Dumo Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 Witam serdecznie Ostatni projekt, który z założenia miałbyś z lekka sf, musiałem zrobić coś odmiennego bo miałem dość standardowej pancerki. Jestem zadowolony z niego choć nauczyłem się sporo na błędach których nie popełnię w następnym modelu. Mam nadzieję, że się spodoba choć wiem że jest nietypowy. Model zbudowany prosto z pudła oprócz pocisków od RBmodel. Malowanie: -podkład samochodowy szary Motip -akryle Vallejo AIR i Model Color -akryle Phoenix -oleje Phoenix -oleje Van Dyck -pastele suche Astra -pigmenty Mig i Vallejo -lakier samochodowy Motip -lakier matowy Vallejo AIR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matek38 Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 Piękny model jak i podstawka nie ma zastrzeżeń. A teraz pytanie. Jak została zrobiona roślinność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 Witam No proszę, noworoczna premiera. Nawet za oknem słońce błysnęło, jak zacząłem galerię przeglądać. Jest świetny, super pobrudzony i obity itp... ale jest "ale", nawet kilka sztuk. Z elementów, które mi się nie podobają: zielony kanister ( jakaś taka ta zieleń... dziwna) kamo jak w piosence: "Ale to już było...". Mógłbyś ew. okopcić miejsce urwanego wydechu. Ale widać, że starałeś się bardzo, dopieszczony model . A elementy, które ja wymieniłem to tylko moje widzimisię, po prostu nie pasują mi. Najbardziej podoba mi się szara lufa, oraz skrzynia amunicyjna na tyle ! Pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 Brawo Rafał kolejny super model w twoim wykonaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 Witam! Pięknie! Jest na czym oko zawiesić! Wszystko mi pasuje! Myślę, że jakbyś trochę zbił kolory kamuflażu (bardziej wyblakłe, takie trochę sprane), pojazd wyglądał by jeszcze lepiej. Poza tym jest git! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 Świetny model Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 Z roku na rok co raz lepszy, chciało by się napisać. Można wiedzieć Rafale, jak zrobiłeś ten zaciek z przodu ( coś w rodzaju spływającej wody)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 Bardzo fajny. Szpeci jak dla mnie tylko ta strona osłony Paka, która jest w mini. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 Jak dla mnie świetny a z Tym zasobnikiem na ,,plecach,, to był dobry pomysł. Szczególnie podoba mi się zabawa kolorami kamo niby to sf ale jak dla mnie wermacht by się Tym malowaniem nie powstydził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 3 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2012 Dzięki wielkie Panowie cieszę się, że się podoba. Piękny model jak i podstawka nie ma zastrzeżeń. A teraz pytanie. Jak została zrobiona roślinność? Roślinność to produkt firmy Polak, bardzo dobra tylko w niej gustuje. Z roku na rok co raz lepszy, chciało by się napisać.Można wiedzieć Rafale, jak zrobiłeś ten zaciek z przodu ( coś w rodzaju spływającej wody)? Efekty wody to lakier błyszczący Motip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 No i ładnie proszę Pana. Dla mnie tylko ta rdza na wydechach jest za żółto-pomarańczowa. No i brak tylnej partii błotników ale to już Ci mówiłem. Model bardzo ładnie się zgrywa z ta trawką i krzakami Polaka. Drogie te wyroby ale po efekcie widzę,że warto w nie zainwestować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 No Rafał moje zdanie już słyszałeś przy wcześniejszych odsłonach pumy... i ono się nie zmieniło a wręcz umocniło Model jest pierwsza klasa duże za ta prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 Zawsze bardzo podobał mi się ten pojazd, mimo, że Niemiec. Twoje wykonanie świetne. Gratuluję. Super praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 3 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2012 Piotrek wiem że niektóre szczegóły mogą się nie podobać ale tak chciałem i tak wykonałem, dzięki za komentarze. Tak się nakręciłem na te podwozie, że chyba sobie zakupie zwykłą pume ale to jeszcze temat do rozkminienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 nie jest to Twój najlepszy model ale wygląda bardzo przyzwoicie ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 5 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2012 Dzięki wielkie Tomku, wiesz co chyba tym modelem przebiłem swoją reszte nawet pantherke .... tak mi się wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 5 Stycznia 2012 Share Napisano 5 Stycznia 2012 Widzalem kilka modeli ktore tu prezentowales i ten mi sie najbardziej podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 8 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2012 Dzięki Ja z modelami sobie chwilowo robię przerwę, sesja za pasem a człowiek nic na zaliczenie nie ma... Ersatz przygotowany do malowania ląduje w pudełku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi