pankot13 Napisano 23 Października 2011 Share Napisano 23 Października 2011 Witam wszystkich. Jako,że prace nad Pumą powoli zbliżają się do końca więc postanowiłem założyć nowy wątek. Tym razem będzie to lekki czołg T-70 zdobyty przez niemiaszków i przez nich używany pod nazwą Pz.Kpfw. 743. Do modelu dodam aluminiową lufę Abera oraz blaszki fototrawione. Na początek zabieram się za dodanie kilku spawów,które producent w modelu pominął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 23 Października 2011 Share Napisano 23 Października 2011 Nie lubię alianckich i sowieckich czołgów w niemieckich barwach, ale chętnie zobaczę jakąkolwiek nową T-70-tkę na forum. Fajny i zgrabny pojazd Życzę powodzenia Panie Kocie! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Października 2011 Share Napisano 23 Października 2011 I Ja zasiadam w loży szyderców ... a może klakierów. W każdym razie po twojej Pumie jestem spokojny o wynik końcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 23 Października 2011 Share Napisano 23 Października 2011 Najważniejsze jeszcze nie zostało powiedziane przez autora warsztatu, a mianowicie: jakie malowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 23 Października 2011 Autor Share Napisano 23 Października 2011 Dzięki Panowie za doping. Co się tyczy malowania to najprawdopodobniej będzie jednolite zielone. Po przemyśleniach nie wykluczam też,że model będzie w barwach rosyjskich,aby zrównoważyć siły między przeciwnikami na moich półkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 23 Października 2011 Share Napisano 23 Października 2011 Zrób ruska - o wiele ładniejszy jest w zielonym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 23 Października 2011 Share Napisano 23 Października 2011 Piotrek tylko ruski ,pliss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 23 Października 2011 Share Napisano 23 Października 2011 Witam . Moze po tym linkiem sobie coś wybierzesz. http://www.scribd.com/doc/44464869/Tank-Vol-264-T-70-From-www-jgokey-com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 23 Października 2011 Autor Share Napisano 23 Października 2011 Dzięki za link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 23 Października 2011 Share Napisano 23 Października 2011 Ruskiego rób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 23 Października 2011 Share Napisano 23 Października 2011 Kolejna maszyna RKKA. Koniecznie zrób w jedynie słusznych barwach. Tę stronę pewnie znasz http://www.o5m6.de/t_70_early.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 24 Października 2011 Autor Share Napisano 24 Października 2011 Tak.Tą akurat znam.Ale dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 24 Października 2011 Share Napisano 24 Października 2011 Też jestem za ruskiem. Jak chcesz, to służę kalkami od T-70 Special Edition, Miniartu. Jest parę fajnych ruskich malowań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 24 Października 2011 Share Napisano 24 Października 2011 Piotrek jak chcesz ja na pewno mam sporo orzełków i numerów nie jestem pewny ale sa tez malowania polskich T 70 ,kalki jak dobrze pamietam techmod .jutro sie zorientuje dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 24 Października 2011 Autor Share Napisano 24 Października 2011 (edytowane) O widzisz było by fajnie zrobić coś w polskich barwach.Wstyd powiedzieć ale nie mam nic polskiego Zresztą to dopiero mój 5 model po moim powrocie do modelarstwa.Dopiero się rozkręcam A ile kosztują te kalki Techmodu Robert? Kamil.K dzięki za propozycję ale zrobię chyba Polaka. Edytowane 24 Października 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 24 Października 2011 Share Napisano 24 Października 2011 Apeluję do Ciebie: Bierz od kolegi Roberta te kalki i rób polskiego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 24 Października 2011 Share Napisano 24 Października 2011 Piotruś nie jestem pewny czy to techmod jestem teraz w pracy i nie mam do nich dostepu na pewno jest sporo orzełków i numery i myslę że spokojnie bedzie mozna coś dobrać jeśli nie numery to orzełki na bank ,jutro dam Ci znać a ile kosztuję ?daj spokój jesli będą Ci pasowały to wyslę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 24 Października 2011 Autor Share Napisano 24 Października 2011 Ok i dzięki Tak na szybkiego znalazłem jeden rysunek : Apeluję do Ciebie: Bierz od kolegi Roberta te kalki i rób polskiego! Tak,że może coś z tego będzie Czekam jeszcze na blaszki bo bez nich nie mogę ruszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 24 Października 2011 Share Napisano 24 Października 2011 Zrób naszego, a co! Najwięcej fotek jest (chyba) wozu nr 245 . Cytując swój warsztat (robiłem czołgutka w 72): Czołg wyglądał wtedy tak: barwna interpretacja: Powyższe dwie fotki znalezione kiedyś w sieci ale można je też odszukać np w "Broni Pancernej w LWP" Lalaka Zobaczyłem temat i pomyślałem, że w końcu komuś sprezentuję alu pukawkę do tej maszynki (Żonci się skale pomyliły) ale już sobie kupiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 24 Października 2011 Autor Share Napisano 24 Października 2011 Dzięki Rafał za rysunki. Już dokopałem się w Google do twojego T-70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 24 Października 2011 Share Napisano 24 Października 2011 Skoczyłem do domu i przywiozłem kaleczki, jest to zestaw z Armo WP 1943-45 cz.1 i kalki z Intechu.Na zadnym niestety nie ma T 70 są Su 76 io inne teciaki a tego nie ma ale za to jest spory wybór orzełkow więc cos sobie wybierzesz ,daj znac to je Ci wyślę. O to kalki /te skreslone to brak/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 24 Października 2011 Autor Share Napisano 24 Października 2011 O widzisz orzełki będą w sam raz Dzięki. Wysłałem Ci Adres na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qweszaq Napisano 25 Października 2011 Share Napisano 25 Października 2011 Czy "245" to T70 ? Zestaw Miniart'u to T70M.Szerokie błotniki i gąsienice , właz kierowcy z peryskopem. O ile można wierzyć rysunkowi. pzdr mrcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 25 Października 2011 Autor Share Napisano 25 Października 2011 Na zdjęciu płynącego czołgu widać wyraźnie peryskop na włazie kierowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 28 Października 2011 Autor Share Napisano 28 Października 2011 Doszły kalki od Roberta (dzięki ) oraz blaszki Abera,więc zabieram się do roboty. Po raz pierwszy spróbuje większe elementy lutować.Zobaczymy co z tego wyjdzie ; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi