kamil83 Napisano 15 Października 2011 Share Napisano 15 Października 2011 Witam! Jak w tytule, zamierzam zbudować DANĘ. Za bazę posłuży mi model firmy Hobby Boss. Chcę go zrobić w polskich barwach. Mam zamiar dokupic kalki Toro. Póki co to tyle. Mile widziane wszelkie uwagi i sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 W podpisie mam link do swojego warsztatu, może coś podpatrzysz. Zamierzasz budować pojazd używany w kraju czy na misji? Przy okazji, nie wiem czy zauważyłeś, ale Eduard wydał blachy do tego modelu. Nie wiem jak bardzo się mogą w Twoim przypadku przydać, ale można z ciekawości obejrzeć. Zewnętrze Wnętrze Skrzynki narzędziowe Istnieją także dodatki Voyagera, w zasadzie to samo co Eduard, tylko trudniej dostępne. Uważaj także na opony, polskie Dany mają co najmniej dwa różne typy bieżników. Jeden taki jak w modelu HB, drugi taki jak w jednym z zestawów DEF Model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 16 Października 2011 Autor Share Napisano 16 Października 2011 Zderzak widziałęm Twój warsztat. Często tam zaglądam. Idziesz bardzo ambitnie. O blaszkach pomyslę. Kamil Feliks Sztarbala nad figurką się jeszcze zastanowię, bo nie wiem, czy otworzę wnętrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 17 Października 2011 Autor Share Napisano 17 Października 2011 Zderzak znajdę te blaszki w Jadarze bądź innym polskim sklepie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 17 Października 2011 Share Napisano 17 Października 2011 Odpowiem za Zderzaka - blaszki Eduarda kupuję w Martoli albo w Eduard Polska. Niestety oba sklepy zamówienia robią co jakiś czas i możesz trochę na towar poczekać. Voyagera kupisz w Jadarze, ale warto się dowiedzieć, czy to co potrzebujesz mają akurat na stanie (mimo podawanych informacji przy każdym przedmiocie w sklepie). W tej chwili mają np. coś takiego: http://www.jadarhobby.pl/voyager-pe35435-152mm-shkh-dana-vz77-135-p-25969.html I coś takiego: http://www.jadarhobby.pl/voyager-pe35436-152mm-shkh-dana-vz77-ammo-bins-135-p-25968.html No i koła, ale cena zabija: http://www.jadarhobby.pl/voyager-pea261-152mm-shkh-vz77-dana-weighted-road-wheels-135-p-25983.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 18 Października 2011 Autor Share Napisano 18 Października 2011 Kuba widzę, że wtym pierwszym zestawie blaszek są również skrzynki, to gdy kupię ten zestaw drugiego zestawu już nie potrzebuję. A koła faktycznie drogie. Temat kół odpuszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 18 Października 2011 Share Napisano 18 Października 2011 Uważaj na te duże zestawy Voyagera - nie zawsze to co jest na obrazku, jest też w zestawie. Podobnie jest przypadku Humvee. Dlatego zanim coś kupisz, upewnij się co to coś zawiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 20 Października 2011 Share Napisano 20 Października 2011 Koła możesz wymienić na zestaw Def Model. Jeden z dwóch zestawów ma innych typ bieżnika, często stosowanych na polskich Danach. Koła Voyagera to takie same opony jak HB, może jedynie lepiej odwzorowane. Osobiście jednak bym ich nie wymieniał. Druga sprawa, jeśli nie chcesz niczego otwierać, skrzynki Eduarda, a więc zasobniki z tylnej części pojazdu, to raczej zbędne wyrzucenie pieniędzy w błoto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 9 Listopada 2011 Autor Share Napisano 9 Listopada 2011 Piotrze w tamtym warsztacie faktycznie nie ma na co popatrzeć. Podglądam często warsztat Zderzaka i tak już pozostanie. Chyba, że znajdę równie ambitny warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 Bardzo szczegółowo , z pełnym wnętrzem ten model budował od podstaw czeski modelarz na tym forum http://www.modelforum.cz/index.php?sid=e9c6bfd052dbb8358eb87db643141750 w dziale "Technika" ,z porównaniem modelu Trupetera , niestety nie mogę odszukać wątku, może Tobie się uda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol 111 Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 Ciekawe ile byłoby polskich DAN w zagranicznych mediach, gdyby nie było "Lady Gagi" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 9 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2011 W końcu zacząłem skladać modelik: Podwozie: Silnik: Czy na tym etapie powinienem dokonać jakichś zmian, przeróbek ( aby zmienić DANĘ na Polaka)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 14 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2011 DANA już powoli zaczyna nabierać kształtu: Czekam na blaszki i działam dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Grudnia 2011 Share Napisano 14 Grudnia 2011 Fajna maszynka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 27 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2011 z oferty Toro to być może także to cie zainteresuje ..jak już trafi na rynek, co wedle mojej naśmielszej wiedzy wydarzy sie w przewidywalnej przyszłości. Spolonizowanie dany to nie tylko kalkomanie, ale też kilka kosmetycznych przeróbek Dostałem tą figurkę w ramach prezentu gwiazdkowego. Doszły do mnie także blaszki: 152mm ShkH vz.77 DANA exterior 1/35 - Eduard 36180 152mm ShkH vz.77 DANA interior 1/35 - Eduard 36179. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 30 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2011 Zabrałem się za wnętrze: I chyba muszę usunąć zaznaczony element (?): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 15 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2012 Witam! Modelik prawie cały zlożony. Kupa roboty z tymi blachami. Oto efekty: Wnętrze: Figurant: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Stycznia 2012 Share Napisano 15 Stycznia 2012 Ehh...chciałbym mieć taki talent do blaszek. Super ci wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 15 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2012 Blaszki to dla mnie masakra, zwłaszcza, że gnę je na pensecie i na skalpelu. Maskra. Przez moje wkurzenie dostaje się wszystkim dookoła. Przez to moje małżeństwo wisi na wlosku Za każdym razem mówię, że ostatni raz kupiłem blaszki, ale daję się na nie skusić często. Efekt jest fenomenalny. Talent, wcale nie. Jest pełno niedociągnięć. Nie zawsze blachy gną się tak jak ja chcę. Czeka mnie jeszcze okablowanie. Może choć trochę dorównam modelowi Konrada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 15 Stycznia 2012 Share Napisano 15 Stycznia 2012 Co do blaszek to ja też uważam że bez nich każdy model jest mniej dokladny i kupuję je teraz praktycznie do każdego nowo zkupionego modelu jak i do tych poddawanych remontom, dla mine najbardziej wkurzajace jest to, jak pracowicie wyginany element wielkości 2x2mm nagle wypadnie mi z pęsetki i potoczy się gdzies po podłodze.Ale ogladając Twoje zdjęcia wyglada to super .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 16 Stycznia 2012 Share Napisano 16 Stycznia 2012 Kamil - narzekasz, a pięknie Ci to wychodzi Oby tak dalej. Nie pozamykaj później tego za bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 16 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2012 Okna i włazy będą otwarte, to coś tam będzie widać. Zobaczymy, jak pójdzie mi z malowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 17 Lutego 2012 Autor Share Napisano 17 Lutego 2012 Witam! Zacząłem malować model. Oto efekty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Lutego 2012 Share Napisano 17 Lutego 2012 Czym maluje - pędzel czy aero? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
franki Napisano 18 Lutego 2012 Share Napisano 18 Lutego 2012 podoba mi się ten driver... jest naturalny..... zwłaszcza zapita lekko otyła twarz tylko szkoda że siedzi w złej kurtce ze źródeł wynika że wszyscy chodzą w pustynnych mundurkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi