karambolis8 Napisano 14 Listopada 2011 Share Napisano 14 Listopada 2011 Witam. Tutaj jest miejsce na rozmowy ogólne dookoła konkursu Zapraszam do tworzenia warsztatów! Pozdrawiam, Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 14 Listopada 2011 Share Napisano 14 Listopada 2011 A pro-po konkursu - w tym dziale zachęcam do spekulacji kto z jakim modelem chciałby wystartować oraz różnych komentarzy i wymiany poglądów na temat konkursu - z wyjątkiem pytań dt regulaminu ON ma oddzielny Topic; mam tu na myśli również nie zaśmiecanie wątków osób które już przystąpiły do konkursu; dziękuję serdecznie i zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 14 Listopada 2011 Share Napisano 14 Listopada 2011 Przed momentem zamówiłem model razem z blaszkami i też przyłączam się do wspólnego sklejactwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 14 Listopada 2011 Autor Share Napisano 14 Listopada 2011 No to super Jarku A zdradzisz co to, czy potrzymasz nas w niepewności do rozpoczęcia warsztatu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 14 Listopada 2011 Share Napisano 14 Listopada 2011 W tematyce konkursu miesci sie kilka karetek, wiec i ja sie dolacze. Model zamowiony - Sokol w wersji TOPR (ech, gdyby gdzies byla Anakonda). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 14 Listopada 2011 Share Napisano 14 Listopada 2011 No to super Jarku A zdradzisz co to, czy potrzymasz nas w niepewności do rozpoczęcia warsztatu? Pewnie się domyślasz, ale to dopiero się wyjaśni jak się dołączę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 14 Listopada 2011 Share Napisano 14 Listopada 2011 W tematyce konkursu miesci sie kilka karetek, wiec i ja sie dolacze. A przed chwilą podziwiałem Twój nowy zakup i chciałem wpisać - byle nie dentysta- brr, dziś miałem przyjemność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 14 Listopada 2011 Share Napisano 14 Listopada 2011 No niestety, prawdziwy hardcore to nie urwane nogi czy rece tylko te minuty oczekiwania z przerazajacym wizgiem w tle ;) Szkoda, ze Regal sie na konkurs nie nadaje, bo bede sie meczyl z dwoma gniotami na raz ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 14 Listopada 2011 Share Napisano 14 Listopada 2011 bede sie meczyl z dwoma gniotami na raz ;) Ja lubię gniotki, coś mnie do nich ciągnie, a nasze mają jeszcze fajny plastik, który wytrzymuje spore obciążenia związane z obróbką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ministersan Napisano 15 Listopada 2011 Share Napisano 15 Listopada 2011 Z chęcią bym dołączył do konkursu, ale przy tylu doświadczonych modelarzach miałbym niewielkie szanse nawet w STANDARD, a niestety ten poniżej wymaga przeróbki wersji (firmy konkursowe nie robią wersji F) i wchodzę w OPEN. No i wiedza o Migach też mizerna. Wiem, że to nie rodzime malowanie, ale coś z zagranicy też powinno być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 15 Listopada 2011 Share Napisano 15 Listopada 2011 Ale tu nie chodzi o szanse ;) Ja uzywam tego konkursu wylacznie po to, zeby sie zmobilizowac do zrobienia jakiegos modelu, ktorego normalnie bym szybko nie ruszyl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 15 Listopada 2011 Share Napisano 15 Listopada 2011 Wiem, że to nie rodzime malowanie, ale coś z zagranicy też powinno być bardzo fajny pomysł, zapraszam i życzę powodzenia, jak na razie mamy braki w klasie OPEN tak więc - super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ministersan Napisano 15 Listopada 2011 Share Napisano 15 Listopada 2011 Chyba się zdecyduje. Ide zobaczyć, czy mają jakąś "17" w zabawkowym w moim mieście. Od razu pytanko - czy są jakieś blachy do Mig-17 w jakielkowiek wersji? Szukałem, ale nie znalazłem (do "21" od groma, do "17" też znalazłem, ale w 1/48). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 15 Listopada 2011 Share Napisano 15 Listopada 2011 na pewno są Eduarda w 1:72 dedykowane dla HobbyBosa ale to MIG-15 szukaj w sklepach internetowych (zwłaszcza u sponsorów konkursu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 15 Listopada 2011 Share Napisano 15 Listopada 2011 Przed momentem zamówiłem model razem z blaszkami i też przyłączam się do wspólnego sklejactwa. Jarku bardzo się cieszę, że wystartujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 15 Listopada 2011 Share Napisano 15 Listopada 2011 Jako że głosowałem na TAK , z chęcią bym stoczył bój z Piperem L 4 od KP pakowanym przez Master Crafta tylko że wersja kołowa nie dostępna w necie. Chyba że ktoś w zabawkowym zauważy,lub zalega mu w szafie... Nie ma ktoś na zbyciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milos Varak Napisano 16 Listopada 2011 Share Napisano 16 Listopada 2011 A ja , tak z czystej ciekawości chciałem się zapytać co kierowało organizatorami, że wybrali AJ Model? Firmę która trzaska "model" z nie dokończonej (prototypowej?) formy Intecha. Przecież to co jest w pudle nie można nawet nazwać półproduktem. Przy sklejeniu tego w klasie standard, to można chyba tylko dostać wyróżnienie, że ktoś podjął się walki z tym gniotem. To już lepszym towarzystwem w tej trójcy byłby Intech, lub Aeroplast. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 16 Listopada 2011 Share Napisano 16 Listopada 2011 No cóż pisłaem już wcześniej że dyskusje na temat wyboru tych firm były podjęte na podstawie rozmów z użytkownikami w temacie przedkonkursowym - ja akurat nie wymysliłem AJ model więc nie odpowiem ci na pytanie ale z całą stanowczościa mogę po raz kolejny potwierdzic iz konkurs został stworzony po to aby modele wykonywane w jego ramach stanowiły wyzwanie; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 16 Listopada 2011 Share Napisano 16 Listopada 2011 Przy sklejeniu tego w klasie standard, to można chyba tylko dostać wyróżnienie, że ktoś podjął się walki z tym gniotem. . Dla tego jest klasa OPEN ,zresztą praktycznie każdy zestaw z firm "dopuszczonych" do konkursu to nie lada wyzwanie i w/g mnie dyskusja na temat czemu ta a czemu tamta firma jest w tym momencie bez sensu ,regulamin ustalony zatwierdzony ,Konkurs rozpoczęty a w trakcie trwania nie zmienia się reguł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 16 Listopada 2011 Share Napisano 16 Listopada 2011 ...regulamin ustalony zatwierdzony ,Konkurs rozpoczęty a w trakcie trwania nie zmienia się reguł. święte słowa Robercie regulaminu trzeba pilnować a tak przy okazji jak jestem na wizji chciałem pokazać model który ja zamierzałem zrobić jeszcze za czasów dewagacji na temat konkursu - nie kryje że chciałbym aby ktoś się może podjał zrobienia tej maszyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 16 Listopada 2011 Share Napisano 16 Listopada 2011 A wiesz co tombie01, zalega mi taki na magazynku, może... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 16 Listopada 2011 Share Napisano 16 Listopada 2011 zachęcam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ministersan Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 Ktoś zna jakieś ciekawe malowanie do niego, bo pudełkowe takie szare http://www.mojehobby.pl/Plastyk-Aichi-D3aA1-Val-japo-ski-bombowiec-nurkuj-cy--p-1-1573809.html Skoro po zmianach regulamin pozwala (o ile się nie mylę) korci mnie,aby mieć także jeden model w klasie STANDARD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 Tu masz z pomarańczem http://www.scaleworkshop.com/workshop/valjs_1.htm Tu z czerwonym ogonem: http://85.25.139.65/galerie/9-flugzeuge-ww2/4474-aichi-d3a1-type-99-val-revell.html Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 Ten Val to jakaś kopia Hase bądź Fujimi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi