Gościu Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 Cześć. Skończone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr A Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 Bardzo fajna diorama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 Super!!! No mówiłem, że to czasy Gomułki to mi nikt nie wierzył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sofa Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 Co podać ?? Bardzo fajny pomysł i super wykonanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 Świetny pomysł, super wykonanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ari Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 Pamiętamy!!! Ale coś mi się wydaje że proporcje poleciały. Na mój gust i pamięć to lada jest za niska i waga trochę za mała. http://wyhacz.gazeta.pl/Wyhacz/1,88542,5653062,_Bezmiesne_poniedzialki____relikt_PRL_sie_ostal_.html i tu na dole: http://www.fotopolis.pl/drukuj.php?n=8033 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 Ekspresowy projekt. Bardzo ładnie mymalowane figurki sklep. Zrób nam przysługę i skop jakiś projekt aby można było trochę pojechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 Dwie nóżki na galaretę i ozorek poproszę . Rafał - rewelka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 - Myła pani haki? - Nie. - To poproszę trzy na zupę... Brawa za wykonanie i niespotykany temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 4 Lutego 2012 Share Napisano 4 Lutego 2012 Po prostu super ! Naprawdę coś oryginalnego i w świetnym wykonaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 Co tu dużo gadać. Kosmos i tyle Gratulacje! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 Ale coś mi się wydaje że proporcje poleciały. Na mój gust i pamięć to lada jest za niska i waga trochę za mała.Lada by jeszcze uszła - w końcu nie było czegoś takiego, jak standard wymiarów lady - dawało się to, co się miało. Lecz waga - rzeczywiście, jakby nieco za mała. Chyba, że zaczęli produkować jakąś wersję "mini". ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ari Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 Oj Kermit, To zależy o którym okresie rozmawiamy. Na moje oko to lata 80-te. Wskazują na to fryzura tej młodszej klientki i torby na zakupy (choć tu jest pewien brak - torba bez nadruku reklamowego była do bani. Brakuje napisu Marlboro albo przynajmniej Pewex. Torba starszej Pani wygląda ok ale brakuje jej barwy - takiej szarej albo brązowej i delikatnych przetarć wierzchniej warstwy. Szkoda że Gościu nie zaczerpnął inspiracji w Bareii i filmie "Poszukiwany poszukiwana" gdzie Pokora - Marysia na składaku Wigry 2 wiezie cukier w tzw siatce! Idąc dalej - nie prawdą jest ze taka lada to miała wysokość taką jaką wstawili. W ówczesnym czasie działały mało śmieszne instytucie jak IRCHa czyli tzw "kontrol". Dlatego też nieistotnym było że "Kurczaka podaje sprzątaczka brudną ścierką" ale ta lada... "Wiesz po co jest ta lada?" "Ona odpowiada żywotnym potrzebom całego społeczeństwa. To jest lada na skalę naszych możliwości. Ty wiesz, co my robimy tą ladą? My otwieramy oczy niedowiarkom. Patrzcie - mówimy - to nasze, przez nas wykonane i to nie jest nasze ostatnie słowo i nikt nie ma prawa się przyczepić, bo to jest lada sklepowa, w oparciu o sześć instytucji, ..." Poza tym ile towaru by tam sklepowa upchnęła? Tego "spod lady" A wysokość jej była określona w tzw Normie Branżowej - kiedyś coś takiego funkcjonowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 Cóż, widać, że pamiętasz jeszcze dawniejsze czasy, niż ja. Zatem nie pozostaje mi nic innego, jak przyznać Ci rację. Szczególnie przekonałeś mnie argumentem "spod lady". ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ari Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 O...jaaa cieeee!!! Teraz dopiero przylukałem co ona tam ma pod tą ladą! Czyli Gościu czuje klimat epoki! Ale tu jest niestety kolejny błąd, bo ja tam widzę półtusze! A to błąd natury logistycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 6 Lutego 2012 Autor Share Napisano 6 Lutego 2012 Dzięki. Absurd błędem być nie może, natomiast ten powraca do nas w wynaturzonej formie (tyczy się czasów obecnych także) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bombee Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 Czad! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 Bo widzisz Ari to nie są lata 80-te . To dycha do tyłu a nawet 15 i wtedy pasuje i fryzura i półtusza i braki kolejki oraz reklam na torbach. Gościu i znów o Tobie piszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ari Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 Nieee, w latach 60-tych to były takie ładnie ułożone - patrz np. Kalina Jędrusik A ta tu to taka uboga Farah Fawcett. W 80-tych to już jakby piorun w miotłę strzelił. Czyli późny Gierek, albo nawet wojna Jaruzelska. Odnośnie toreb to młoda ma polietylenową a tych w latach 60tych nie było. A brak kolejki - jak nic nie było to nie było i kolejki - ludzie "głupie" nie byli. Kolejki się formowały jak miało być. Komitety kolejkowe były... w nocy listę sprawdzali - niezłe jajca z tym były. Co do tego "błędu" odnośnie półtusz pod ladą - ciężko byłoby tej "kierowniczce" tym handlować. Odsyłam do klasyki filmu polskiego czyli Miśia i sceny w kiosku ruchu. I Gościu zapomniałeś o jednej ważnej rzeczy! Papierze do pakowania. Powinien być taki brązowo szary papier na ladzie. No bo jak kierowniczka te mięso zawinie??? No jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 Ja mówię o latach 70-tych nie 60-tych (wczesny Gierek, późny Gomułka-fakt ten był na stanowisku 1sek. od 56do70). Miś to komedia nie dokument należy brać poprawkę na to co tam S. Tym wyczynia Co do fryzury to takie już były pod koniec lat 30 i w latach 2WŚ. Zobacz też te buty co mają na nogach. A strój pani "szefowej" jakoś też mi nie wygląda na 80-te lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ari Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 Buty powiadasz Znam miasteczko niedaleko Warszawy gdzie w tym czasie mawiano - "dwa lewe - też para" Co do "Misia" to mało istotne co tam Tym wyczynia, ważne że oddaje ówczesną rzeczywistość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapral Napisano 9 Lutego 2012 Share Napisano 9 Lutego 2012 Buty powiadasz Znam miasteczko niedaleko Warszawy gdzie w tym czasie mawiano - "dwa lewe - też para" Co do "Misia" to mało istotne co tam Tym wyczynia, ważne że oddaje ówczesną rzeczywistość. Ari chyba za bardzo popadasz w stereotypy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ari Napisano 9 Lutego 2012 Share Napisano 9 Lutego 2012 A na czym miałoby to polegać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 9 Lutego 2012 Share Napisano 9 Lutego 2012 Pewnie o ten biust kaprala chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ari Napisano 10 Lutego 2012 Share Napisano 10 Lutego 2012 Jeśli tak to się zgadzam! Jako że z wojskiem - dzięki Bogu - mam do czynienia tyle ile ja chcę a nie wojsko wyobrażenie o kapralach takie, że kapral to Wiaderny z Krola ale podobno gdzieś są i tacy/takie kaprale - http://bartoszweglarczyk.blox.pl/2009/03/Oto-najpiekniejsza-izraelska-zolnierka.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi