anderan Napisano 27 Grudnia 2011 Share Napisano 27 Grudnia 2011 Witam!! Oto kolejny mój warsztat. Tym razem bliźniaczy model co poprzedni z Academi ,ale o niebo lepiej wykonany. Już na pierwszy rzut oka to widać. Mam nadzieje ,że w miedzy czasie dokończę poprzedni model(kapanie usuwanie farby i ponowne malowanie). Ten zrobię w kolorze pustynnym,takie mam zamierzenie. Kilka fotek. Jak zwykle uwagi,wskazówki mile widziane. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Grudnia 2011 Share Napisano 27 Grudnia 2011 O super. Mamy więc Tamkę i Dragona. Wprawdzie Dragon nowszy, ale przynajmn iej można bedzie coś miecoś porównać. zasiadam do podglądania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 27 Grudnia 2011 Share Napisano 27 Grudnia 2011 Jeden z moich pierwszych modeli na tym forum to byla wlasnie ta tamka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 27 Grudnia 2011 Share Napisano 27 Grudnia 2011 Też działałem przy tym modelu: viewtopic.php?f=87&t=10072&hilit=projekt+pz+projekt+pz.kpfw&start=60 Może się to na coś przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 27 Grudnia 2011 Share Napisano 27 Grudnia 2011 Afrykańczyk hę? Z chęcią pooglądam, zwłaszcza etap malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 28 Grudnia 2011 Share Napisano 28 Grudnia 2011 Też muszę ją kupić. Będę podpatrywał. Mam ciekawy materiał w gazecie na temat malowania tego modelu-dokładnie kamo afrykańskie, jeśli chcesz mogę wysłać na pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anderan Napisano 28 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2011 Jak narazie model nie sprawia problemów .Pod względem jest ok,części dobrze spasowane i mało szpachlowania. Pytanko odnośnie szkła w wizjerach,z czego je zrobić (gdzieś kiedyś czytałem płyta DVD lub CD) jakieś inne pomysły? Później wstawię fotki z postępu nad pracami. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 28 Grudnia 2011 Share Napisano 28 Grudnia 2011 Możesz użyć przeźroczystego polistyrenu (lub czegoś podobnego) i szkła pomalować na transparentny niebieski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 28 Grudnia 2011 Share Napisano 28 Grudnia 2011 Można też użyć kliszy fotograficznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anderan Napisano 28 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2011 Kilka fotek Cześci połączone ze sobą na sucho. Na trzecim zdjęciu pomiędzy częściami kadłubu widać spora szparę.Zakleić ja jakoś czy zostawić?? Kliszy niestety nie mam. Ale spróbuje zrobić z płyty. Jak uzyskam jakiś godny efekt pokaże jak wyszło. Szkła zrobiłem z płyty dvd w niebiesko-fioletowym kolorze,na zdjęciach tego nie widać aż tak dokladnie.Efekt jak dla mnie jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 28 Grudnia 2011 Share Napisano 28 Grudnia 2011 Na trzecim zdjęciu pomiędzy częściami kadłubu widać spora szparę.Zakleić ja jakoś czy zostawić?? zaklej koniecznie. I poszlifuj amortyzatory-wahacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Grudnia 2011 Share Napisano 28 Grudnia 2011 Zakleić poszpachlować te wypychacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anderan Napisano 28 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2011 Na dziś to tyle xD Reszta później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 29 Grudnia 2011 Share Napisano 29 Grudnia 2011 No ładnie. Dawaj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anderan Napisano 29 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2011 Robota staje w miejscu,kolejny nie dokończony model. Siadł mi najprawdopodobniej kompresor do arka. Nie załącza się przy ciśnieniu 3Bar tylko spada do zera i pompuje do 4Barow według zegara. A poza tym farba spływa po powierzchni jak by była za rzadka a jest taka sama konsystencja i ciśnienie ustawione jak zawsze malowałem. I chyba bez nowego kompresorka się nie obejdzie ten ma nie całe trzy miechy, lipa z allegro(teraz rozumie). A może ktoś z was miał taki lub podobny problem?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Grudnia 2011 Share Napisano 29 Grudnia 2011 Z tym kompresorem to może być wyłącznie ciśnieniowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Grudnia 2011 Share Napisano 29 Grudnia 2011 Widzę że idziesz z tym jak burza mam to samo na warsztacie tylko że moją IV chce zrobić gdzieś w europie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anderan Napisano 1 Lutego 2012 Autor Share Napisano 1 Lutego 2012 Wróciłem do tego modelu. Podczas przerwy szukałem fotek i inspiracji. Zainspirował mnie Pzkfw iV z Tunezji 1943 r był w kolorze piaskowym i szarymi plamami kamo.Cos takiegho starałem sie zrobić. Niestety się zgapiłem i nei moge fotki odnaleść i robiłem malowanie z pamięci. Efekt mi się podoba, a i malowanie jedno jak narazie(bez prania xD). Pozdrawiam ps.poprawki w kamo porobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 1 Lutego 2012 Share Napisano 1 Lutego 2012 Ja podejrzewam że to nie jest kamo w plamy tylko tak jak nakazywała instrukcja czyli podstawa to standardowy z początku wojny i na to 2/3 piaskowego może ułożyło się to iż wyglądały jak plany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 1 Lutego 2012 Share Napisano 1 Lutego 2012 Jeśli siadł Ci wyłącznik ciśnieniowy a posiadasz kompresor podobny do tego w linku: http://www.mar.sklep.pl/kompresorki-i-akcesoria/0245.0-urzadzenie-do-malowania-natryskowego-mini-kompresor-ma-3000.html to napisz do ich serwisu i sie zapytaj o taki wyłącznik do kompresorka ADLER AD-4000 Tu masz adres serwisu; serwis@mar.arg.pl Wiem,że można kupić u nich części do tych kompresorków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anderan Napisano 1 Lutego 2012 Autor Share Napisano 1 Lutego 2012 Jeśli siadł Ci wyłącznik ciśnieniowy a posiadasz kompresor podobny do tego w linku: http://www.mar.sklep.pl/kompresorki-i-akcesoria/0245.0-urzadzenie-do-malowania-natryskowego-mini-kompresor-ma-3000.html to napisz do ich serwisu i sie zapytaj o taki wyłącznik do kompresorka ADLER AD-4000 Tu masz adres serwisu; serwis@mar.arg.pl Wiem,że można kupić u nich części do tych kompresorków. Dzięki wielkie,ale kompresor już działa.Wymieniony na nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anderan Napisano 1 Lutego 2012 Autor Share Napisano 1 Lutego 2012 Ja podejrzewam że to nie jest kamo w plamy tylko tak jak nakazywała instrukcja czyli podstawa to standardowy z początku wojny i na to 2/3 piaskowego może ułożyło się to iż wyglądały jak plany. Nie jest to D ale ma na piaskowym ,plamy kamo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 1 Lutego 2012 Share Napisano 1 Lutego 2012 Ale to już późna wersja i wtedy miano już inne schematy dlatego mnie to zmyliło. Możliwe że jak jakiś D przetrwał do wprowadzenia nowego wzoru to go przemalowano na aktualny kamuflaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anderan Napisano 7 Lutego 2012 Autor Share Napisano 7 Lutego 2012 Model powstaje w ślimaczym tempie ,ale jednak. Co z niego wyjdzie to sie zobaczy, mnie sie widzi Na razie wygląda tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Lutego 2012 Share Napisano 7 Lutego 2012 Fajne mamo sobie wybrałeś. Mam tylko wątpliwości do (tak mi się wydaje) wyrzutników granatów dymnych zainstalowanych na tłumiku - one chyba nie powinny być takie zardzewiałe. Poczekaj jednak na opinię znawców tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi