Skocz do zawartości

Polski T-70 1:35 MiniArt

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Piękny. Mnie te zacieki się podobają .

• Odpowiedzi 332
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Bomba. Ja niestety co do zacieku opowiem się po stronie Roberta - łoża szyderców z nas. Bardzo ładnie ci wyszedł.

Napisano

Model mi się nie podoba... ale samo jego wykonanie jest niesamowite. Gratuluje

Piotrek kolejnego mistrzowskiego wykonania.

Zaś co do zacieków to chciałbym wiedzieć co z nimi jest nie tak?? czy jest to merytoryka/prawa fizyki czy po prostu zwykłe gusta??

A jak każdy dobrze wie to o gustach się nie rozmawia............

Napisano

Zaś co do zacieków to chciałbym wiedzieć co z nimi jest nie tak?? czy jest to merytoryka/prawa fizyki czy po prostu zwykłe gusta??

No pomyśl od czego mógłby powstac taki zaciek w intensywnie używanym sprzęcie? Że by to był muzealny egzemplarz to OK

Ale to jest Tet Piotrka i mu sie taki zaciek podoba i tak niech będzie ,nie ma co tu dywagować a jednej małej plamce

Napisano

Trzeba trochę ponarzekać żeby następny mógł być jeszcze lepszy. Bo jak zrobisz najlepszy to kolejny może być już tylko gorszy. Trochę to skomplikowane, ale Piotr i tak wie że oddalił kawał dobrej roboty.

Napisano

Dzięki Panowie.

Postaram się po Świętach zrobić galerię.

Życzę wszystkim Spokojnych Świąt.

Żebyście pod choinką znaleźli jak najwięcej modeli

• 3 weeks later...
Napisano

Witam.

Po dłuższej przerwie od T-70 zabrałem się w końcu za kończenie tego projektu.

Postanowiłem wykonać do niego małą podstawkę.Użyłem do jej wykonania

zestawu MiniArt 36034.

Jak na razie tak to się prezentuje:

IMG_0198-1.jpg

IMG_0199-1.jpg

IMG_0193-1.jpg

IMG_0194-1.jpg

Napisano

Model piękny, zmotywował mnie tak, że też go kupiłem. Podstawka ciekawa, będę podpatrywał

Napisano

Tak masz rację. Też zauważyłem, strasznie cieńki plastik. Trzeba będzie uważać. A jaki masz plan odnośnie podstawki? Lato, błoto, jakieś figurki ?

Napisano
A jaki masz plan odnośnie podstawki? Lato, błoto, jakieś figurki

Będzie wiosna i chyba jedna figurka hitlersyna popalającego papierosa

Dzięki Rafał.

Napisano

Piotrze oficjalnie przyznaję - myliłem się. Wybaczam te prania bo model pomalowany rewelacyjnie. Piękny. Ciekawe jak będzie wyglądać podstawka.

• 2 weeks later...
Napisano (edytowane)

Dzięki Panowie.

Zmieniłem plan odnośnie podstawki.

Mała aktualizacja:

IMG_0220-1.jpg

IMG_0219-1.jpg

Zostało malowanie figurek,pigmentowanie podłoża oraz zgrywanie brudzenia podwozia teta z podłożem.

Może jeszcze dołożę trochę trawy.Sam już nie wiem czy wystarczy a może jeszcze dosadzić.Jak myślicie?

Edytowane przez Gość
Napisano

Podstawka wygląda genialnie i jak dla mnie to tej trawy w zupełności wystarczy

Ale ja bym cos temu chłopczykowi do tego wózka wsadził...

Napisano

Super to wygląda .Ja bym trawy już nie dodawał.

Beczka to wyrób własny? Z czego ziemia?

Czekam na malowanie figur krok po kroku.

Napisano

Janusz do wózka cos się chłopaczkowi załaduje.

Grzesiek beczka to żywica sprzed jakiś 10 lat.

Podłoże wykonane z ziemi do doniczek,fajnie się sprawdza.

Napisano

Nie wiem co powiedzieć wygląda świetnie . Chłopaczek z wózkiem to chyba MB?

Napisano

Nie wiem jaki ostatecznie kolor ma mieć ziemia ale jeśli podobny do obecnego, to z roślinkami jest za ubogo. Na takiej czarnej, żyznej ziemi było by ich więcej. Roślinki z polaka?

Napisano

Witam.

Gleba mi wygląda na Czarnoziemy.

Panie Kocie świetnie wyszło. Coś zapakować do tego wózka ( może trochę drewna i kota siedzącego na nim ? ? ? ) i będzie ok. Ziemię też można byłoby trochę urozmaicić. Ogólnie jest super.