bożo wpożo Napisano 25 Lutego 2012 Share Napisano 25 Lutego 2012 Nie jaraj tyle tych Viceroy'ów Dwudziesty pierwszy prezentuje się godnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 25 Lutego 2012 Autor Share Napisano 25 Lutego 2012 Grzesiu dzieki ale ,że bym ja takie cuda jak ty wyprawiasz ,umiał A co do Vicków to powinienem rzucić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 25 Lutego 2012 Share Napisano 25 Lutego 2012 Patrząc na Twojego MiGa aż nabieram ochoty na wędrówkę do magazynku w poszukiwaniu jakiegoś "ołówka". Czy szkło kabiny sam robisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 25 Lutego 2012 Autor Share Napisano 25 Lutego 2012 Czy szkło kabiny sam robisz? Robiłem próby ale lipa wyszła,dlatego wiatrochron podwędziłem z Condora a ruchoma część zestawowa ,tyle ,że oszlifowane grube ramy i wypolerowana . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 25 Lutego 2012 Share Napisano 25 Lutego 2012 Gdybym wcześniej wiedział... Mam chyba jeszcze w pudłach kopyto od tłoczenia do PDFa. Ta sama kabina. Składała się z dwóch warstw: wierzchnia kompletna i wewnętrzna- sama rama. Do tego osprzęt. Rama zewnętrzna to grubo nałożona warstwa farby. A tak to wyszło. Nie patrz na kurz, poza tym to model sprzed kilkunastu lat chyba... Tak to mi wyszło. Taka kabinka to kwestia dwóch godzin pracy. Poza tym do formowania mam skrzynkę, którą podłączam do odkurzacza z perforowanym górnym deklem. Układam kopyto na to nakładam folię w ramce i nagrzewam nagrzewnicą. Pięknie się formują... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 25 Lutego 2012 Autor Share Napisano 25 Lutego 2012 Szkoda ,że wcześniej nic o osłonie kabiny nie pisałem ,mam nadzieje ,że ta zestawowa choc w połowie bedzie jak Twoja Bogdan . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 26 Lutego 2012 Share Napisano 26 Lutego 2012 Dla leniwych jest jeszcze Pavla z zestawem kabin do 21 za przystępną cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 26 Lutego 2012 Autor Share Napisano 26 Lutego 2012 KONIEC zdjęcia na szybko dla pokazania finału/teraz zobaczyłem ,że brakuje jednej rzeczy jutro domaluje/ ps.ale mnie zmęczył ten model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 26 Lutego 2012 Share Napisano 26 Lutego 2012 Wyprzedziłeś mnie Robercie! Ale efekt super. Wiem, na kogo oddam głos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 26 Lutego 2012 Share Napisano 26 Lutego 2012 Ten brązowo-rdzawy wash byłby karalny na latającym samolocie. Nie za takie rdzawe plamy można było dostać "działę". Jeśli już to odcienie szarości. Ten na zdjęciu stoi prawie 15 lat pod chmurką i rudych plam nie widać: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mieszko988 Napisano 26 Lutego 2012 Share Napisano 26 Lutego 2012 Ogólnie wyszło zajebiście! Ale tak jak Jarekk wydaje mi się, że ta rdza jest zbyt kontrowersyjna. W samolocie będącym w czynnej służbie taki stan byłby niedopuszczalny. Chyba, że mialeś taki zamiar zrobić zamieszanie na forum Ogólnie teraz tylko musisz czekać, które miejsce na pudle dostaniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 26 Lutego 2012 Autor Share Napisano 26 Lutego 2012 Panowie to nie jest rdza ! łosz jest wpadający w brąz zreszta taki sam jak na pozostałych moich pracach ,to ,ze wygląda jak rdzawe zacieki to wina zdjęć ,oświetlenie a raczej jego brak /foty w kuchni przy dwóch kuchennych halogenach 20W kazdy ,balans bieli daje dupy zobaczcie na kolor kokpitu :na żywo jest wpadający w zielen a na dwóch pierwszych wpada w niebieski na ostatnim przedstawia prawdziwy kolor. Poczekajcie na galerie zrobie /postaram/sie zrobić dobre zdjęcia ,zapewniam was że na żywo nie ma nic "rudego" na modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mieszko988 Napisano 26 Lutego 2012 Share Napisano 26 Lutego 2012 Poczekajcie na galerie zrobie /postaram/sie zrobić dobre zdjęcia ,zapewniam was że na żywo nie ma nic "rudego" na modelu No to trochę mnie uspokoiłeś Na tych fotach to troche wygląda jak zacieki rdzy na U-bocie który zatopił już ze 100tyś tonażu W takim razie czekamy na galerie Oj będzie się działo przy głosowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 26 Lutego 2012 Share Napisano 26 Lutego 2012 Robert Zrób ładniejsze zdjęcia.Bo albo to wina światła , albo wydaje mi się ze ten zasobnik jest troche za wielki .W porównaniu do kadłuba samolotu to wygląda na trochę za wysoki.Albo ja muszę zmienić szkła w okularach .Tak ogólnie samolot ładny , tylko ten "baniak "mi nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 27 Lutego 2012 Autor Share Napisano 27 Lutego 2012 galeria viewtopic.php?f=173&t=31885 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi