Gościu Napisano 16 Grudnia 2011 Share Napisano 16 Grudnia 2011 Cześć. Chciałbym wykonać kolejny pojazd powstańczy zdobyty na wrogu, tym razem zająłem się tytułowym esdekiem. Wpierw położyłem kolory podstawowe: Następnie nieco pozalewałem model płukankami, dałem kalki i wykonałem płukankę punktową z cienkiego pędzla i rzadkiej olejnej. Na chwile obecną model schnie, wygląda tak: Model otrzyma podstawkę wraz z figurami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Grudnia 2011 Share Napisano 16 Grudnia 2011 I już jestem pierwszy. Możesz przy malowaniu figurek pokazać więcej zdjęć z ich tworzenia. To małę dzieła sztuki. wiem że normalnie jest to trochę ciężko czasowo, ale jak się uda będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 16 Grudnia 2011 Share Napisano 16 Grudnia 2011 I znowu cudeńko sie szykuje... A mam pytanie: nie było zamontowanego MG na lawecie w tym egzemplarzu, już po jego przejęciu przez naszych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 16 Grudnia 2011 Share Napisano 16 Grudnia 2011 W końcu doczekałem się 251 w tym malowaniu, i to w dodatku w rękach "forumowej legendy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 17 Grudnia 2011 Share Napisano 17 Grudnia 2011 Kolejna powstańcza ślicznota się szykuje! Powodzenia! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 20 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2011 Dziękuję. Lipstein, wszytko będzie klarowne, a i MG nie ominę - niestety nie dam rady przedstawiać zamysłu po kawałku i w całości zarazem, byłaby to wtedy od razu galeria. bazylms - jeszcze nie przy tej dioramie, mam zbyt dużo roboty aby zająć się tylko i wyłącznie relacją samych figur(czas mnie nieco goni) Wykonałem deczko, przy czym harcerz mnie cieszy najbardziej - Szare Szeregi. Mam harcerza, sanitariuszkę, łączniczkę i trzech powstańców...a to nie koniec. Otoczenie dla esdeka także się klaruje: Masa roboty przede mną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Grudnia 2011 Share Napisano 21 Grudnia 2011 Ok. Będę musiał poczekać. Co to za figurki? Elementy podstawki to gotowce, albo sam robiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 21 Grudnia 2011 Share Napisano 21 Grudnia 2011 Zapowiada się kolejna ciekawa diorama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 23 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2011 Dwie (mniejsze)to Masterbox a reszta to Toro. Podstawka to budynek oraz bruk Miniart przerobiony przeze mnie wedle potrzeby. Tym razem zaczynam kłaść kolory na podstawkę, efekt: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 23 Grudnia 2011 Share Napisano 23 Grudnia 2011 Kurde, przez ciebie zastanawiam się nad zmniejszaniem cegieł ściany w swoim młynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 23 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2011 Nic nie ruszaj, robisz scenkę ujmijmy to "bajkową" i wszelakie przerysowania i karykaturalne krzywizny dodają pracy uroku, może być świetna, ja czekam w jaką pójdziesz kolorystykę. Nic się nie odzywam bo to ma być twój pomysł a nie moje widzimisię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Grudnia 2011 Share Napisano 23 Grudnia 2011 Całkowity i kompletny opad szczeny. O takim poziomie wykonania mogę najwyżej pomarzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 23 Grudnia 2011 Share Napisano 23 Grudnia 2011 Te mury są rewelacyjne!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 23 Grudnia 2011 Share Napisano 23 Grudnia 2011 Jak zawaze . Czekam na więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 23 Grudnia 2011 Share Napisano 23 Grudnia 2011 Budynek jest rewelacyjny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matek38 Napisano 23 Grudnia 2011 Share Napisano 23 Grudnia 2011 Aż odechciewa się robić własnych modeli patrząc na to. Rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 26 Grudnia 2011 Share Napisano 26 Grudnia 2011 A może znalazłbyś chwilkę czasu na zrobienie jakiegoś tutorialu jak takie cuda wyczyniasz? Pozdrawiam Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 31 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2011 Dzięki. Nieco "umeblowałem" wnętrze, nie zapomniałem o drzwiach, oknach, klamkach, zamkach...: Życzę Wam hucznej zabawy - conajmniej takiej: Tylko z umiarem, by ktoś nie musiał po niej tak Wam śpiewać: Do SIEGO ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimpow Napisano 1 Stycznia 2012 Share Napisano 1 Stycznia 2012 Właśnie miałem się zabrać do noworocznego modelowania ale jak to zobaczyłem to mi się odechciało :( Cudo ten warsztat, jak ty to robisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 1 Stycznia 2012 Share Napisano 1 Stycznia 2012 Strasznie zastanawia mnie jak ty wcierasz ten pigment między cegły. Możesz zdradzić tę tajemnicę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 1 Stycznia 2012 Share Napisano 1 Stycznia 2012 Piękne Te akcesoria to gotowce czy od podstaw? Zapowiada się kolejna rewelacyjna praca . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Stycznia 2012 Share Napisano 1 Stycznia 2012 Co ty Grzesiek. To zdjęcie oryginału, albo jakaś animacja komputerowa. Gościu jesteś gościu i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 1 Stycznia 2012 Share Napisano 1 Stycznia 2012 Gościu jesteś gościu i tyle. Się wie i to nie tylko po tej pracy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 1 Stycznia 2012 Share Napisano 1 Stycznia 2012 A co temu szczurowi stało się w ogon,że się tak świeci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudi Napisano 1 Stycznia 2012 Share Napisano 1 Stycznia 2012 Warsztat jest po prostu cudny. Normalnie opad szczeny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi