Przemo1CK Napisano 2 Lutego 2012 Napisano 2 Lutego 2012 Witam! Jako, że na dworze mróz szczypie po policzkach postanowiłem trzasnąć model Opla w zimowym malowaniu. Standardowo model Italki prosto z pudła. Pozdrawiam Przemo Cytuj
Tremac Napisano 2 Lutego 2012 Napisano 2 Lutego 2012 Kazdy z twych Blitzow wyglada znakomicie ten rowniez nic dodac nic ujac Cytuj
GrzesiekW Napisano 2 Lutego 2012 Napisano 2 Lutego 2012 Piękny model . Malowany na lakier do włosów? Cytuj
Przemo1CK Napisano 2 Lutego 2012 Autor Napisano 2 Lutego 2012 Witam Dzięki panowie. Tak to na lakier do włosów. Ostatnio wpadła mi ta technika w oko i coraz częściej zaczynam stosować. Pozdrawiam Przemo Cytuj
piotrkur Napisano 2 Lutego 2012 Napisano 2 Lutego 2012 Super jak zwykle!!I pytanko przy okazji-jaki kolor powinno mieć to składane światełko na plecach(trójkącik)?? Cytuj
pankot13 Napisano 2 Lutego 2012 Napisano 2 Lutego 2012 Świetnie wygląda. Bardzo realistyczne wyszło to twoje malowanie. Cytuj
Przemo1CK Napisano 2 Lutego 2012 Autor Napisano 2 Lutego 2012 Dzięki Piotrkur ten trójkąt z tego co się orientuje to był: biały - ambulanse; żółty - standardowo; czerwony - pozostałe specjalistyczne. Pozdrawiam Przemo Cytuj
piotrkur Napisano 2 Lutego 2012 Napisano 2 Lutego 2012 Piotrkur ten trójkąt z tego co się orientuje to był: biały - ambulanse; żółty - standardowo; czerwony - pozostałe specjalistyczne. Dzięki bo zawsze mnie to frapowało!! Cytuj
eljazz Napisano 3 Lutego 2012 Napisano 3 Lutego 2012 Świetny model szczere gratulacje. Tylko podebrałeś mi temat, to mój będzie z "czarnego lądu" pozdro eljazz Cytuj
Gerd Napisano 3 Lutego 2012 Napisano 3 Lutego 2012 Gratuluję i zazdroszczę warsztatu. Super praca. Cytuj
kornik_69 Napisano 5 Lutego 2012 Napisano 5 Lutego 2012 Bardzo efektownie wykonana maszyna Gratuluję i pozdrawiam! Kornik Cytuj
marioba Napisano 5 Lutego 2012 Napisano 5 Lutego 2012 Witam! Piękne modeliki (ten tutaj i ten drugi na Holzgas). Kapitalnie zrobione i pomalowane! Tez tak bym chciał...... Cytuj
bolek17 Napisano 5 Lutego 2012 Napisano 5 Lutego 2012 Witam Piękny Blitz:D, pięknie pomalowany:D ,idealny wash:D.Posiadam ten pojazd w swoich zbiorach ,w szarym malowaniu, no ale... jego poziom wykonania jest o wiele niższy niż ten. ;/ Cytuj
Przemo1CK Napisano 5 Lutego 2012 Autor Napisano 5 Lutego 2012 Witam Dzięki serdeczne Aż tak pozytywnych opinii na ich temat się nie spodziewałem. Aaa panowie, wszystko przed wami Pozdrawiam Przemo Cytuj
bolek17 Napisano 5 Lutego 2012 Napisano 5 Lutego 2012 To może się zapytam, jak uzyskałeś te takie przetarcia białego koloru ? Cytuj
Przemo1CK Napisano 5 Lutego 2012 Autor Napisano 5 Lutego 2012 To ta technika na tzw. "lakier do włosów". Malujesz model na kolor podstawowy, w tym wypadku szary. Później spryskujesz lakierem do włosów w sprayu. Czekasz, aż podeschnie. Później malujesz wybrany kamuflaż ( na Blitzu biały kolor ), po czym bierzesz jakiś zużyty pędzel ( tj. z twardszym włosiem ), maczasz w wodzie i smarujesz po modelu, im mocniej dociskasz pędzel, tym więcej farby schodzi. Fajny sposób, na tym Opelku robiłem to dopiero po raz trzeci, więc jak widzisz trudne to nie jest. Pozdrawiam i życzę powodzenia, mam nadzieje, że Ci się uda Pozdrawiam Przemo Cytuj
bombee Napisano 6 Lutego 2012 Napisano 6 Lutego 2012 No cóż mój głos niewiele tu zmieni - super! Cytuj
Przemo1CK Napisano 7 Lutego 2012 Autor Napisano 7 Lutego 2012 Witam Jeszcze takim mały apdejcik z podstawką: Pozdrawiam Przemo Cytuj
bolek17 Napisano 14 Kwietnia 2012 Napisano 14 Kwietnia 2012 Witam raz jeszcze ,mam pytanko do autora odnośnie tej techniki "na lakier do włosów", a jak potem z washem, ten lakier się nie rozpuści z farbą którą zdrapujemy ? czy wash jest wcześniej , i farba zdrapana jest bez washa (czysta) ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi