Dumo Napisano 25 Stycznia 2012 Share Napisano 25 Stycznia 2012 Najnowszy i raczej szybki projekt, dość stary model tamiyi ale wykonany świetnie, szczegół dość dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 25 Stycznia 2012 Share Napisano 25 Stycznia 2012 Rzeczywiście detal ma ładny. Masz już jakieś malowanie na wglądzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 25 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2012 Panzergrau na modulacji, malowanie z Polski. Dość mocno będzie zniszczony i pobrudzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 25 Stycznia 2012 Share Napisano 25 Stycznia 2012 Panterę aka M10 maluj, a nie z jakimś StuGiem tu wyjeżdża:D Żartuję oczywiście. Widzę friule to już u Ciebie standard. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 25 Stycznia 2012 Share Napisano 25 Stycznia 2012 nie wytrzymał musiał go zacząć:P ale fakt kusi detalem. A teraz by nie było maluj pozostałe projekty !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 25 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2012 No kurde nie wytrzymałem no patrzył tak słodko na mnie, po sesji zaczynam malowanie M10 i przy okazji stuga, dość duże wyzwanie dwie modulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 25 Stycznia 2012 Share Napisano 25 Stycznia 2012 Kolejny ciekawy projekcik. Zasiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Stycznia 2012 Share Napisano 25 Stycznia 2012 Friule są cacy. Tamka też. O wynik się nie martwię. Dajesz Rafał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 25 Stycznia 2012 Share Napisano 25 Stycznia 2012 dość stary model tamiyi Raczej jeden z nowszych, biorąc pod uwagę rzadkie premiery Tamki w 1:35. wykonany świetnie, szczegół dość dobry. To prawda, mimo to jest co poprawiać i dorabiać Od kilku lat mam ten model rozgrzebany. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 25 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2012 Wiesz co mi się wydaję że to jest lekko poprawiony i doprawiony siatkami z blaszek stary model tamiyi. Jeżeli chodzi o przeróbki jestem otwarty na propozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 25 Stycznia 2012 Share Napisano 25 Stycznia 2012 Bardzo przyjemny model. Też go kiedyś zepsułem Mój tak se wyszedł ,teraz całkiem inaczej bym go zrobił. Pozdrawiam i kibicuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 26 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2012 Co najbardziej mi sie podoba to rozwiazanie ruchomego podwozia po prostu swietne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 26 Stycznia 2012 Share Napisano 26 Stycznia 2012 Rafał a Ty nie masz czasem sesji ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 26 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2012 Ja już mam sesje od dwóch tygodni, już się powoli kończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 26 Stycznia 2012 Super Moderator Share Napisano 26 Stycznia 2012 Witam Piszesz że malowanie z Polski, no ale raczej nie wrzesień bo StuG III Ausf. A (1940, 30 egzemlarzy) Po raz pierwszy użyty w czasie walk we Francji, StuG III Ausf. B (1940-41, 320 egzemplarzy) szersze gąsienice i różne inne niewielkie zmiany. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 26 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2012 Dokładniej malowanie Lipiec 1941r. 1. Kompania StugAbt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 26 Stycznia 2012 Share Napisano 26 Stycznia 2012 Wiesz co mi się wydaję że to jest lekko poprawiony i doprawiony siatkami z blaszek stary model tamiyi. Nie było starego StuG-a Ausf. B, Tamiya tylko raz wydała ten model. Jeżeli chodzi o przeróbki jestem otwarty na propozycje Tyle co pamiętam: - spawy, spawy i jeszcze raz spawy, - trzeba dorobić takie listwy: - dorobić na burtach przedziału bojowego łebki śrub - 7 szt. z lewej, 12 szt. z prawej, Pzdr Ps. Rzeczywiście, patent z zawieszeniem jest cacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 27 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2012 Dzięki za porady postaram się dostosować chociaż to szybki projekcik. Bez podpisów wyglądałby jak jeden obrazek :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dragonis013 Napisano 20 Marca 2012 Share Napisano 20 Marca 2012 Dumo jak możesz to powiedz proszę gdzie dostałeś aluminiową lufkę, bo ja już szukam kilka dobrych dni i nigdzie nie mogę dostać do skali 1:35?? i jak to cenowo wygląda? Potrzebuję do stug'a II ausf. C. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 20 Marca 2012 Autor Share Napisano 20 Marca 2012 Lufa jest zestawowa, ale poszukaj na stronie Rb wydaję mi się że mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dragonis013 Napisano 20 Marca 2012 Share Napisano 20 Marca 2012 Dzięki. Z tego co szukałem to mają jak najbardziej tylko że w skali 1:48. Poszukam jeszcze raz... Mistrzu jakbyś miał jakieś zdjęcia, plany modelarskie na temat stuga to bardzo bym był wdzięczny za przesłanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dragonis013 Napisano 30 Marca 2012 Share Napisano 30 Marca 2012 Dumo mógłbyś mi podać nr zestawu gąsek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 30 Marca 2012 Autor Share Napisano 30 Marca 2012 Planów żadnych na razie nie mam i odstawiłem budowę. A możesz dokładniej o jakie gąski chodzi ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dragonis013 Napisano 30 Marca 2012 Share Napisano 30 Marca 2012 Czy mogę użyć tych z tego kompletu np. http://allegro.pl/friulmodel-atl-04-gasienice-do-panzeriii-iv-i2226826031.html ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 30 Marca 2012 Autor Share Napisano 30 Marca 2012 Jak najbardziej, ważne żeby ząb w środku był pusty. Ale z tego co pisałeś budujesz 48 a to co dałeś to są 1:35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi