Skocz do zawartości

Polski T-70 1:35 MiniArt

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
2 zdjęcie - kalka coś Ci źle siadła. Reszta jak zwykle super - jak malujesz takie łagodne przejścia kolorów w cieniowaniu?

To włosie z pędzelka mi podeszło pod kalkę Grzesiek.

Za późno to zauważyłem.

A przejścia kolorów to po prostu malowanie aerkiem.

• Odpowiedzi 332
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Będziesz się jakoś znęcał nad wydechami, czy zostawisz jak jest?

Napisano

Bardzo mi się podoba ta biedronka i kolor czołgu. Mógłbyś podać farby którymi robiłeś ta biedronkę?

Czekam na finał!!

Napisano

Konrad mieszałem Mr.Hobby H-79,H-403 z Tamiya XF-60

A do biedronki użyłem;

-umbra

-sepia

-brunat krapowy

brunat marsa i

biały z żółtym tylko wszystkie brązy zjadły je

Napisano

Bardzo fajny. Dajesz dalej. Tyle malowań pod rząd i każde było chwalone. Chciałbym uzyskać taki ciąg. Narobiłeś mi smaków ta maszyną.

Napisano
Bardzo fajny. Dajesz dalej. Tyle malowań pod rząd i każde było chwalone. Chciałbym uzyskać taki ciąg. Narobiłeś mi smaków ta maszyną.

Krzysiek to spiesz się z zakupem bo formy coraz gorsze.

Już widać na nich spore ślady zużycia.

A nie sądzę by Ukraińska firma pokusiła się o ich odnowienie

Napisano

Sory Piotr ale biedronka nie za bardzo Ci wyszła ,za mało wytarta ,smugi pionowe zbyt wyraziste,biedroneczka ma za zadanie bardziej przefiltrowanie koloru bazowego i imitacja ewentualnych śladów spływającej wody-deszczówki a u Ciebie wygląda tak jak by brudny czołg potraktowac szczotką z góry na dól .Zacieki bardziej z AK cos tam masz ten specyfik.

Napisano

Ale po lakierze mało co z tego zostaje, mam takie doświadczenia z sido i lepiej jest zrobić więcej.

Napisano (edytowane)
Ok w takim razie ciekaw jestem jak to wyjdzie ,czy aby nie za dużo tych pionowych"kresek" będzie?

Chciałem jakoś urozmaicić to jednokolorowe kamo.

Przyjdzie rdza odpryski przetarcie i powinno być Ok Robert.

Zreszta jest u mnie jeszcze spory zapas czarodziejskiego Wamodu

Z drugiej strony po moich wszystkich zmywaniach, każdy kto zakupi sobie T-70 będzie mógł zajrzeć do wątku i popatrzeć jak czołg się prezentuje w każdym możliwym wariancie malowania

Edytowane przez Gość
Napisano

Z drugiej strony po moich wszystkich zmywaniach, każdy kto zakupi sobie T-70 będzie mógł sobie zajrzeć do wątku i popatrzeć jak czołg się prezentuje w każdym możliwym wariancie malowania

Dobre dobre

Zreszta jest u mnie jeszcze spory zapas czarodziejskiego Wamodu

A gdzie zakupy robisz w Martoli? zadzwonię do Daniela i już więcej Ci Wamodu nie sprzeda kurde jeszcze cleanlux został

Dobra dość gadki o zmywaczach

Napisano
A gdzie zakupy robisz w Martoli? zadzwonię do Daniela i już więcej Ci Wamodu nie sprzeda

Nie nie jestem klientem Martoli

Na Wamodzie Konrad są jak najmniejsze straty wśród oblachowania

Rzadko cos odpadnie.

Napisano

Jeszcze tego nie Wamoda nie "lizałem", z doświadczeń wiem, że R-3 jest dość dobry a straty nie wielkie, zmywacz do paznokci daje radę ale może uszkodzić plastik.

Napisano

Poszedł tłusty wash.

Jeszcze troszkę go podocieram gdzieniegdzie;

100_0506-1.jpg

100_0507-1.jpg

Na końcu jeszcze go zróżnicuję pigmentami.

Teraz zabiorę się za odpryski i odrapania.

Napisano

Pytanie, łośka robiłeś po całości czy punktowo? Pytam bo widzę, że np na przedniej płycie w ogóle nie zatraciły się te "biedronkowe" zacieki.

Przy ścieraniu łośka raczej by się wszystko rozmazało... Chyba, że ... dałeś sido?