Grubyjg Napisano 11 Listopada 2012 Share Napisano 11 Listopada 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik Napisano 11 Listopada 2012 Autor Share Napisano 11 Listopada 2012 Zero kompromisów. Są kompromisy, są. Niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik Napisano 25 Listopada 2012 Autor Share Napisano 25 Listopada 2012 Tak mi szybko idzie i zaraz skończę więc postanowiłem jeszcze coś dorzucić do sprzętu trafiła się okazyjna cena na ebayu więc stwierdziłem że do kompletu strzelę pseudo Raptownego odlew żywiczny ale całkiem fajnie wykonany Jeszcze z taką żywicą się nie spotkałem jest dość twarda i przy szlifowaniu wydziela się chemiczny zapach, jakby jakiegoś rozpuszczalnika. Będzie trochę obróbki, usuwania szwów i poprawiania powierzchni miałem obawy czy figurant będzie pasował do R1 bo jest dość sporawy Raptowny co prawda nie śmigał w pełnym kombinezonie ale to nie jest takie istotne, najważniejszy będzie kask z irokezem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 25 Listopada 2012 Share Napisano 25 Listopada 2012 Żywiczny "figurant" wygląda bardzo zachęcająco. Ale to co pod nim....po prostu jakby jakaś figurka woskowa na prawdziwym motorze. Trzymam kciuki, żebyś go wycieniował, wypieścił w taki sposób, żeby ogłupiał zmysł wzroku jak sam motor! Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 26 Listopada 2012 Share Napisano 26 Listopada 2012 No i żywiczny rycerz rozkłada bezradnie ręce bo mu łańcuch spadł... Nawet nieobrobiony gość robi wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
retsiwt Napisano 29 Listopada 2012 Share Napisano 29 Listopada 2012 Raptowny co prawda nie śmigał w pełnym kombinezonie ale to nie jest takie istotne, najważniejszy będzie kask z irokezem Śmigał w kombinezonie na początku kariery, zobacz http://www.scigacz.pl/Suzuki,GSX-R750,8211,,motocykl,bezkonkurencyjny,2217.html http://www.scigacz.pl/Triumph,Speed,Triple,vs,KTM,Super,Duke,990,1438.html Boje się, że właśnie dołożyłem Ci roboty w odwzorowywaniu kombinezonu... :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 29 Listopada 2012 Share Napisano 29 Listopada 2012 Z tym że teraz to raczej nie bedzie pasować "późny" motor z "wczesnym" kierowcą... Tak mi sie zdaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik Napisano 30 Listopada 2012 Autor Share Napisano 30 Listopada 2012 Dokładnie. Będzie próba upodobnienia figuranta do stroju późnego kierowcy Już podjąłem pierwsze kroki w tym kierunku, niebawem się pochwalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik Napisano 5 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2013 W nowym roku udało się wyrwać parę dni wolnego extra i w końcu posiedziałem trochę dłużej przy modelu. Miałem rozpoczęte maskowanie tylnej owiewki ale leżało już dość długo i po zdjęciu taśmy Aizu klej został na lakierze. Zdjąłem więc wszystko przepolerowałem lakier i zrobiłem maskowanie od nowa. Do malowania zamaskowałem resztę taśmami Tamiya i maskolem Gunze po paru minutach malowania i półgodzinnym zdejmowaniu masek później znów było maskowanie i zabawa z cieniowaniem Cieniowanie nie powala ale nie jest to moja specjalność i w 50% robię je na zasadzie jak się uda. Całość pokryłem warstwą bezbarwnego z Gaii i poleciałem z kalkami teraz położę jeszcze ze 2-3 delikatne warstwy bezbarwnego i następne będzie brudzenie. Zacząłem też maskowanie zbiornika paliwa tutaj jest więcej roboty. Będę chciał też zrobić odrobinę rdzy zobaczymy jak mi to wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 5 Stycznia 2013 Share Napisano 5 Stycznia 2013 Albo gąbka, albo pędzelek 000, najpierw szara lub biała to pozostały podkład, potem kolory rdzy. Myślę że pędzelek przy tym kształcie odprysków będzie lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcus05 Napisano 5 Stycznia 2013 Share Napisano 5 Stycznia 2013 Kazik . Najlepszego w 2013, jakże brakowało Twojej kontynuacji,,, Pozdr Macus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik Napisano 5 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2013 Dzięki, wszystkiego dobrego również! Nie będę rzucał jakichś czczych deklaracji ale spróbuję się zmobilizować i częściej coś robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 6 Stycznia 2013 Share Napisano 6 Stycznia 2013 Jak Ona bidulka wsiadła na ten motor ????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny1986tychy Napisano 6 Stycznia 2013 Share Napisano 6 Stycznia 2013 Miodzio nie mogę się doczekać końca! A do forda kiedy wracasz?? Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik Napisano 7 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2013 Możliwe że się za niego złapie jak skończę Yamaszkę. Sporo osób się o niego pyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baza Napisano 15 Stycznia 2013 Share Napisano 15 Stycznia 2013 Cześć, zarejestrowałem się specjalnie by pogratulować świetnej pracy. Fajny jest odbiór pośród ludzi z tematu naprawdę niesamowita praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik Napisano 16 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2013 Dzięki! Fajny jest odbiór pośród ludzi z tematu .... masz na myśli modelarzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 16 Stycznia 2013 Share Napisano 16 Stycznia 2013 Dzięki! Fajny jest odbiór pośród ludzi z tematu .... masz na myśli modelarzy? Znam Baze, chodzi mu raczej o stunterów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik Napisano 17 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2013 No proszę, nie wiedziałem że po za bracią modelarską ktoś jeszcze tutaj zagląda chociaż widziałem na photobucket'cie że moje fotki krążą gdzieś po Facebooku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baza Napisano 17 Stycznia 2013 Share Napisano 17 Stycznia 2013 Tak, sam nawet dwukrotnie umieściłem zdjęcie z przebiegu prac. Niektórzy pytali co się dzieje z R1 Raptownego - czy dostaje "drugie życie"? Myśląc, że to prawdziwy egzemplarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik Napisano 17 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2013 Czytałem komentarze wczoraj wieczorem, podobało mi się wyjaśnienie że ten kij to wykałaczka. Uśmiałem się A tak w ogóle to fajne foty się tam pojawiają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik Napisano 18 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2013 Od jakiegoś czasu walczę z szybką przedniej owiewki. Przy pomocy vacuformowania i szybki oryginalnej zrobiłem sobie nową z folii Przyciąłem ją odpowiednio i zrobiłem otworki pod trytytki. Następny krok to przyciemnić ją odrobinę i położyć kalkę. Do przyciemnienia użyłem black clear z Gaia. Za pierwszym razem przy malowaniu złapałem dwa paprochy i niestety musiałem zrobić to jeszcze raz. Za drugim razem udało się bez paprochów ale dostrzegłem coś innego nie byłem ostrożny przy operowaniu szybką i lakier popękał. Jeszcze raz od nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzeeechu Napisano 23 Stycznia 2013 Share Napisano 23 Stycznia 2013 nie poddawaj sie !! W końcu sie uda :P powodzenia i czekam na pozytywne postępy w budowie a tak na marginesie to nie jest prawdziwy motocykl ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik Napisano 23 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2013 Dzięki! Nie mam takiego dużego dekielka obiektywu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik Napisano 3 Lutego 2013 Autor Share Napisano 3 Lutego 2013 Małe postępy w pracach. Męczę dalej zbiornik paliwa. On mnie też męczy. Dużo przy nim zabawy. Maskowanie taśmą Aizu wychodzi mi bokiem na tyle że metodą zaprzyjaźnionego kolegi modelarza wrzuciłem coś innego rozluźniającego na warsztat. Dla chętnych można zobaczyć w innym miejscu ;) Ale do rzeczy, po maskowaniu było klika minut fukania a potem ze 20minut zdejmowania taśmy Nie ma ideału jaki bym sobie życzył ale po paru retuszach będzie znośnie. Nad zadrapaniami i rdzą jeszcze będę pracował. Znów Aizu i zabawa w odkurz. Po zdjęciu masek I na koniec fotka z klimatem Pozdrowienia dla chłopaków ze StuntersBloga, wiem że zaglądają! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi