Skocz do zawartości

Opel Blitz Kfz.385 Tankwagen - Italeri 1:35

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Jako, że na dworze mróz szczypie po policzkach postanowiłem trzasnąć model Opla w zimowym malowaniu. Standardowo model Italki prosto z pudła.

th_DSC06012.jpgth_DSC06011.jpgth_DSC06010.jpg

th_DSC06009.jpgth_DSC06008.jpgth_DSC06007.jpg

th_DSC06006.jpgth_DSC06005.jpgth_DSC06004.jpg

Pozdrawiam

Przemo

Napisano

Piękny model . Malowany na lakier do włosów?

Napisano

Witam

Dzięki panowie. Tak to na lakier do włosów. Ostatnio wpadła mi ta technika w oko i coraz częściej zaczynam stosować.

Pozdrawiam

Przemo

Napisano

Dzięki

Piotrkur ten trójkąt z tego co się orientuje to był: biały - ambulanse; żółty - standardowo; czerwony - pozostałe specjalistyczne.

Pozdrawiam

Przemo

Napisano

Piotrkur ten trójkąt z tego co się orientuje to był: biały - ambulanse; żółty - standardowo; czerwony - pozostałe specjalistyczne.

Dzięki bo zawsze mnie to frapowało!!

Napisano

Bardzo efektownie wykonana maszyna

Gratuluję i pozdrawiam!

Kornik

Napisano

Witam!

Piękne modeliki (ten tutaj i ten drugi na Holzgas). Kapitalnie zrobione i pomalowane! Tez tak bym chciał......

Napisano

Witam

Piękny Blitz:D, pięknie pomalowany:D ,idealny wash:D.Posiadam ten pojazd w swoich zbiorach ,w szarym malowaniu, no ale... jego poziom wykonania jest o wiele niższy niż ten. ;/

Napisano

Witam

Dzięki serdeczne Aż tak pozytywnych opinii na ich temat się nie spodziewałem. Aaa panowie, wszystko przed wami

Pozdrawiam

Przemo

Napisano

To może się zapytam, jak uzyskałeś te takie przetarcia białego koloru ?:)

Napisano

To ta technika na tzw. "lakier do włosów". Malujesz model na kolor podstawowy, w tym wypadku szary. Później spryskujesz lakierem do włosów w sprayu. Czekasz, aż podeschnie. Później malujesz wybrany kamuflaż ( na Blitzu biały kolor ), po czym bierzesz jakiś zużyty pędzel ( tj. z twardszym włosiem ), maczasz w wodzie i smarujesz po modelu, im mocniej dociskasz pędzel, tym więcej farby schodzi. Fajny sposób, na tym Opelku robiłem to dopiero po raz trzeci, więc jak widzisz trudne to nie jest.

Pozdrawiam i życzę powodzenia, mam nadzieje, że Ci się uda

Pozdrawiam

Przemo

• 2 months later...
Napisano

Witam raz jeszcze ,mam pytanko do autora odnośnie tej techniki "na lakier do włosów", a jak potem z washem, ten lakier się nie rozpuści z farbą którą zdrapujemy ? czy wash jest wcześniej , i farba zdrapana jest bez washa (czysta) ?