Gość Napisano 2 Grudnia 2012 Share Napisano 2 Grudnia 2012 Witam!!! Sorki za post pod postem ale musiałem się tym z Wami podzielić. Dziś, w sumie z nudów, siedząc przy biurku postanowiłem sprawdzić czy wanna T-72 Tamiyi, pasowała by do góry pancerza T-90 Zvezdy. No cóż, nie bardzo te dwa elementy do siebie pasują, ale nie jest tak źle . W sumie to jest kwestia dwóch szpar, z przodu i z tyłu. No oczywiście, trzeba by było również poprawić te fartuchy przeciw kumulacyjne ale to też jest do zrobienia. No kurcze wiem, że miałem już nic nie kombinować i zmieniać ale jak zobaczyłem że góra Zvezdy i dół Tamiyi, mogły by się zgrać, co skutkowało by tym że cały model wyglądał by lepiej jeśli chodzi o proporcje, to zaczęło mnie kusić. Pewnie, niektórzy maja już dość czytania tych moich postów, myśląc sobie: Czy on nie ma swojego zdania?? Czy niczego nie widzi?? Mam swoje zdanie i widzę ale zawsze to fajniej zapytać kogoś o opinię, bo wtedy wątpliwości znikają. Dlatego pytam: Jak Wy to widzicie, drodzy oglądacze. Dół Tamiya i góra Zvezda. Przy odrobinie dobrej woli da się to zgrać. A teraz fotki: Według mnie różnica w wysokości modelu jest widoczna i uważam również że to co widać na powyższych fotkach jest bardziej zbliżone do oryginału. Mam nadzieję że nikt nie zarzuci mi tego że tymi postami zaśmiecam wątek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 2 Grudnia 2012 Share Napisano 2 Grudnia 2012 Pewnie, niektórzy maja już dość czytania tych moich postów, myśląc sobie: Czy on nie ma swojego zdania?? Czy niczego nie widzi?? Mam swoje zdanie i widzę ale zawsze to fajniej zapytać kogoś o opinię, bo wtedy wątpliwości znikają. I po to jest to Forum. Żeby pytać, wymieniać się spostrzeżeniami itp. Tym bardziej ,jeśli są to pytania w takim fajnym wątku warsztatowym .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Grudnia 2012 Share Napisano 2 Grudnia 2012 Grzesiek ja to się nie znam. Możesz wrzucić zdjęcia z profilu obu wanien z założoną górą aby można było zobaczyć jak wielka jest różnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Grudnia 2012 Share Napisano 3 Grudnia 2012 Grzesiek ja to się nie znam. Możesz wrzucić zdjęcia z profilu obu wanien z założoną górą aby można było zobaczyć jak wielka jest różnica? Nie wiem czy robienie takich zdjęć coś da Krzyśku, bo wanna od Zvezdy została przeze mnie zmodyfikowana tzn. chodzi mi o to że wahacze są inaczej poprzyklejane, no a wanna od Tamiyi ma układ jezdny zamontowany tak by model stał płasko na podłożu. No ale porobię fotki i zobaczymy czy coś będzie widać. Ale zapewniam że różnica jest widoczna i to bardzo w realu. Tymczasem dziwnych pomysłów ciąg dalszy. MIałem nie popadać w paranoję z tym modelem i nic już nie zmieniać ani nie kombinować. No niestety, dziś mimochodem wszedłem na to rosyjskie forum, gdzie chłopaki ciachają tą biedną 90-kę na kawałki i akurat wyświetliły mi się fotki, na których przerabiają tą nieszczęsną płytę nadsilnikową i tak sobie pomyślałem, że ja też bym chciał tak mieć w swoim modelu. Wiem, wiem może niektórzy pomyślą, że zwariowałem ale wydaje mi się że problem tej klapy rozwiązałem w najprostszy z możliwych sposobów, niestety ucierpiał na tym inny z moich modeli :( ale myślę że co się odwlecze, to nie uciecze. Otóż pociąłem moją 72-kę i klapę nadsilnikową, którą z niej pozyskałem, mam zamiar przeszczepić do Zvezdy. Wygląda to mniej więcej tak: Na T-72AK, jeszcze przyjdzie czas:). Na razie chcę skończyć tą 90-kę i chciałbym żeby była w miarę wierną repliką. Ok można teraz krzyczeć na mnie za tą pociętą Tamiyę. Ale zanim zaczniecie krzyczeć, prosił bym o jakąś, opinię, może być krytyczna . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Grudnia 2012 Share Napisano 3 Grudnia 2012 No i zrobiłem dwie fotki, dla porównania wysokości obu wanien. Nawet to wyszło, udało mi się troszkę poprawić wahacze w wannie Zvezdy, tak aby model stał płasko na ziemi i naprawdę widać różnicę, chociażby po samych kołach napinających. A tak to wygląda: Jak dla mnie wanna Tamiyi wygrywa, oczywiście nie zrezygnowałem z koncepcji ukazania czołgu wjeżdżąjącego na podest, będzie miał tylko inne, według mnie lepsze podwozie i tyle. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 4 Grudnia 2012 Share Napisano 4 Grudnia 2012 Jak masz możliwość to poprawiaj co jesteś w stanie , moja jest zespawana na cacy i tak zostanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 4 Grudnia 2012 Share Napisano 4 Grudnia 2012 Kurde trochę za późno. Ale może innym kolegom się przyda wątek o cięciu kadłuba http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=193110 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 4 Grudnia 2012 Share Napisano 4 Grudnia 2012 Gecon, ze swojej strony uwazam ze bedzie jeszcze chleb z tej maki (tamiya), takze idz w tym kierunku, tylko z glowa. Sorry za pisownie ale angielska klawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Grudnia 2012 Share Napisano 5 Grudnia 2012 Sorry za pisownie ale angielska klawa. Oj, znam ten ból ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
divv Napisano 4 Stycznia 2013 Share Napisano 4 Stycznia 2013 Wszystkiego naj.. w Nowym Roku. Jak tam postępy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Stycznia 2013 Share Napisano 4 Stycznia 2013 Serdeczne dzięki. Ja na razie odpuściłem sobie klejenie czołgów ( muszę od nich odpocząć ) i powoli zabieram się za składanie tego czegoś: Nie bijcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 4 Stycznia 2013 Share Napisano 4 Stycznia 2013 Ja tam nad głową kierowcy zamontujesz 120-stkę i wymalujesz w Nato Camuflage, to będzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
divv Napisano 4 Stycznia 2013 Share Napisano 4 Stycznia 2013 No dobra, to może ja coś pokażę, bo mam już troszkę zrobione... Tylko się ogarnę i poklikam zdjęcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Stycznia 2013 Share Napisano 9 Stycznia 2013 A widzieliście już to : http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=201899&page=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
divv Napisano 9 Stycznia 2013 Share Napisano 9 Stycznia 2013 No ładnie, coś czuję, że będzie kupić kolejną Zvezdę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 9 Stycznia 2013 Share Napisano 9 Stycznia 2013 Panie to rzeźbiarze no i papiery mają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
divv Napisano 9 Stycznia 2013 Share Napisano 9 Stycznia 2013 Papiery mają i sprzęt. Kto to widział, panie, żeby tak ładnie kółka w milimetrowym PCV wycinać? Hańba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi