czak45 Napisano 26 Listopada 2011 Autor Share Napisano 26 Listopada 2011 Podstawke zrobiłem z gładzi gipsowej. Popękania wyrysowałem igłą do szycia ręcznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 29 Listopada 2011 Share Napisano 29 Listopada 2011 Ładnie, ładnie Panie Dzieju. czemu te gąski są zapięte, nie powinny sobie ot, tak zwisać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 30 Listopada 2011 Share Napisano 30 Listopada 2011 Ładnie, ładnie Panie Dzieju. czemu te gąski są zapięte, nie powinny sobie ot, tak zwisać? Tak się spinało gąski do holowania pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 30 Listopada 2011 Share Napisano 30 Listopada 2011 Ładnie, ładnie Panie Dzieju. czemu te gąski są zapięte, nie powinny sobie ot, tak zwisać? Tak się spinało gąski do holowania pojazdu. Aaa, to co innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 3 Grudnia 2011 Share Napisano 3 Grudnia 2011 Mój post nie jest związany ściśle z tematem ale jako ciekawostkę wrzucę to (od 1 min są sceny cięcia armaty i złomowiska is-ów) http://www.youtube.com/watch?v=4ngxdFPgWZg&feature=related twoja praca bardzo mi się podoba chyba zrobię sobie coś podobnego ale to w pewnej przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 3 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2011 Kub fajne ujęcia, dzięki za podlinkowanie. Teraz pewne rzeczy zrobiłbym inaczej. Ale powiedzmy, że przecieram szlak Kubełek jednak będzie szary. Może nie było potrzeby przemalowania pojazdu, który służył w okupowanej Europie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 5 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2011 Zestaw z Kubelwagenem pomalowany. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 8 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2011 Modele po takim samym zabiegu jak JagdTiger z tym że Kubelwagena jeszcze bardziej powycierałem (po zobaczeniu efektu na zdjęciu) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Grudnia 2011 Share Napisano 8 Grudnia 2011 Czyli pomijasz filtry i robisz od razu wash. Fajnie ten kubel wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 8 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2011 Z czasem wypracowałem sobie taką własną "drogę" Po pierwsze maluje model Sidoluxem. Następnie robię coś w rodzaju washa, ale nie jest to pin wash. Farbę do washa rozcieńczam w róznych proporcjach. Zalewam model i wycieram wacikami i pędzlami. Poprawiam całość jeszcze na drugi dzień. Teraz dam pigmenty też po całości i też będę je ścierał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Grudnia 2011 Share Napisano 8 Grudnia 2011 A jak je nakładasz - na sucho czy na mokro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 12 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2011 Kubel pokryty pigmentem rozcieńczonym z wodą. Po wyschnięciu pigment troszkę po przecierałem, ale to takie wstępne prace. Podstawka z plamami oleju. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Grudnia 2011 Share Napisano 12 Grudnia 2011 Bardzo mi się ta podstawka podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudi Napisano 12 Grudnia 2011 Share Napisano 12 Grudnia 2011 Podstawka super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 17 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2011 Dzięki za pozytywne komentarze. Tymczasem. Na Hummelu zastosowałem taką sama technikę jak w wątku z JagdPanterą. Zresztą to samo jest na Kubelwagenie. Zrobiłem też zdjęcia kontrolne (wiadomo więcej widać niż gołym okiem) Mam natomiast problem ze zrobieniem śladów po cięciu palnikiem. Tzn przebarwień na metalu po cięciu. Jak na razie zastosowałem czarny pigment bez utrwalania. Jak to wygląda? Może macie sprawdzone pomysły, a może ktoś posiada zdjęcie po takim cięciu. Osobiście tylko raz widziałem coś takiego w pracy i słabo pamiętam. Całość wygląda po tym pigmencie jakoś tak mdło. Ale będę jeszcze nad tym pracował. Zdjęcia: Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Grudnia 2011 Share Napisano 17 Grudnia 2011 Brudzenie super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 17 Grudnia 2011 Share Napisano 17 Grudnia 2011 Co do śladów cięcia, to ja bym pomalował krawędź na srebrno, a potem zrobił to, co zazwyczaj się robi na rurach wydechowych w samochodach cywilnych. Nie wiem tylko, czy to nie będzie zbyt subtelne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n_lukasz Napisano 17 Grudnia 2011 Share Napisano 17 Grudnia 2011 Po cięciu palnikiem krawędź będziesz miał bardziej poszarpaną niż na zdjęciach: Kolor będzie taki stalowo-szary. Pod spodem ciętego elementu będzie firanka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 17 Grudnia 2011 Share Napisano 17 Grudnia 2011 Czak krawędź po Cieciu palnikiem będzie miała fakturę mniej więcej taka jak faktura łączeń płyt która dorabiałeś w swoim jagu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 17 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2011 Dzięki za zdjęcia, sam już nie wiem jak to zrobić. Myślałem, że krawędź będzie czarna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 17 Grudnia 2011 Share Napisano 17 Grudnia 2011 czak zrób tak : pomaluj pewien odcinek płyt ciętych na rdzawy potem krawędź na stalowo i na granicy stali a rdzy daj czerń i będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 23 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2011 Skikut tak właśnie zrobiłem. Zrobiłem też delikatne obicia i zacieki z farb olejnych. Pigmentami wykończyłem krawędzie pancerza cięte palnikiem. Troche irytuje mnie Fixer do pigmentów, ponieważ kiepsko je utrwala. Więc całość śladu po cięciu potraktowałem lakierem matowym. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 27 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2011 Model w galerii: viewtopic.php?f=81&t=30477 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 27 Grudnia 2011 Share Napisano 27 Grudnia 2011 Coś go nie widzę fabryką otworzyłeś czy jakiś projekt publiczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Grudnia 2011 Share Napisano 27 Grudnia 2011 Szukaj w dioramach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi