tornado Napisano 23 Maja 2007 Share Napisano 23 Maja 2007 Witam Nie nie, jeszcze nie buduję tego pojazdu, narazie przedstawiam tylko in-box modelu w skali 1:8 CORVETTE COUPE rocznik 85 firmy Monogram. Do budowy tego kolosa zabiorę się gdy tylko pokończę inne zaczęte modele. Jak na tą skalę, i wielkość modelu (około 60 cm.) jest dość uproszczony, z ruchomych elementów ma tylko podnoszoną maskę i skrętne przednie koła Pomijając sporą ilość nadlewek na wypraskach to jakość ich jest dosć dobra. Ciekawostą jest to, że Monogram wypuścił model na rynk w 84r. a więc na rok przed premierą oryginału. Predstawiam fotki oryginału: Dla lepszego zobrazowania wielkości modelu użylem jako statysty telefon Nokia 6310i. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 24 Maja 2007 Share Napisano 24 Maja 2007 Ale bydle ... Mówił Ci ktoś że masz krzywo pod sufitem , a poważnie to ... Pogieło Cię . Jak napisałeś i co widać model jest mega prosty.... Mam nadzieję że przy tej skali dasz pełen popis swych umiejętności!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frugoman Napisano 24 Maja 2007 Share Napisano 24 Maja 2007 Rzeczywiście dość uproszczony jak na tę skalę, mogli się bardziej wysilić. Z drugiej strony będziesz miał większe pole do popisu Fajnie wyglądają te monstrualne kołpaki, możnaby sobie zrobić breloczek do kluczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 18 Czerwca 2007 Share Napisano 18 Czerwca 2007 Witam Kiedy zaczną sie prace nad tym modelem bo nie umię sie doczekać twoich prac PoZdRo:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek92 Napisano 18 Czerwca 2007 Share Napisano 18 Czerwca 2007 No po Jagusiu, Corvetta też będzie ucztą dla oczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 18 Czerwca 2007 Share Napisano 18 Czerwca 2007 Zgadzam się z innymi kolegami, sam nie mogę się, już doczekać Tornado twego wykonania. P.s Tornado a, ile kosztuje taka Corveta lub taki Jaguar jak bym zamówił sobie, kiedyś w sklepie modelarskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 18 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2007 Kiedy zacznę jej budowę - tego jeszcze nie wiem narazie chcę pokończyć zaczęte modele w tym też Citroena w 1:8 (relacja z jego budowy jest na tym forum). Corvettę kupiłem na amerykańskim ebay'u, cena uzależniona jest od popytu, mnie z wszystkimi kosztami wyszła około 450 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 18 Czerwca 2007 Share Napisano 18 Czerwca 2007 O łał cena troszkę wygórowana no mówię Ci, ale model cacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lux_2007 Napisano 7 Lipca 2007 Share Napisano 7 Lipca 2007 Ale ten model będzie ogromny gratuluje zakupu i czekam na zdjęcia z postępu prac ! Tornado możesz powiedzieć ile ten model zawiera części ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raddosnyy Napisano 7 Lipca 2007 Share Napisano 7 Lipca 2007 Czekam niecierpliwie na relacje. Bardzo mi się podoba ten modelik, zwłaszcza ze to Corvetta;] Ja mam u siebie na półce 5 Corvett w 1/25 z metalu (Bburago, Maisto etc.). Kocham ten samochodzik!!! A jakbyś jeszcze gdzieś tam El Camino '59 lub '72 dorwał...;] Pozdro;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 10 Lipca 2007 Autor Share Napisano 10 Lipca 2007 Tornado możesz powiedzieć ile ten model zawiera części ? Powiem Ci w tajemnicy że model już zacząłem sklejać i obecnie nie dał bym rady dokładnie ich policzyć. W intrukcji nie ma podanej ilości części, natomiat wiele detali ma ten sam numer z oznaczeniem R i L. Najłatwiej będzie policzyć je na fotkach, które zamieściłem w pierwszym poście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regis Napisano 11 Lipca 2007 Share Napisano 11 Lipca 2007 Hej, to ja się po cichu pytam gdzie fotki i relacja ... ja tutaj juz dołek wydeptałem ;-) To ja sobie tutaj dalej tuptam i czekam ... pozdrawiam, k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 11 Lipca 2007 Autor Share Napisano 11 Lipca 2007 Hej, to ja się po cichu pytam gdzie fotki i relacja ... pozdrawiam, k. Relacja będzie chwilowo oprócz slejonych kilku elementów nie mam nic specjalnego do pokazania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 14 Lipca 2007 Autor Share Napisano 14 Lipca 2007 Silnik jest prawie gotowy, jest jeszcze przy nim trochę rboty, ale to już szczegóły. Oryginał: Sorki za jakość fotek lepszych nie zdążyłem zrobić bo siadły bateryjki. Skleiłem i pomalowałem felgi (od wewnętrznej strony) a to już gotowe kółeczko: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 14 Lipca 2007 Share Napisano 14 Lipca 2007 No, model zapowiada się świetnie, ALE: 1.Czy nie sądzisz, że w tym silniku trochę za srebrno? 2.Mogłeś wnętrza felg na czarno psiknąć, tak robiono i wyglądało superowsko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 14 Lipca 2007 Autor Share Napisano 14 Lipca 2007 No, model zapowiada się świetnie, ALE:1.Czy nie sądzisz, że w tym silniku trochę za srebrno? 2.Mogłeś wnętrza felg na czarno psiknąć, tak robiono i wyglądało superowsko. 1. Może i jest za srebno ale silnik i skrzynię pomalowałem zgodnie z oryginałem. 2. Chodzi ci o czarne kapsle w feldze jeżeli tak, to będą przyklejone dopiero po zamontowaniu kół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 15 Lipca 2007 Share Napisano 15 Lipca 2007 Jak narazie to świetnie się prezentuje, powodzonka Torni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 15 Lipca 2007 Autor Share Napisano 15 Lipca 2007 Zawiechy są już pomalowane i zamontowane do podłogi, także silnik jest już na swoim miejscu: W kołach przybyły czarne kapsle: Do kasty przykleiłem przedni zderzak, no i mała przymiarka: i z Jaguarem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 15 Lipca 2007 Share Napisano 15 Lipca 2007 Ładnie, ten jaguar jakiś mały przy niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek330 Napisano 15 Lipca 2007 Share Napisano 15 Lipca 2007 Jag to taki brzydal przy nim. Jaki bedzie kolor kasty?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 15 Lipca 2007 Autor Share Napisano 15 Lipca 2007 Jaki bedzie kolor kasty?? Jeszcz nie wiem z fotek, którymi dysponuję najbardziej podoba mi się czerwona z czarnym dachem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 15 Lipca 2007 Share Napisano 15 Lipca 2007 Torni fajna ta Corweta, sam bym się najchętniej, takim czymś pobawił. Pewnie Corwete, zrobisz na kolorek czerwony Co ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regis Napisano 15 Lipca 2007 Share Napisano 15 Lipca 2007 Hej, Torni fajna ta Corweta, sam bym się najchętniej, takim czymś pobawił.Pewnie Corwete, zrobisz na kolorek czerwony Co ??? Wojtek ... po pierwsze Corvette .... a nie Twoje "Corwete" - widzisz różnice ?? Powinienieś. Co do koloru, czerwona Corvette to tak jak Marlboro - ;-) prawie symbol. Ten czarny dach na Twoich fotach to wersja "targa" - ze zdejmowanym częściowo dachem (pomiędzy przednim, a środkowym słupkiem). Tylko taki dach jest lekko transparentny ... co będzie chyba ciężko zrobić. Silnik i felgi "prima sort" !! pozdrawiam, k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 15 Lipca 2007 Autor Share Napisano 15 Lipca 2007 Przyznam się, że przeleciała mi przez głowę myśl aby wyciąć dach i dorobić drugi z plexi muszę to jezcze rozważyć Ps. No, model zapowiada się świetnie, ALE:1.Czy nie sądzisz, że w tym silniku trochę za srebrno? Znalazłem w necie trochę lepszą fotkę oryginału, która powinna rozwiać wątpliwości dlaczego w moim silniku jest tyle srebra: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raddosnyy Napisano 16 Lipca 2007 Share Napisano 16 Lipca 2007 Tronado, a nie myslałeś może żeby tą Vette na biało psiknać?? :> Mam modelik białej C5 1/24 i jest przepiękna;] I jakbyś jeszcze jej świecące światełka zrobił:P Pozdro;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi