Moses Napisano 15 Listopada 2011 Share Napisano 15 Listopada 2011 Czy mógłby ktoś przedstawić jakiś know-how na malowanie dysz silników w odrzutowcach aby wyglądały w miarę realnie (najlepiej przy użyciu farb metalicznych, nie metalizerów)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 15 Listopada 2011 Share Napisano 15 Listopada 2011 http://www.youtube.com/watch?v=p9k7BP9lEbw&feature=related Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 16 Listopada 2011 Share Napisano 16 Listopada 2011 Dysze jak dysze , ale ten skleeeeeeep na końcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 16 Listopada 2011 Share Napisano 16 Listopada 2011 A ja tam polecam metalizując Model Mastera Kryją z pędzla praktycznie bez smug i dają piękny kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac eyka Napisano 16 Listopada 2011 Share Napisano 16 Listopada 2011 Może poszukaj past metalicznych bodajże Agamy. Służą do wcierania i pozwalają a wykonanie bardzo ciekawej powierzchni metalicznej właśnie na takich elementach jak dysza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrFancyPL Napisano 2 Stycznia 2015 Share Napisano 2 Stycznia 2015 A co z Alcadami ? Jak kryją i jaki jest po nich efekt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dino1984 Napisano 13 Lutego 2016 Share Napisano 13 Lutego 2016 Tak, wiem, wygrzebuję trupa. Czy ktoś może podlinkować jakiś poradnik w tym temacie, bo zamieszczony filmik już nie istnieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dino1984 Napisano 14 Lutego 2016 Share Napisano 14 Lutego 2016 Nikt, nic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Lutego 2016 Share Napisano 14 Lutego 2016 Raczej trudno doradzić jak malować dysze silników, bo co samolot to dysze wyglądają inaczej, inne kolory, inne efekty zużycia i przepalenia. Pokaż zdjęcie jakie konkretnie dysze chcesz zrobić, to może coś się doradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dino1984 Napisano 15 Lutego 2016 Share Napisano 15 Lutego 2016 Próbowałem na dyszach swojego A-10 (bo są prawie niewidoczne, więc mogłem sobie pozwolić na eksperymenty). (Nie)wyszło tak: Pomijając jakość mojego wykonania, wygląda to bardziej jak przepalony tłumik od Golfa niż dysza odrzutowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 15 Lutego 2016 Share Napisano 15 Lutego 2016 Chodziło mi o to jaki efekt chcesz uzyskać, jaki silnik bierzesz na wzór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 15 Lutego 2016 Share Napisano 15 Lutego 2016 Chodziło mi o to jaki efekt chcesz uzyskać, jaki silnik bierzesz na wzór. Solo sądzę że bierze pod uwagę Twoje bo są git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 15 Lutego 2016 Share Napisano 15 Lutego 2016 Ale to mają być silniki od A-10, a ja takiej maszyny nie robiłem jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 15 Lutego 2016 Share Napisano 15 Lutego 2016 Ale to mają być silniki od A-10, a ja takiej maszyny nie robiłem jeszcze. ale niejedną piękną dyszkę wyskubałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 11 Kwietnia 2018 Super Moderator Share Napisano 11 Kwietnia 2018 Cześć. Czeka mnie malowanie dysz w f-16A, a nie mam pojęcia jakich metalizerów należy użyć do ich pomalowania. Metalizery jakie posiadam: Aluminium Magnez Gunmetal Burnt iron Dark anodic gray Steel Chrom silver Pytanie brzmi, czy któryś z tych kolorów będzie przydatny do tego celu i jaki będę musiał jeszczd dokupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 12 Kwietnia 2018 Share Napisano 12 Kwietnia 2018 Jawkers - może być przydatne: http://www.usaf-sig.org/index.php/reference/114-research-material/82-f-16-viper-faq-stuff-you-wanted-to-know-about-the-f-16cd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 12 Kwietnia 2018 Super Moderator Share Napisano 12 Kwietnia 2018 Dzięki Adam. Po przeczytaniu tego artykułu, nadal nie mam pojęcia jakich kolorów mam użyć, by osiągnąć tak wyglądające dysze. Poszperam jeszcze w internecie i w czasopismach może coś znajdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 12 Kwietnia 2018 Share Napisano 12 Kwietnia 2018 A jak te dysze konkretnie wyglądają w prawdziwym samolocie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 12 Kwietnia 2018 Super Moderator Share Napisano 12 Kwietnia 2018 A jak te dysze konkretnie wyglądają w prawdziwym samolocie? Popatrz sobie do linku który Adam wrzucił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 12 Kwietnia 2018 Share Napisano 12 Kwietnia 2018 Pytam co konkretnie chcesz odtworzyć w swoim modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 12 Kwietnia 2018 Super Moderator Share Napisano 12 Kwietnia 2018 Dopasować kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 12 Kwietnia 2018 Share Napisano 12 Kwietnia 2018 Ale jakie? Pokaż do czego zmierzasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 12 Kwietnia 2018 Super Moderator Share Napisano 12 Kwietnia 2018 Ale jakie?Pokaż do czego zmierzasz. A tak, racja, już pokazuję. I w przybliżeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 12 Kwietnia 2018 Share Napisano 12 Kwietnia 2018 No ciekawy silnik. Jak ja bym próbował (aczkolwiek to tylko teoretyzowanie): 1. obręcz u nasady kadłuba: jakiś jasny metal jako baza, na to cieniowanie clear blue, albo najlepiej Alclad Hot Metal Blue, może z odrobiną Hot Metal Sepia, tu i tam (zamiast tego może być clear yellow Tamki). 2.Zewnętrzne listki: znowu jasny podkład (jakieś aluminium albo coś w tym typie), na to delikatny marmurek ze smoke Tamki i na to delikatnie Pale Burnt Metal Alclada. 3. Wewnętrzna część dyszy (ale nie wnętrze dyszy): znowu jasny metal jako baza, na to cieniowanie ciemniejszym metalem, może Jet Exhaust Alclada, i trochę suchego pędzla jakimś jasnym metalem, żeby rozjaśnić wystające detale. Taką mam koncepcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 12 Kwietnia 2018 Super Moderator Share Napisano 12 Kwietnia 2018 Dziękuję bardzo Solo. Zrobię jak napisałeś. W weekend zrobię zakupy metalizerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi