skikut87 Napisano 2 Stycznia 2012 Share Napisano 2 Stycznia 2012 Z powodu braku natchnienia na podstawkę do jaga, od 4 dni męczę się z takim oto maleństwem A oto efekty : A teraz przed mną to co najgorsze czyli detalowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Stycznia 2012 Share Napisano 2 Stycznia 2012 Szkoda że nie wymieniłeś żaluzji na metalowe blaszki. Te wygladają monstualnie. wiem że ktoś robił warsztat z takim samym i tam go męczyliśmy kilkakrotnie aż wyszły ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 2 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2012 Szkoda że nie wymieniłeś żaluzji na metalowe blaszki. Te wygladają monstualnie. wiem że ktoś robił warsztat z takim samym i tam go męczyliśmy kilkakrotnie aż wyszły ok. Przyznam miałem taki pomysł ale jakoś o tym zapomniałem ale co mi tam spróbuje i zaraz dotnę sobie blaszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 2 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2012 i koniec na dziś i dłuższy czas... Wyżyłem się dostatecznie teraz czas na naukę :P a to mój sposób na przymałe gąsienice, rodem z średniowiecznej sali tortur urządzenie do męczenia gąsienic Pozdrawiam Daniel Sarnowicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Stycznia 2012 Share Napisano 2 Stycznia 2012 No już lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 2 Stycznia 2012 Share Napisano 2 Stycznia 2012 wiem że ktoś robił warsztat z takim samym i tam go męczyliśmy kilkakrotnie aż wyszły ok Ja, ja, to byłem ja Dziwna sprawa z tymi gąsienicami, moje były w porządku. Fajny pomysł z podniszczonym błotnikiem, szkoda że sam na takie coś nie wpadłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 4 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2012 Ostatnie fotki przed malowaniem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 4 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2012 I po malowaniu, nie do końca zadowolony ale już nie zamierzam przemalowywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 4 Stycznia 2012 Share Napisano 4 Stycznia 2012 Malowanie w sumie nie wyszło Ci najgorzej. Jednak znalazłem poważny błąd w Twoim modelu, aż dziwne że tego nie zauważyłem wcześniej. Chodzi o wózki, a konkretniej założyłeś je zupełnie na odwrót. Sprężyny powinny znajdować się u góry. Dodatkowo zamieniłeś pozycjami koła jezdne i rolki podtrzymujące. Sam się prawie popełniłem ten sam błąd montując swój egzemplarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 4 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2012 heh dzięki Tomku wada już usunięta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 6 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2012 Po płukankach i washu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 7 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2012 post pod postem ale cóż o ot kolejne postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 7 Stycznia 2012 Share Napisano 7 Stycznia 2012 bardzo fajny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 7 Stycznia 2012 Share Napisano 7 Stycznia 2012 Super - z ciekawości, jakiego aerografu używałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 7 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2012 Super - z ciekawości, jakiego aerografu używałeś http://p.alejka.pl/i2/p_new/54/12/aerograf-tg130-z-regulacja-cisnienia-dwie-dysze-0-2-i-0-3-wysoka-jakosc_0_b.jpg dokładnie takiego dysza 0.3 bardzo fajny! dzięki Jeszcze czeka mnie poprawianie obić bo zanikły pod płukankami i olejami i podstawka za która nie bardzo wiem jak się zabrać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 8 Stycznia 2012 Share Napisano 8 Stycznia 2012 O... to super efekt, ja pseudoiwaty nigdy nie umiałem okiełznać... głównie dlatego, że ukręciłem tą wewnętrzną część dyszy, kiedy ją pierwszy raz wkręcałem na miejsce. Powodzenia przy dalszej budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 8 Stycznia 2012 Share Napisano 8 Stycznia 2012 ładnie pomalowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Stycznia 2012 Share Napisano 9 Stycznia 2012 Bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 12 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2012 Dzięki Panowie Niewiele ale zawsze coś w przerwie nad dyplomem skleciłem ramkę i troszkę pobawiłem się jej podłożem:D planuje na nie nanieść jeszcze pigmenty:D potem będę osadzał trawkę i drzewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Stycznia 2012 Share Napisano 12 Stycznia 2012 Na ostatnim zdjęciu widać tył gąsienicy w powietrzu. Dołóż jeszcze gruntu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 12 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2012 Na ostatnim zdjęciu widać tył gąsienicy w powietrzu. Dołóż jeszcze gruntu. Naturalnie że tak zrobię plus ubłocę modelik jeszcze na razie został tak postawiony by nie cykać samej ramki. przy budowie dioramki wzoruje się tym zdjęciem http://farm4.static.flickr.com/3263/5736812041_94509c3cb7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 26 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2012 By nie było że zapomniałem o projekcie, małe postępy ale zawsze coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 29 Stycznia 2012 Share Napisano 29 Stycznia 2012 Zaczyna to wygladac sympatycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi