bartekkw Napisano 15 Lutego 2012 Share Napisano 15 Lutego 2012 Staram się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 20 Lutego 2012 Autor Share Napisano 20 Lutego 2012 Mały ups! Model pomalowany Grey primerem od MM i schnie już to draństwo trzeci dzień. Zna ktoś z was sposób na przyspieszenie schnięcia? Poniżej kilka fotek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 21 Lutego 2012 Share Napisano 21 Lutego 2012 Też miałem kiedyś ten problem. Potem mi farba przy maskowaniu odchodziła. Jak możesz, to umyj i oszczędź sobie nerwów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 21 Lutego 2012 Share Napisano 21 Lutego 2012 ja nie używam tego 'roztworu' ale mialem podobną historię z innym produktem MM obawiam się, żę trzba przetrzeć to jakimś wamodem i zarzucić coś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 liczę również że się poddasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 28 Lutego 2012 Autor Share Napisano 28 Lutego 2012 liczę również że się poddasz Tombie01, niedoczekanie, walczę dalej, dziś od 21 mam free i stoczę z nim decydującą rundę Do jutra do północy mam czas, nieprawdaż? Sorki, ale na fotki warsztatowe nie ma już czasu, postaram się w miarę możliwości pstrykać i uzupełnię, ale już po galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 Jeśli galerię zamieścisz do jutra 23:59, a resztę fotek warsztatowych przed piątkiem, to w porządku. Liczę na ten model! A jak załatwiłeś sprawę z podkładem Model Mastera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 28 Lutego 2012 Autor Share Napisano 28 Lutego 2012 A jak załatwiłeś sprawę z podkładem Model Mastera? Głownie pasta do zębów i Valeriana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 Jarek, kibicuję. Zachowaj spokój na finiszu, bo to trudna sztuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekkw Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 Jarek! Trzymam kciuki! Odeśpisz później ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 29 Lutego 2012 Autor Share Napisano 29 Lutego 2012 Podziękowania za wspólną zabawę dla organizatorów i biorących udział. Dzięki konkursowi powstało kilka ładnych modeli, które normalnie by leżały z tyłu szafy i czekały na wenę twórczą. Proszę o przeniesienie wątku do warsztatu "zwykłego", czas jest nieubłagany i cały czas płynie, a model jest wymagający. Dziękuję wszystkim pomocnikom i zapraszam do warsztatu poza konkursowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 Jarek, gratuluję właściwej decyzji . Widzimy się na warsztacie. Z Poznania wprawdzie kawałek, ale od Gorzowa masz S-3 - wybierasz się na Paprykarz do Szczecina? Hola! Masz Jaka z tyłu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 No trudno się mówi, liczyłem na tego amlucha w finale, ale faktycznie podniosłeś sobie poprzeczkę z waloryzacją i zacnie, dlatego będę zaglądał do Twojego warsztatu i dopingował, a jak by Ci się zdażyło zapomnieć o tym RWD - to Ci przypomnę pozdrawiam i dziękuję za wspólną zabawę Tomek PS-nie wiem jeszcze jak będziemy przenosić niedokończone warsztaty - będziemy musieli to omówić z administratorami forum, postaram się aby taka informacja pojawiła sie w 'Rozmowach ogólnych' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 Przeniesione. Szkoda, że się nie wyrobiłeś, ale dla tego modelu to dobra decyzja. Szkoda by było odpuścić przy wykończeniu modelu, w który włożyłeś tyle pracy. Dzięki za ten warsztat w konkursie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 6 Marca 2012 Autor Share Napisano 6 Marca 2012 Powoli piątka nabiera rumieńców i zaczynam doklejać drobnicę, kilka fotek z warsztatu poniżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 6 Marca 2012 Share Napisano 6 Marca 2012 Jak dla mnie jest świetna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 6 Marca 2012 Share Napisano 6 Marca 2012 Arcyciekawy projekt, zwłaszcza na tle dominującej działki militarnej. Elegancko dopracowany wydech. Ale zaraz..? Drzwi będą zamknięte? Nie wyrażam zgody ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 6 Marca 2012 Autor Share Napisano 6 Marca 2012 Mikołaj, musisz zgodzić się drzwi chciałem zamknąć z dwóch powodów; - kurz, po tym co napisał Fiedotow, postanowiłem zamknąć - linia samolotu, jest tak piękna, szkoda zaburzać. Co do Paprykarza, to zobaczę czy czas mi pozwoli, a jaczek służy mi - o rany zlinczuje mnie - za złomek do prób wszelakiego rodzaju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 9 Marca 2012 Autor Share Napisano 9 Marca 2012 Mały Up, czyli pierwsze złożenie. Poniżej mały raport z placu boju; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 10 Marca 2012 Share Napisano 10 Marca 2012 Piękna maszynka Szkoda, że nie zdążyłeś w konkursie, ale z drugiej strony będziesz miał więcej czasu na eleganckie wykończenie Leguna. Trzymam kciuki za pomyślną końcówkę Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 10 Marca 2012 Autor Share Napisano 10 Marca 2012 Szczerze powiem, boję się wykończenia. Na fotkach różnych piątek nie widać praktycznie zużycia, nawet farba nie odpryskuje z metalowych części, na dzień dzisiejszy chcę zrobić wash i przykurzyć ten konkretny egzemplarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 10 Marca 2012 Share Napisano 10 Marca 2012 Skoro nie widać na oryginałach frontowego brudzenia, to może nie warto raczyć modelu kurzem i klasycznym łoszem. Przecież były w historii zadbane samoloty . Delikatnie przepolerować, trochę może oponki i starczy. Nie wiem jak inni, ale ja nie uważam brudzenia - zwłaszcza co do modelu zadbanego samolotu cywilnego - za obowiązek. Śliczny ten RWD - szkoda, że schowałeś kratowniczkę - ale linia to linia - w pełni to rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 10 Marca 2012 Autor Share Napisano 10 Marca 2012 Na zdjęciu Leguna z Lublinka widać, że samolot stracił swój połysk, czyli nikt go nie pucował w tych pierwszych dniach wojny, a i zdjęcie pewnie robione pod koniec września. Na modelu będą szachownice i zamalowana rejestracja, dlatego chcę go pokazać zmatowiałego z przebijającym połyskiem na okapotowaniu. Faktycznie, to co wydarzyło się wewnątrz kabinki, stało się w 90% niewidoczne, trudno, może 5 bis otworzę, przemyślę to jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 10 Marca 2012 Share Napisano 10 Marca 2012 Myślę, że sam delikatny wash dla podkreślenia detali i odrobina pyłu na oponach w zupełności mu wystarczy. Będzie fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no.tips Napisano 12 Marca 2012 Share Napisano 12 Marca 2012 Przepiękne maleństwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi