Skocz do zawartości

Riich Models - nowości 1:35

kubisz

Rekomendowane odpowiedzi

E tam jakieś konne hitlerowskie furmanki - bolsza szkopska technika , ale to dobra wiadomość bo zaraz za tą szkopską taczanką jest planowany pojazd transportowy artylerii M992 FAASV z pełnym wnętrzem (taśmociągiem do podawania amunicji) będzie komplet do haubicy M109A2 lub M109A6 jak kto woli, zdecydowanie lepszy do tego planowanego z AFV-a , trza zbierać kasę .Pozdrawiam M1A1(HA)

• 2 months later...
  • 11 months later...
  • 4 years later...
  • 3 years later...

Dawno nikt tu nic nie pisał to może ja na rozgrzewkę w temacie wrzucę taką oto zapowiedź Riicha . Dzisiaj na Armoramie ukazały się zdjęcia prototypu amerykańskiej składanej haubicy M1 (potem przemianowanej na M116) kalibru 75mm. Zaprojektowana w  latach 20-tych haubica była używana w czasie II wojny światowej , wojny koreańskiej jak też w Wietnamie i to zarówno przez US Army jak i USMC pierwotnie zaprojektowana jak składana haubica górska potem stanowiła też uzbrojenie działa M8 na podwoziu Stuarta jak też pojazdy T30 na podwoziu  transportera M3 Halftrack. Jakość jak to u Riicha wysoka, o tak wygląda:

9288-entry-0-1737466210.jpg

• Like 1

Cześć!

Ciekawy model.

Ja słyszałem, że w Wietnamie Marines używali nie tej haubicy, ale tzw. Howtara, czyli łoża takiej haubicy z lufą od moździerza 4,2 cala.

Tutaj taki link znalazłem:

http://www.primeportal.net/artillery/david_althaus/m98_4.2in_howtar/

Pozdrawiam

Paweł

3 godziny temu, Adams M1A1 napisał:

....też w Wietnamie i to zarówno przez US Army jak i USMC ....

12 minut temu, pmroczko napisał:

Ja słyszałem, że w Wietnamie Marines używali nie tej haubicy, ale tzw. Howtara, czyli łoża takiej haubicy z lufą od moździerza 4,2 cala.

teoretycznie wypuścili taką wersję :

77.thumb.jpg.25536f893c4920ee4637e20f7d223ad1.jpg

ale nigdzie mi się nie rzucił w oczy że jest dostępny do kupienia

Godzinę temu, M.A.V. napisał:

teoretycznie wypuścili taką wersję :

77.thumb.jpg.25536f893c4920ee4637e20f7d223ad1.jpg

ale nigdzie mi się nie rzucił w oczy że jest dostępny do kupienia

Wiesz, może to jest pudełko do tego co wrzuciłem:mrgreen:. Jak przeglądałem ten dział to też znalazłem swój wpis z 2015 roku że na dniach ma się ukazać M992 FASV w 1/35 z pełnym wnętrzem i co minęło 10 lat i dalej nic :szczerbol:. Pozdr. A.