Skocz do zawartości

Polski T-70 1:35 MiniArt

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich.

Jako,że prace nad Pumą powoli zbliżają się do końca więc postanowiłem założyć nowy wątek.

Tym razem będzie to lekki czołg T-70 zdobyty przez niemiaszków i przez nich używany pod nazwą Pz.Kpfw. 743.

Do modelu dodam aluminiową lufę Abera oraz blaszki fototrawione.

Na początek zabieram się za dodanie kilku spawów,które producent w modelu pominął.

100_0366.jpg

• Odpowiedzi 332
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nie lubię alianckich i sowieckich czołgów w niemieckich barwach, ale chętnie zobaczę jakąkolwiek nową T-70-tkę na forum. Fajny i zgrabny pojazd

Życzę powodzenia Panie Kocie!

Pozdrawiam

Kornik

Napisano

Najważniejsze jeszcze nie zostało powiedziane przez autora warsztatu, a mianowicie: jakie malowanie?

Napisano

Dzięki Panowie za doping.

Co się tyczy malowania to najprawdopodobniej będzie jednolite zielone.

Po przemyśleniach nie wykluczam też,że model będzie w barwach rosyjskich,aby zrównoważyć siły między przeciwnikami na moich półkach

Napisano (edytowane)

O widzisz było by fajnie zrobić coś w polskich barwach.Wstyd powiedzieć ale nie mam nic polskiego Zresztą to dopiero mój 5 model po moim powrocie do modelarstwa.Dopiero się rozkręcam

A ile kosztują te kalki Techmodu Robert?

Kamil.K dzięki za propozycję ale zrobię chyba Polaka.

Edytowane przez Gość
Napisano

Piotruś nie jestem pewny czy to techmod jestem teraz w pracy i nie mam do nich dostepu na pewno jest sporo orzełków i numery i myslę że spokojnie bedzie mozna coś dobrać jeśli nie numery to orzełki na bank ,jutro dam Ci znać a ile kosztuję ?daj spokój jesli będą Ci pasowały to wyslę

Napisano

Ok i dzięki

Tak na szybkiego znalazłem jeden rysunek :

CzoglekkiT-70_1319479819716.png

Apeluję do Ciebie: Bierz od kolegi Roberta te kalki i rób polskiego!

Tak,że może coś z tego będzie

Czekam jeszcze na blaszki bo bez nich nie mogę ruszyć.

Napisano

Zrób naszego, a co!

Najwięcej fotek jest (chyba) wozu nr 245 .

Cytując swój warsztat (robiłem czołgutka w 72):

Czołg wyglądał wtedy tak:

00_Archiwum_1.jpg

barwna interpretacja:

00_Plansza_Barwna.jpg

Powyższe dwie fotki znalezione kiedyś w sieci ale można je też odszukać np w "Broni Pancernej w LWP" Lalaka

Zobaczyłem temat i pomyślałem, że w końcu komuś sprezentuję alu pukawkę do tej maszynki (Żonci się skale pomyliły) ale już sobie kupiłeś

Napisano

Skoczyłem do domu i przywiozłem kaleczki, jest to zestaw z Armo WP 1943-45 cz.1 i kalki z Intechu.Na zadnym niestety nie ma T 70 są Su 76 io inne teciaki a tego nie ma ale za to jest spory wybór orzełkow więc cos sobie wybierzesz ,daj znac to je Ci wyślę.

O to kalki /te skreslone to brak/

kwit0001.jpg

kwit0002.jpg

Napisano

Czy "245" to T70 ?

Zestaw Miniart'u to T70M.Szerokie błotniki i gąsienice , właz kierowcy z peryskopem.

O ile można wierzyć rysunkowi.

pzdr

mrcin

Napisano

Doszły kalki od Roberta (dzięki ) oraz blaszki Abera,więc zabieram się do roboty.

Po raz pierwszy spróbuje większe elementy lutować.Zobaczymy co z tego wyjdzie ;

100_0385-1.jpg