Skocz do zawartości

[OPEN] MiG 21 R nr/b 1311,1 esk.32 plrt Sochaczew /Plastyk/

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Dziekuje Panowie

Kolejny krok zbliżający moją eRką do galerii, podkład z surfacera,czarny błyszczący i metalizer Gunze Aluminium ,lekkie cieniowanie stalowym, osłony :zielony Tamiya Nato Green ,dojdą jeszcze pozostałe anteny ,położony gloss z Pactry ,jutro kalki i łosz.

48123912.jpg

22789480.jpg

22420238.jpg

82082267.jpg

• Odpowiedzi 189
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nie rozwierciłeś tylnych wlotów powietrza!

Ogólnie super.

Światła i anteny będę pilnował.

Przewód na przedniej goleni wygląda na bardzo gruby.

Napisano
Nie rozwierciłeś tylnych wlotów powietrza!

Nie mam takich wierteł ale dopilnuję ,że by wygladały na rozwiercone

Światłe i anteny będę pilnował.

Nie watpię ,mam twoja rozpiske z antenami

Przewód na przedniej goleni wygląda na bardzo gruby.

Nie az tak strasznie ,ale to najcieńszy drucik cynowy jaki posiadam

Ogólnie super.

dzieki

Napisano

Dzisiaj spędziłem ponad 3 godziny na klejenie kalek :napisów eksploatacyjnych ,nakleiłem ich ponad 30 szt ,jutro jeszcze kilka na górę płatów ,oczywiście to mały ułamek tego co jest na samolocie /przy okazji dogłębne studiowanie fotografii oryginalnych płatowców / numery i godła :pułku i eskadry ,to kalki Marcina /Cinekf/ jeszcze raz dzięki .

Koła tylko na blutaku i nie dokończone.

35222692.jpg

82917418.jpg

88588105.jpg

Napisano

Porządny eR. Widać, wcale nie trzeba kosmicznych zestawów, żeby mieć ładny model. Dwa pytania: czy szachownice nie mają lekko za wąskich obwódek (pozwoliłem sobie spytać, bo wziąłem nawet specjalnie do ręki monografię 32 Pułku i mam takie niejasne wrażenie)? czy cyfry numeru takt. mają niewielkie białe obrzeża czy jeno to się na fotkach tak wydaje? No i póki czas - to zgadzam się z Jarkiem - wymień ten kabel przy przedniej goleni

Napisano

Mikołaj

1.Szachownice z zestawu Condora ,nawet nie zastanawiałem się nad tymi obwódkami ale chyba są OK a jeśli nie to jakieś setne mm

2.Kabel jutro spróbuje wyrwać ale boje się ,że goleń ułamę a to już by była katastrofa na finiszu

3.Cyfry n/t nie maja białej obwódki a przesuniecie białego poddruku ale widoczne to jest na fotografiach robionych z przodu ,normalnie nie widoczne na srebrnej bazie na ciemnym kamo był by juz problem.

Kornik dzięki ,co do cierpliwości to czasami brak ale spinam 4 litery i idę na przód.

Napisano

Tak go sobie jeszcze teraz oglądam i muszę Cię pochwalić za metalizer. Bardzo ładnie siadł !

Napisano
Tak go sobie jeszcze teraz oglądam i muszę Cię pochwalić za metalizer. Bardzo ładnie siadł !

Dzięki jeszcze raz,Metalizer z Gunze ten do polerowania kładziony na czarny połysk /ale w koncu chyba kupie super metalic cena kosmos ale jakość /

Napisano (edytowane)

Co do szachownicy - szerokość 50 cm (...)Znakiem wojskowych statków powietrznych jest biało-czerwona szachownica lotnicza o barwach Rzeczypospolitej Polskiej, podzielona na cztery równe pola ze skrajami o naprzemiennych barwach. Stosunek szerokości skraju do długości krawędzi pola szachownicy lotniczej wynosi 1:5 (...).

Wydaje mi sie, ze widzę białą obwódkę na cyfrach (już było ).

Nadal model nie ma anten Syreny.

Edytowane przez Gość
Napisano

Postawiłem go na półkę z innymi szybkimi i ma najlepszą sylwetkę

Czyli jak MiG-21 to tylko Mastercraft/plastyk?

Dokładnie ,tylko ,że sporo elementów trzeba podmienić i rzezba ale warto

Napisano

Bardzo lubię, kiedy mamy tak naoczny dowód, że nie tylko Tamigawa pozwala na wykonanie porządnego modelu . A dlaczego chowasz przed nami osłonę kabiny i dzióbek?

I druga rzecz: piszesz, że w planach drugi eR - ja nie bardzo wyobrażam sobie ponowne branie się za ten sam model po takim maratonie, nawet jeśli będą rozdzielone Sokołem, Iskrą itp.

Kiedy galeria?

Napisano

Mikołaj

Można z tego zestawu zrobic ładny model ale jak pokazał warsztat to cierniowa droga ,sporo rzezby i sporo podmienionych elementów ,drugiego zrobie z Fujimi albo ze Zvezdowego Bisa plus garb QB ,plastyka raczej nie ruszę /mam jeszcze jednego w pudle/

Dzióbek czeka na wklejenie ale to chce zrobić po zabiegach upiększających a osłona kabiny czeka na malunki zwlekam z nią bo za jednym zamachem machnę kokpit ,dzisiaj ja oszlifowałem i wypolerowałem pasta TEMPO .

Sesja w w oswietleniu dziennym planowana była na jutro ale raczej nie wypali,poniedziałek cały dzien w fabryce to może w atelie pstryknę jakieś foto a reszte we wtorek i wtedy galeria/taki plan a jak wyjdzie to zobaczymy /