Przemo1CK Napisano 2 Lutego 2012 Share Napisano 2 Lutego 2012 Witam! Jako, że na dworze mróz szczypie po policzkach postanowiłem trzasnąć model Opla w zimowym malowaniu. Standardowo model Italki prosto z pudła. Pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 2 Lutego 2012 Share Napisano 2 Lutego 2012 Kazdy z twych Blitzow wyglada znakomicie ten rowniez nic dodac nic ujac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 2 Lutego 2012 Share Napisano 2 Lutego 2012 Piękny model . Malowany na lakier do włosów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 2 Lutego 2012 Autor Share Napisano 2 Lutego 2012 Witam Dzięki panowie. Tak to na lakier do włosów. Ostatnio wpadła mi ta technika w oko i coraz częściej zaczynam stosować. Pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 2 Lutego 2012 Share Napisano 2 Lutego 2012 Super jak zwykle!!I pytanko przy okazji-jaki kolor powinno mieć to składane światełko na plecach(trójkącik)?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 2 Lutego 2012 Share Napisano 2 Lutego 2012 Świetnie wygląda. Bardzo realistyczne wyszło to twoje malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 2 Lutego 2012 Share Napisano 2 Lutego 2012 Super model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 2 Lutego 2012 Autor Share Napisano 2 Lutego 2012 Dzięki Piotrkur ten trójkąt z tego co się orientuje to był: biały - ambulanse; żółty - standardowo; czerwony - pozostałe specjalistyczne. Pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Lutego 2012 Share Napisano 2 Lutego 2012 Jak zwykle bardzo ładny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 2 Lutego 2012 Share Napisano 2 Lutego 2012 Piotrkur ten trójkąt z tego co się orientuje to był: biały - ambulanse; żółty - standardowo; czerwony - pozostałe specjalistyczne. Dzięki bo zawsze mnie to frapowało!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 2 Lutego 2012 Share Napisano 2 Lutego 2012 Jak mówiłem już model BDB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eljazz Napisano 3 Lutego 2012 Share Napisano 3 Lutego 2012 Świetny model szczere gratulacje. Tylko podebrałeś mi temat, to mój będzie z "czarnego lądu" pozdro eljazz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 3 Lutego 2012 Share Napisano 3 Lutego 2012 Gratuluję i zazdroszczę warsztatu. Super praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 Pięknie realistyczny. Grats! pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 Bardzo efektownie wykonana maszyna Gratuluję i pozdrawiam! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 Witam! Piękne modeliki (ten tutaj i ten drugi na Holzgas). Kapitalnie zrobione i pomalowane! Tez tak bym chciał...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolek17 Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 Witam Piękny Blitz:D, pięknie pomalowany:D ,idealny wash:D.Posiadam ten pojazd w swoich zbiorach ,w szarym malowaniu, no ale... jego poziom wykonania jest o wiele niższy niż ten. ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 5 Lutego 2012 Autor Share Napisano 5 Lutego 2012 Witam Dzięki serdeczne Aż tak pozytywnych opinii na ich temat się nie spodziewałem. Aaa panowie, wszystko przed wami Pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolek17 Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 To może się zapytam, jak uzyskałeś te takie przetarcia białego koloru ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 5 Lutego 2012 Autor Share Napisano 5 Lutego 2012 To ta technika na tzw. "lakier do włosów". Malujesz model na kolor podstawowy, w tym wypadku szary. Później spryskujesz lakierem do włosów w sprayu. Czekasz, aż podeschnie. Później malujesz wybrany kamuflaż ( na Blitzu biały kolor ), po czym bierzesz jakiś zużyty pędzel ( tj. z twardszym włosiem ), maczasz w wodzie i smarujesz po modelu, im mocniej dociskasz pędzel, tym więcej farby schodzi. Fajny sposób, na tym Opelku robiłem to dopiero po raz trzeci, więc jak widzisz trudne to nie jest. Pozdrawiam i życzę powodzenia, mam nadzieje, że Ci się uda Pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bombee Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 No cóż mój głos niewiele tu zmieni - super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 7 Lutego 2012 Autor Share Napisano 7 Lutego 2012 Witam Jeszcze takim mały apdejcik z podstawką: Pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eljazz Napisano 7 Lutego 2012 Share Napisano 7 Lutego 2012 A więcej fotek nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolek17 Napisano 14 Kwietnia 2012 Share Napisano 14 Kwietnia 2012 Witam raz jeszcze ,mam pytanko do autora odnośnie tej techniki "na lakier do włosów", a jak potem z washem, ten lakier się nie rozpuści z farbą którą zdrapujemy ? czy wash jest wcześniej , i farba zdrapana jest bez washa (czysta) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi