humbroli 80 i 81 w proporcji mniej więcej 3 do 1. Kolego Ipkinss mógłbyś zrobić fotkę wszystkich swoich Polaków? Trudno mi zrobić dobre zdjęcia całości więc zamieszczam nieco byle jakie (sorry ). PS. Czapla ma nieco uszkodzony płat po przeprowadzce :( Nie mogę się zebrać do naprawy. Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 3 Października 2011 Share Napisano 3 Października 2011 Piękna kolekcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek172 Napisano 3 Października 2011 Share Napisano 3 Października 2011 Piękna kolekcja! Dzięki Ipkinss nie wiem czemu ale jak oglądam takie kolekcje to mnie motywuje do pracy nad modelami ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi