bazylms Napisano 14 Maja 2012 Share Napisano 14 Maja 2012 Wnętrze bardzo ładnie zmęczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
syciak Napisano 14 Maja 2012 Share Napisano 14 Maja 2012 Pięknie Ci to wyszło, sam kleję tego kotka więc mam idealnie przetarty szlak, czekam z niecierpliwością na dalsze postępy. PIĘKNIE ZMĘCZONY! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosynier Napisano 25 Maja 2012 Autor Share Napisano 25 Maja 2012 Dzięki za komentarze. Wnętrze wieży zrobione analogicznie jak wnętrze wanny. Szczegóły na zdjęciach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 26 Maja 2012 Share Napisano 26 Maja 2012 Bardzo ciekawie wygląda wnętrze więc myślę że i na zewnątrz będzie interesująco jako że pumka zawsze mi się podobała będę tu na pewno zaglądał pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Maja 2012 Share Napisano 26 Maja 2012 Ładnie, ale tą wieżę jeszcze pomęcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 26 Maja 2012 Share Napisano 26 Maja 2012 Ładnie, ale tą wieżę jeszcze pomęcz. Co ty Krzysiek chcesz od tej wieży ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Maja 2012 Share Napisano 26 Maja 2012 No prównj sobie wnętrze kadłuba i wieży. Jeszcze trochę olejów trzeba do niej wpakować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosynier Napisano 26 Maja 2012 Autor Share Napisano 26 Maja 2012 Wieża będzie jeszcze męczona pigmentami. Podczas sklejania połówek kadłuba za słabo je ścisnąłem ze sobą i powstała lekka szczelina. Ten błąd zmusił mnie do zaszpachlowania szczeliny i usunięcia spawów. Usunięte spawy postarałem się odtworzyć przy pomocy dwuskładnikowej masy Milliput. Spawy zrobiłem w następujący sposób. Nałożyłem masę na miejsca gdzie miały być odtworzone spawy. Skalpelem zamoczonym w wodzie przyklepałem masę i odciąłem nadmiar po bokach do szerokości jaką chciałem uzyskać. Później skalpelem moczonym w wodzie robiłem nacięcia które miały imitować fakturę spawów. Dopiero na zdjęciach zobaczyłem że spawy w kilku miejscach wymagają lekkiej poprawy. Spawy robione pierwszy raz jakość poddaję ocenie forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 26 Maja 2012 Share Napisano 26 Maja 2012 Aleś "walnął" te spawy,grube strasznie.Na zdjęciach oryginału wygląda jakby ich tam nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 26 Maja 2012 Share Napisano 26 Maja 2012 Aleś "walnął" te spawy,grube strasznie. dokładnie,za wielkie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosynier Napisano 26 Maja 2012 Autor Share Napisano 26 Maja 2012 Dzięki za uwagi, popracuję nad zmniejszeniem spawów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 Ładna Puma się szykuję, mam taką samą więc podpytam , lakierowałeś wnętrze między kolorem bazowym, a poszczególnymi warstwami olej i pigmentów? Pozdrawiam Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 Nie chcę Cię zniechęcać do zrobienia tych spawów,ale czy sprawdzałeś jak sprawa się będzie miała póżniej z przyklejeniem błotników. Moim zdaniem możesz mieć duży problem. Dlatego ja w swojej pumce dorobiłem tylko te przednie spawy. Poza tym naprawdę fajnie Ci to idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 Odwalasz kawał dobrej roboty, obserwuję i bardzo mi się podoba wnętrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 Podziwiam dokładność wykonania i pięknie zmalowane wnętrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 Kosynier, jak to zrobiłeś, że ta Milliput trzyma się modelu? Mnie zawsze odpadało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosynier Napisano 28 Maja 2012 Autor Share Napisano 28 Maja 2012 Jeszcze raz dziękuję za komentarze i uwagi. lakierowałeś wnętrze między kolorem bazowym, a poszczególnymi warstwami olej i pigmentów? Żadnego lakieru nie dawałem, chciałem aby oleje trochę się wgryzły w kolor bazowy. Nie chcę Cię zniechęcać do zrobienia tych spawów,ale czy sprawdzałeś jak sprawa się będzie miała póżniej z przyklejeniem błotników.Moim zdaniem możesz mieć duży problem. Dlatego ja w swojej pumce dorobiłem tylko te przednie spawy. Sprawdziłem jeszcze przed spawami i problem z błotnikami jest ze względu na rozejście się góry z dołem. Mam pomysł jak rozwiązać ten problem. Czas pokaże co z tego wyjdzie. Podkład na pewno wskaże niedoskonałości. Kosynier, jak to zrobiłeś, że ta Milliput trzyma się modelu?Mnie zawsze odpadało... Na samym początku (wszystkie ramki przed wycięciem) umyłem wodą z płynem do szyb. Na razie się trzyma zobaczymy czy przeżyje dalszą zabawę. Dzisiaj wieczorem wrzucę fotki gotowego do malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosynier Napisano 28 Maja 2012 Autor Share Napisano 28 Maja 2012 Sklejanie skończone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosynier Napisano 30 Maja 2012 Autor Share Napisano 30 Maja 2012 Pierwszy krok w malowaniu niezbyt ciekawy Chaos Black i wszystko czarne. Drugi krok malowania także wiele ciekawego nie wnosi (Pactra A104) Dunkelgelb 1943. Standardowo czas kilka na zdjęć: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 30 Maja 2012 Share Napisano 30 Maja 2012 Oj czuję że ładna pumka będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosynier Napisano 31 Maja 2012 Autor Share Napisano 31 Maja 2012 Pierwszą próbę z CM mam za sobą. Na zdjęciach niezbyt widać tej modulacji :(. Jakoś nie potrafię zrobić dobrych zdjęć. CM zrobiłem rozjaśniając bazę (Pactra A104 Dunkelgelb 1943) kolorem (Pactra A28 Light Tan). Proporcję dobierałem na oko. Kolejny etap czyli wyciąganie detali poprzednia mieszanka z dołożeniem kolejnej porcji (Pactra A28 Light Tan). Efekty na zdjęciach, pierwsze trzy zdjęcia to stan po CM przed wyciąganiem detali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid99 Napisano 31 Maja 2012 Share Napisano 31 Maja 2012 Jest ok. Czekam na dalsze postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosynier Napisano 31 Maja 2012 Autor Share Napisano 31 Maja 2012 Zielone plamy położone, próbowałem położyć zgodnie z instrukcją ale zawsze coś się nie zgrywało. Zielony to Pactra A106 (Olivgrun 1943). Położyłem też filtr zrobiony z Raw Umber rozcieńczonej benzyną do zapalniczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 31 Maja 2012 Super Moderator Share Napisano 31 Maja 2012 Witam Tak sobie cicho podglądam i jak na razie "miodzio". Będę zaglądał dalej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Maja 2012 Share Napisano 31 Maja 2012 Bardzo ładnie. Maluj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi