zloty Napisano 5 Stycznia 2012 Share Napisano 5 Stycznia 2012 W myśl zasady jeden niszczyciel na rok,przyszedł czas na marynarkę US. Zainspirowany większymi "bracmi" postanowiłem popełnic brata mniejszego,taki ubogi jednoosobowy projekt grupowy PGB. Na chwilę obecną będzie to pewnie tytułowy "Lansdowne" w malowaniu zaproponowanym przez producenta. Brak blaszek Flyhawka w istotny sposób ogranicza zakres pracy,wiec na razie powstanie troche plastiku. Na dobry początek; pozdrowaski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 5 Stycznia 2012 Super Moderator Share Napisano 5 Stycznia 2012 Fajny projekcik - b.edziesz te nadbudówki skórował z detali na rzecz blaszkowanych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 6 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2012 Blaszki oczywiście będa.Jeden z dwupaka dragona poszedł na prezent w pięciodniowej[czas zrobienia] wersji prosto z pudła.Wyszedł świetnie, ale brakowało mi irytacji i wku...które towarzyszy wystrzelonym w przestrzeń pizdzielinkom. Bez blachy nie ma już roboty.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 28 Listopada 2013 Autor Share Napisano 28 Listopada 2013 Blaszki właśnie do mnie dotarły Zamówione w zeszłą srodę w hobbyeasy! Wobec tego nie pozostaje mi nic innego jak odgrzać tego amerykańskiego kotleta... Po rocznym leżakowaniu Lansdowne przekształci się w Niblacka w segmentowym malowaniu jakie wykonał kiedyś Epheli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 28 Listopada 2013 Share Napisano 28 Listopada 2013 Super, będę zaglądał z ciekawością Jakie dokładnie będzie kamo Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 28 Listopada 2013 Autor Share Napisano 28 Listopada 2013 Super, będę zaglądał z ciekawością Jakie dokładnie będzie kamo Pozdrawiam A taki http://www.shipcamouflage.com/DesignSheets/M32_3D_DD-421.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 28 Listopada 2013 Super Moderator Share Napisano 28 Listopada 2013 Po rocznym leżakowaniu Chyba dwuletnim.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 28 Listopada 2013 Share Napisano 28 Listopada 2013 Piękny maluch się szykuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 28 Listopada 2013 Autor Share Napisano 28 Listopada 2013 Po rocznym leżakowaniu Chyba dwuletnim.... Rocznikowo się liczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 28 Listopada 2013 Super Moderator Share Napisano 28 Listopada 2013 Po rocznym leżakowaniu Chyba dwuletnim.... Rocznikowo się liczy Niech ci będzie - 23 miesiące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 29 Listopada 2013 Share Napisano 29 Listopada 2013 Bez tygodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 30 Listopada 2013 Autor Share Napisano 30 Listopada 2013 Hmmm...nie wiem jak to się stało ale pomyliłem blaszki i do Lansdowne przyleciały do typu Benson.... Powstało małe zamieszanie czyli co do czego dopasować.Czy lepiej dogiąć owalną blaszkę do okrągłego komina czy lepiej zrobić owalny komin?Czy da się przeszczepić elementy nadbudówek czy nie?itp itd Przyznam że mi się niejaki mentlik we łbie zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 18 Września 2014 Autor Share Napisano 18 Września 2014 Jezzzzu,prawie roczny strajk stoczniowców nastapił.W tym czasie z koncepcji Niblacka zrobił sie Buchanan oczywiscie w kańciastym malowaniu. Niestety zdjęć nie bedzie na razie, bo znany operator mobilnych internetow ogranicza mi prędkość ok 15 prawie w każdym miesiacu{pomimo niewykorzystania w pełni limitu} Składając powoli blaszki FH dedykowane do modeli Dragona odnoszę wrażenie że zostały dołożone pewne elementy na siłę np: ryflowane chodniki antypoślizgowe i bulaje. Te pierwsze mają zamiennik w postaci znakomitej kalki kartografu która jest bardziej w "skali" i napewno mniej będzie odstawać od pokładu.Bulaje po przyklejeniu kilku sztuk wygladały jak początki trądziku u nastolatka(tylko tyle że bardziej geometrycznej formie)Wsumie te elementy to jeden arkusik blach z trzech zawartych w zestawie,więc FH ma u mnie 1/3 dużego minusa na samym poczatku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 17 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2016 Stan na dziś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 17 Kwietnia 2016 Share Napisano 17 Kwietnia 2016 kibicuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 17 Kwietnia 2016 Super Moderator Share Napisano 17 Kwietnia 2016 zloty - wprawiasz mnie w zakłopotanie odświeżeniem tej relacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 17 Kwietnia 2016 Share Napisano 17 Kwietnia 2016 Mam nadzieję, że następny post nie pojawi się za rok lub dwa... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 17 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2016 Przy tak niecierpliwej publice trzeba podkręcić tempo. Niestety do zrobienia Buchannana nie wpełni pasuje blacha dedykowana do Laffeya. Posiłkowałem się papierem japońskim nasączonym SG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 18 Kwietnia 2016 Share Napisano 18 Kwietnia 2016 To już nekromancja, ale przynajmniej z przytupem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 18 Kwietnia 2016 Share Napisano 18 Kwietnia 2016 bardzo eleganckie foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 22 Lipca 2018 Autor Share Napisano 22 Lipca 2018 Coś zrobiłem Nawet ramkę z dębu bagiennego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 22 Lipca 2018 Share Napisano 22 Lipca 2018 A ja myślałem, że moje warsztaty się ciONgOM latami Będę podpatrywał regularnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 22 Lipca 2018 Autor Share Napisano 22 Lipca 2018 Ten jest najstarszy z zaległości. Muszę trochę zrobić porządek w plastikowych ulepach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 22 Lipca 2018 Share Napisano 22 Lipca 2018 HFAŁA!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 22 Lipca 2018 Autor Share Napisano 22 Lipca 2018 Długo dojrzewa,to może będzie HFAŁA,a nie HAŁA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi