Skocz do zawartości

[RS] M10 Ersatz [DML][1:35]

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 55
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

no kurde wlasnie widze ale juz mi sie nie chce strasznie ciezko to ogarnac majac tylko nozyk i pilnik, jutro jeszcze mozeposiedze nad tym

• 3 weeks later...
Napisano

Janek przede mną jeszcze sporo roboty, a przy nim staram się nie śpieszyć by nie spiepszyć

Napisano

Podwozie prawie ukończone mam już dość dorabiania piast:

31977223.jpg

93016960.jpg

59049818.jpg

84714291.jpg

Napisano

Oj jeszcze daaleko do malowania

Teraz już wrzuce fotki jak będzie przygotowany do malowania.

Napisano

Dzięki

Mam pytanie czy olinować go tak jak swojego poprzedniego ale w tym przypadku na całości ??

7.jpg

Napisano
Dzięki

Mam pytanie czy olinować go tak jak swojego poprzedniego ale w tym przypadku na całości ??

7.jpg

Wymyśl coś nowego nie powtarzaj się Rafał

Napisano

No dobrze to się powtarzać nie będę choociaż Skikut podrzucił mi pomysł żeby zrobić pourywane wiszące sznurki. Może to wykorzystam.

Model ogólnie zbudowany, zostało tylko wyszlifowanie niektórych elementów w czym wszystkich kół:

18584099.jpg

82798521.jpg

23533367.jpg

74673418.jpg

24542047.jpg

Napisano

Świetny model. Lubie takie wynalazki. A tak na marginesie to trochę powrót do żródeł ponieważ Pantera w istocie była niszczycielem czołgów. Podobnie jak Sherman Firefly. W IIwś, zwłaszcza od 1943r, czołg w prowadzeniu natarcia służył głównie do wspierania piechoty, do czego oba wymienione z różnych względów kompletnie się nie nadawały. Z tą różnicą, że Anglicy o tym wiedzieli a Niemcy jakoś niespecjalnie :-)

pozdro,

Leszek

Napisano

Jak dla mnie trochę za bardzo rozwalony ale ogólnie ładnie zlepiony. ;)

Napisano
Dzięki

Skąd taki pomysł, żaden z tych pojazdów nie miał takich wynalazków(sznurków też nie miały), były niepotrzebne.

Takie gadżety służyły do przyczepiania ewentualnego maskowania w postaci gałęzi ,krzeseł,trawy, siatki z płotu itd.

W tym przypadku chodziło o to aby amerykanie widzieli z daleka sylwetkę i białe gwiazdy ,miało ich to utwierdzać w przekonaniu że mają przed sobą własny oddział ,co szkopom się udawało do czasu aż nie trafili na trochę bardziej jarzącego amerykańca.

• 2 weeks later...
Napisano

Podczas malowania pomyślę nad dodatkami

Jedna friula sklecona:

43229706.jpg

10384053.jpg

Napisano
Bardzo jestem ciekaw malowania. Powiem szczerze, że Twoje ostatnie prace bardzo przypadły mi do gustu.

Cieszę się Model chwilowo wylądował w pudełku, po sesji wracam do malowania

Napisano

Nie wytrzymałem i szlifnąłem go trochę.

Generalnie przygotowany do malowania, raczej nie będę dodawać żadnych lin, szmat i tym podobnych:

65712941.jpg

87814923.jpg

54297464.jpg

65952753.jpg

95278349.jpg

74758483.jpg