bartek33365 Napisano 16 Listopada 2011 Share Napisano 16 Listopada 2011 Witam przystępuje do konkursu z modelem Łosia będzie to mój drugi. Pierwszy był Chematica. Jak wyglądał zapraszam tutaj viewtopic.php?f=64&t=26069 Na pewno czeka mnie sporo pracy. Jaki widać jest sporo nadlewek ale to nic będę walczył wszystkim co mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 16 Listopada 2011 Share Napisano 16 Listopada 2011 Witam Cię ciepło - fajnie że startujesz w klasie Standard z tym modelem - życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 16 Listopada 2011 Share Napisano 16 Listopada 2011 Już trzeci "Łoś" w konkursie. Życzę powodzenia. Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 17 Listopada 2011 Autor Share Napisano 17 Listopada 2011 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 Łosie Rządzą! Powodzenia Bartku! Nie spiesz się, a wszystko będzie ok. Czy od poprzedniego Łosia zaopatrzyłeś się w odpowiedni rdzawy kolor ? Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mare_K Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 Ot ciekawostka! Wczoraj zaopatrzyłem się w dwa, świeże Łosie z M.C. Pomimo tego, że jeden z nich to DOKŁADNIE ten sam zestaw co Twój, to jednak w moim zabrakło statecznika wersji A. Ewidentnie została wycięta z ramek... I zerknij czy przypadkiem dolne części skrzydeł nie są zwichrowane. Moje, na końcówkach, mają podgięcie do góry. Po sklejeniu nieciekawie to wygląda :( Wniosek z tego, że spieszcie się kupować Łosie, tak szybko się zniekształcają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 Wniosek z tego, że spieszcie się kupować Łosie, tak szybko się zniekształcają Wniosek jest taki, kupujmy ZTSy i stare Mikro Bartek jedziesz, tylko pamiętaj, powoli, dokładnie przymierz 2 razy, jest sporo czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 17 Listopada 2011 Autor Share Napisano 17 Listopada 2011 Dzięki za doping. Ja teraz jak robię modele to i tak po mies lub dwa ten będzie jak najlepiej wykonany znam tą firmę i wiem że łatwo nie będzie ale to nic. Co do kolory rdzawego to robię mieszankę. Jeszcze modelu dokładnie nie oglądałem to trudno mi ocenić bliżej stan części bo albo nauka albo praktyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 Co do kolory rdzawego to robię mieszankę. Żeby tylko nie wyszła taka czerwona jak ostatnio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 17 Listopada 2011 Autor Share Napisano 17 Listopada 2011 Wtedy to był sam czerwony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 21 Listopada 2011 Autor Share Napisano 21 Listopada 2011 Witam oto efekty weekendowej pracy. Tylko tyle udało się zrobić ze względu na czas, również podłubałem trochę przy połówkach kadłuba. Następny UP w weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 21 Listopada 2011 Autor Share Napisano 21 Listopada 2011 Zapomniałem dodać że na razie z elementami nie jest źle, jest trochę nadlewek ale jakoś idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 21 Listopada 2011 Share Napisano 21 Listopada 2011 Bartek nie widzisz że zdjęcia są nie ostre, nic na nich nie widać :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 21 Listopada 2011 Autor Share Napisano 21 Listopada 2011 Wiem te sa najostrzejsze jakie mi wyszly sprobuje jeszcze pokombinowac w wolnej chwili za co przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 21 Listopada 2011 Share Napisano 21 Listopada 2011 Bartek to kombinuj przed wklejeniem zdjęć. Nie ma sensu pokazywanie takich rozmazanych bo nie jesteśmy w stanie niczego zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 21 Listopada 2011 Autor Share Napisano 21 Listopada 2011 OK jeszcze raz sorry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 21 Listopada 2011 Share Napisano 21 Listopada 2011 zle ustawiasz ostrosc ,ustawiles na ten dekielek metalowy-jest ostry i przyslona o wiekszej liczbie u ciebie jest 2,8 a to stanowczo za malo za mala glebia ostrosci musi byc co najmniej 11 ps sory za pismo ale klawiatura mi szwankuje l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 22 Listopada 2011 Autor Share Napisano 22 Listopada 2011 Iso mam 50 i makro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 22 Listopada 2011 Share Napisano 22 Listopada 2011 Zwróć uwagę że aparat wyostrzył ci napisy na zakrętce a detal samolotu nie jest widoczny -dwie rady może pomogą, zwiększ odległość aparatu od detalu, zastosuj jednolite tło - uwaga mata do cięcia z siatką powoduje ten sam efekt wyostarza siatkę a rozmazuje detal, tak więc tło powinno mieć jak najmniej widoczną fakturę, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 22 Listopada 2011 Share Napisano 22 Listopada 2011 Iso mam 50 i makro Bartek ja nie mówię o ISO a o przysłonie w/g danych z pliku Twojego foto jest to 2.8 a więc stanowczo za mało żeby cały obiekt był ostry ,nie wiem co to za aparat i czy jest możliwość ustawienia manualnie przysłony ale musi być co najmniej 11 i ostrz na obiekt który fotografujesz a makro wyłącz bo jeśli to "idioten camera " to automatycznie wszystkie parametry będzie sam ustawiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 22 Listopada 2011 Share Napisano 22 Listopada 2011 nie wiem co to za aparat i czy jest możliwość ustawienia manualnie przysłony ale musi być co najmniej 11 To akurat nieprawda. Przysłona przysłonie nierówna i wszystko zależy od konstrukcji obiektywu. Ja mam taką lunetę i najwększe f to 8, a zdjęcia wychodzą ostre z odległości 2cm. Prawda jest taka, że trzeba dać maksymalną możliwą przysłonę i postawić aparat na statywie/książce/skarpecie. Zdjęcia z ręki nie wyjdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 22 Listopada 2011 Share Napisano 22 Listopada 2011 Ale ja mowiłem o maxymalnej przysłonie i nie wiem jaka jego aparat dysponuje i oczywiści jesli u ciebie max to 8 to zdjęcia będą miały głębie ostrości ,ja ukurat mam lustrzanke i tam max przysłona to 32 dlatego napisałem o liczbie co najmniej 11/ja robie na 22 a czasem i więcej/ statyw jak najbardziej lub stabilna podpora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 22 Listopada 2011 Share Napisano 22 Listopada 2011 Nie zrozumieliśmy się ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr A Napisano 22 Listopada 2011 Share Napisano 22 Listopada 2011 Powróćmy lepiej do Łosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szarymouse Napisano 25 Listopada 2011 Share Napisano 25 Listopada 2011 Ja zdjęcia do galerii robię z odległości ok 1.5-2m ze statywu przy przysłonie conajmniej 20 (zwykle 22) i zdjęcia moim zdaniem wychodzą wtedy super bo bardzo ostre i nie poruszone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi