kc13 Napisano 29 Października 2011 Share Napisano 29 Października 2011 Witam nazywam się Karol mam 13 lat modelarstwem zajmuję się od dwóch miesięcy jest to mój pierwszy model. Oraz czołgista podczas prac: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub 24 Napisano 29 Października 2011 Share Napisano 29 Października 2011 Będę podglądał powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 29 Października 2011 Share Napisano 29 Października 2011 Oj ostatnio po solidnym wysypie T-34 mamy manię na "Królewiczów" Robi się ciekawie. Dajesz dajesz KC13! Koledzy na pewno Cię wesprą. Tylko pamiętaj żeby pytać! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Października 2011 Share Napisano 29 Października 2011 Witaj Cieszę się że coraz więcej młodych modelarzy pojawia się na froum. Na początek szpary pomiędzy tylną płytą a bocznymi. Trzeba poprawić. Powodzenia. I nie zapominaj że zawsze można o coś zapytać. Aha no i nie spiesz się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kc13 Napisano 29 Października 2011 Autor Share Napisano 29 Października 2011 Szpary zaszpachlowane: Figurka skończona: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 29 Października 2011 Share Napisano 29 Października 2011 kC13 - spokojnie, bez pośpiechu - on jest tutaj najgorszym doradcą, a niestety tutaj go widać (żeby nie było - sam mam ten problem:) ). Przede wszystkim jeszcze raz, spokojnie obejrzyj tylną płytę i popraw te łączenie płyt, bo dalej widać szpary niestety. Ale jest dobrze, walcz, walcz, a efekt będzie zadowalający. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kc13 Napisano 29 Października 2011 Autor Share Napisano 29 Października 2011 sprubuje pomalować wierzyczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Października 2011 Share Napisano 29 Października 2011 Paweł90 ma rację. Pośpiech jest złym doradcą. Szpachla to nie lekarstwo na wszystkie szpary - trzeba starać się złożyć jak najlepiej. Poczekaj z malowaniem i poskładaj model jak najlepiej umiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kc13 Napisano 29 Października 2011 Autor Share Napisano 29 Października 2011 wiem że szpachla to nie wszystko ale częsci były cienko dopasowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kc13 Napisano 29 Października 2011 Autor Share Napisano 29 Października 2011 pomalowalem tylko wierzyczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kc13 Napisano 29 Października 2011 Autor Share Napisano 29 Października 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kc13 Napisano 29 Października 2011 Autor Share Napisano 29 Października 2011 (edytowane) Edytowane 29 Października 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 29 Października 2011 Share Napisano 29 Października 2011 to znaczy wieŻę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kc13 Napisano 29 Października 2011 Autor Share Napisano 29 Października 2011 tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 29 Października 2011 Share Napisano 29 Października 2011 Usuń te szwy\nadlwewki na wydechach bo aż walą po oczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kc13 Napisano 29 Października 2011 Autor Share Napisano 29 Października 2011 spoko dzienki za rade GeraltofPoland Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Października 2011 Share Napisano 29 Października 2011 Przy robieniu zdjęć spróbuj użyć trybu makro w aparacie (najczęściej jest ot znaczek kwiatka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 29 Października 2011 Share Napisano 29 Października 2011 Witam. Karolu, ładnie ci idą prace nad modelem. Figurka też ładna ( ja, choć próbowałem to i tak nic z tego nie wyszło ). Tak się składa, że też mam 13 lat i zajmuję się modelarstwem plastikowym od niedawna. Dobrze, że zdecydowałeś się zamieszczać swoje modele na forum, bo tutaj dużo ludzi Ci pomoże i doradzi. Mam pytanie, czy malowałeś pędzlem wieżę ? ? ? Na przyszłość staraj się dawać mniej szpachli, ale w kilku warstwach, bo możemy pomaziać jakieś małe elementy i w tedy jest mordęga to usunąć. Powodzenia w budowie modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 29 Października 2011 Share Napisano 29 Października 2011 Na przyszłość staraj się dawać mniej szpachli, ale w kilku warstwach, bo możemy pomaziać jakieś małe elementy i w tedy jest mordęga to usunąć.Powodzenia w budowie modelu. Zgadzam się.Poza tym schnąc szpachla niekiedy zapada się w szczelinę, więc i czasem tak trzeba szpchlowac kilka razy. Jeśli przez przypadek zaszpachlujesz jakiś detal, to dopóki szpachla jest mokra możesz ją usunąć zmywaczem do paznokci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kc13 Napisano 30 Października 2011 Autor Share Napisano 30 Października 2011 Mam pytanie, czy malowałeś pędzlem wieżę ? ? ? TAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kc13 Napisano 30 Października 2011 Autor Share Napisano 30 Października 2011 usunołem szwy na wydechach i może dzisiaj zabiorę się za malowanie kół. i zlutuje gumowe gąsienice.Bo już wszystkiego próbowałem i nie pomogło. Jak ktoś ma lepszy pomysł na gumowe gąski to proszę pisać. pozdrawiam Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 30 Października 2011 Share Napisano 30 Października 2011 zlutuje gumowe gąsienice jak ty chcesz zlutować gumę? Życzę powodzenia i gratuluję pomysłowości/współczuję desperacji. Gumowe gąski i blaszki fototrawione klej klejem cyjanoakrylowym, czyli kropelkami, super glutami i innymi podobnymi wynalazkami. Co do gąsek Italeri czytałem, że są straszne twarde, sztywne i ciężko je uformować. Czy to prawda?PS. Mam nadzieję, że inni użytkownicy nie mają mi za złe, że pomagam koledze jak mogę, mimo iż sam nie mam tak wielkiego doświadczenia jak wy. Jeśli popełnię jakiś błąd, to mnie poprawcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kc13 Napisano 30 Października 2011 Autor Share Napisano 30 Października 2011 DZIĘKI no sprubowac nie zaszkodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kc13 Napisano 30 Października 2011 Autor Share Napisano 30 Października 2011 Idę malowac kółka i te gaski sklejać pozdro Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 30 Października 2011 Share Napisano 30 Października 2011 Potwierdzam, te ich gąski to tragedia. Mi nawet superglut ledwie trzymał. Karol - z boku wanny nad kołami masz takie wystające bolce z plastiku. One pomogą ci uformować gąsienicę w charakterystyczny zwis. Mi zajęło kilka dni, zanim doszedłem, do czego to jest. Pracuj, powodzenia życzę. I nie musisz pisać dwóch postów co dwie minuty. Po prostu zmień ten poprzedni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi