pankot13 Napisano 12 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2011 2 zdjęcie - kalka coś Ci źle siadła. Reszta jak zwykle super - jak malujesz takie łagodne przejścia kolorów w cieniowaniu? To włosie z pędzelka mi podeszło pod kalkę Grzesiek. Za późno to zauważyłem. A przejścia kolorów to po prostu malowanie aerkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 12 Grudnia 2011 Share Napisano 12 Grudnia 2011 Będziesz się jakoś znęcał nad wydechami, czy zostawisz jak jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 12 Grudnia 2011 Share Napisano 12 Grudnia 2011 Supcio! Dajesz dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 12 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2011 Będziesz się jakoś znęcał nad wydechami, czy zostawisz jak jest? Będą malowane Grzesiek po washu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 12 Grudnia 2011 Share Napisano 12 Grudnia 2011 Bardzo mi się podoba ta biedronka i kolor czołgu. Mógłbyś podać farby którymi robiłeś ta biedronkę? Czekam na finał!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 12 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2011 Konrad mieszałem Mr.Hobby H-79,H-403 z Tamiya XF-60 A do biedronki użyłem; -umbra -sepia -brunat krapowy brunat marsa i biały z żółtym tylko wszystkie brązy zjadły je Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Grudnia 2011 Share Napisano 12 Grudnia 2011 Bardzo fajny. Dajesz dalej. Tyle malowań pod rząd i każde było chwalone. Chciałbym uzyskać taki ciąg. Narobiłeś mi smaków ta maszyną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 12 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2011 Bardzo fajny. Dajesz dalej. Tyle malowań pod rząd i każde było chwalone. Chciałbym uzyskać taki ciąg. Narobiłeś mi smaków ta maszyną. Krzysiek to spiesz się z zakupem bo formy coraz gorsze. Już widać na nich spore ślady zużycia. A nie sądzę by Ukraińska firma pokusiła się o ich odnowienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 12 Grudnia 2011 Share Napisano 12 Grudnia 2011 Sory Piotr ale biedronka nie za bardzo Ci wyszła ,za mało wytarta ,smugi pionowe zbyt wyraziste,biedroneczka ma za zadanie bardziej przefiltrowanie koloru bazowego i imitacja ewentualnych śladów spływającej wody-deszczówki a u Ciebie wygląda tak jak by brudny czołg potraktowac szczotką z góry na dól .Zacieki bardziej z AK cos tam masz ten specyfik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 12 Grudnia 2011 Share Napisano 12 Grudnia 2011 Ale po lakierze mało co z tego zostaje, mam takie doświadczenia z sido i lepiej jest zrobić więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 12 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2011 Tak miało być Robert. Biedronka połączona od razu z zaciekami Tak mam Ak i jeszcze nim później poprawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 12 Grudnia 2011 Share Napisano 12 Grudnia 2011 Ok w takim razie ciekaw jestem jak to wyjdzie ,czy aby nie za dużo tych pionowych"kresek" będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 12 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2011 (edytowane) Ok w takim razie ciekaw jestem jak to wyjdzie ,czy aby nie za dużo tych pionowych"kresek" będzie? Chciałem jakoś urozmaicić to jednokolorowe kamo. Przyjdzie rdza odpryski przetarcie i powinno być Ok Robert. Zreszta jest u mnie jeszcze spory zapas czarodziejskiego Wamodu Z drugiej strony po moich wszystkich zmywaniach, każdy kto zakupi sobie T-70 będzie mógł zajrzeć do wątku i popatrzeć jak czołg się prezentuje w każdym możliwym wariancie malowania Edytowane 12 Grudnia 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 12 Grudnia 2011 Share Napisano 12 Grudnia 2011 Z drugiej strony po moich wszystkich zmywaniach, każdy kto zakupi sobie T-70 będzie mógł sobie zajrzeć do wątku i popatrzeć jak czołg się prezentuje w każdym możliwym wariancie malowania Dobre dobre Zreszta jest u mnie jeszcze spory zapas czarodziejskiego Wamodu A gdzie zakupy robisz w Martoli? zadzwonię do Daniela i już więcej Ci Wamodu nie sprzeda kurde jeszcze cleanlux został Dobra dość gadki o zmywaczach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 12 Grudnia 2011 Share Napisano 12 Grudnia 2011 R-3 i zmywacz do paznokci też jest dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 12 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2011 A gdzie zakupy robisz w Martoli? zadzwonię do Daniela i już więcej Ci Wamodu nie sprzeda Nie nie jestem klientem Martoli Na Wamodzie Konrad są jak najmniejsze straty wśród oblachowania Rzadko cos odpadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 12 Grudnia 2011 Share Napisano 12 Grudnia 2011 Jeszcze tego nie Wamoda nie "lizałem", z doświadczeń wiem, że R-3 jest dość dobry a straty nie wielkie, zmywacz do paznokci daje radę ale może uszkodzić plastik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 13 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2011 Poszedł tłusty wash. Jeszcze troszkę go podocieram gdzieniegdzie; Na końcu jeszcze go zróżnicuję pigmentami. Teraz zabiorę się za odpryski i odrapania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Grudnia 2011 Share Napisano 13 Grudnia 2011 Piotrze to była dobra decyzja. Wygląda fantastycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 13 Grudnia 2011 Share Napisano 13 Grudnia 2011 Świetnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 13 Grudnia 2011 Share Napisano 13 Grudnia 2011 Ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 13 Grudnia 2011 Share Napisano 13 Grudnia 2011 Pytanie, łośka robiłeś po całości czy punktowo? Pytam bo widzę, że np na przedniej płycie w ogóle nie zatraciły się te "biedronkowe" zacieki. Przy ścieraniu łośka raczej by się wszystko rozmazało... Chyba, że ... dałeś sido? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 14 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2011 Dzięki Panowie. Rafał wash robiony punktowo,ale biedronkę zawsze zabezpieczam sido przed nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 16 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2011 Troszkę go poobijałem. Jeszcze dam drugi kolorek rdzy. Na razie tak się prezentuje; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 16 Grudnia 2011 Share Napisano 16 Grudnia 2011 Jak robisz obicia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi