Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 94
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

A pro-po konkursu - w tym dziale zachęcam do spekulacji kto z jakim modelem chciałby wystartować oraz różnych komentarzy i wymiany poglądów na temat konkursu - z wyjątkiem pytań dt regulaminu ON ma oddzielny Topic;

mam tu na myśli również nie zaśmiecanie wątków osób które już przystąpiły do konkursu;

dziękuję serdecznie i zapraszam

Napisano

Przed momentem zamówiłem model razem z blaszkami i też przyłączam się do wspólnego sklejactwa.

Napisano

W tematyce konkursu miesci sie kilka karetek, wiec i ja sie dolacze. Model zamowiony - Sokol w wersji TOPR (ech, gdyby gdzies byla Anakonda).

Napisano
No to super Jarku A zdradzisz co to, czy potrzymasz nas w niepewności do rozpoczęcia warsztatu?

Pewnie się domyślasz, ale to dopiero się wyjaśni jak się dołączę.

Napisano
W tematyce konkursu miesci sie kilka karetek, wiec i ja sie dolacze.

A przed chwilą podziwiałem Twój nowy zakup i chciałem wpisać - byle nie dentysta- brr, dziś miałem przyjemność.

Napisano

No niestety, prawdziwy hardcore to nie urwane nogi czy rece tylko te minuty oczekiwania z przerazajacym wizgiem w tle ;)

Szkoda, ze Regal sie na konkurs nie nadaje, bo bede sie meczyl z dwoma gniotami na raz ;)

Napisano
bede sie meczyl z dwoma gniotami na raz ;)

Ja lubię gniotki, coś mnie do nich ciągnie, a nasze mają jeszcze fajny plastik, który wytrzymuje spore obciążenia związane z obróbką.

Napisano

Z chęcią bym dołączył do konkursu, ale przy tylu doświadczonych modelarzach miałbym niewielkie szanse nawet w STANDARD, a niestety ten poniżej wymaga przeróbki wersji (firmy konkursowe nie robią wersji F) i wchodzę w OPEN. No i wiedza o Migach też mizerna. Wiem, że to nie rodzime malowanie, ale coś z zagranicy też powinno być

6f5485f93c362d98.jpg

Napisano

Ale tu nie chodzi o szanse ;)

Ja uzywam tego konkursu wylacznie po to, zeby sie zmobilizowac do zrobienia jakiegos modelu, ktorego normalnie bym szybko nie ruszyl.

Napisano
Wiem, że to nie rodzime malowanie, ale coś z zagranicy też powinno być

bardzo fajny pomysł, zapraszam i życzę powodzenia, jak na razie mamy braki w klasie OPEN tak więc - super

Napisano

Chyba się zdecyduje. Ide zobaczyć, czy mają jakąś "17" w zabawkowym w moim mieście.

Od razu pytanko - czy są jakieś blachy do Mig-17 w jakielkowiek wersji? Szukałem, ale nie znalazłem (do "21" od groma, do "17" też znalazłem, ale w 1/48).

Napisano

na pewno są Eduarda w 1:72 dedykowane dla HobbyBosa ale to MIG-15 szukaj w sklepach internetowych (zwłaszcza u sponsorów konkursu)

Napisano
Przed momentem zamówiłem model razem z blaszkami i też przyłączam się do wspólnego sklejactwa.

Jarku bardzo się cieszę, że wystartujesz

Napisano

Jako że głosowałem na TAK , z chęcią bym stoczył bój z Piperem L 4 od KP pakowanym przez Master Crafta tylko że wersja kołowa nie dostępna w necie.

Chyba że ktoś w zabawkowym zauważy,lub zalega mu w szafie...

Nie ma ktoś na zbyciu?

Napisano

A ja , tak z czystej ciekawości chciałem się zapytać co kierowało organizatorami, że wybrali AJ Model? Firmę która trzaska "model" z nie dokończonej (prototypowej?) formy Intecha. Przecież to co jest w pudle nie można nawet nazwać półproduktem. Przy sklejeniu tego w klasie standard, to można chyba tylko dostać wyróżnienie, że ktoś podjął się walki z tym gniotem. To już lepszym towarzystwem w tej trójcy byłby Intech, lub Aeroplast.

Napisano

No cóż pisłaem już wcześniej że dyskusje na temat wyboru tych firm były podjęte na podstawie rozmów z użytkownikami w temacie przedkonkursowym - ja akurat nie wymysliłem AJ model więc nie odpowiem ci na pytanie ale z całą stanowczościa mogę po raz kolejny potwierdzic iz konkurs został stworzony po to aby modele wykonywane w jego ramach stanowiły wyzwanie;

Napisano
Przy sklejeniu tego w klasie standard, to można chyba tylko dostać wyróżnienie, że ktoś podjął się walki z tym gniotem. .

Dla tego jest klasa OPEN ,zresztą praktycznie każdy zestaw z firm "dopuszczonych" do konkursu to nie lada wyzwanie i w/g mnie dyskusja na temat czemu ta a czemu tamta firma jest w tym momencie bez sensu ,regulamin ustalony zatwierdzony ,Konkurs rozpoczęty a w trakcie trwania nie zmienia się reguł.

Napisano
...regulamin ustalony zatwierdzony ,Konkurs rozpoczęty a w trakcie trwania nie zmienia się reguł.

święte słowa Robercie regulaminu trzeba pilnować

a tak przy okazji jak jestem na wizji chciałem pokazać model który ja zamierzałem zrobić jeszcze za czasów dewagacji na temat konkursu - nie kryje że chciałbym aby ktoś się może podjał zrobienia tej maszyny

d92c03e13fae874cmed.jpg

Napisano

A wiesz co tombie01, zalega mi taki na magazynku, może...

Napisano

zachęcam

Napisano

Ten Val to jakaś kopia Hase bądź Fujimi?