Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam!

To moja pierwsza galeria na tym forum.

Historia powstawania modelu jest dość długa, ale skończyłem go dopiero wczoraj. Zawsze interesowały mnie "nieoklepane" tematy. Zgrabna sylwetka i dość dobrze odwzorowane szczególy popchnęły mnie w stronę Autoblindy. Model prawie z pudełka- zamieniłem jedynie wskaźniki na przednich błotnikach (z RB) oraz częściowo skorzystałem z blaszki Eduarda (drobne elementy rygli włazów- na tych fotkach niewidoczne, zamykacze pokryw silnika, uchwyty i mocowania kanistrów, "koszyk" na tłumik i jeszcze parę części...). Pozostałe waloryzacje wykonałem we własnym zakresie.

Malowanie to wóz z Sycylii z 1943 r.

Zapraszam do oglądania i komentowania.

img0850n.jpg

img0848hm.jpg

img0854vn.jpg

img0844mb.jpg

img0840k.jpg

img0841a.jpg

img0845v.jpg

img0846f.jpg

img0847b.jpg

img0839bm.jpg

Edytowane przez Gość
Napisano

Oby nie była to ostatnia galeria w Twoim wykonaniu! ładne zdjęcia. Subtelne zabrudzenia. Brawo!

Napisano

Na przyszłość białe tło, model ciekawie wykonany, zastrzeżeń brak.

Napisano

Bardzo ciekawe ślady eksploatacji, nie przesadzone i odpowiednio wyważone. Obicia też całkiem fajne, ogólnie na duży plus.

Pozdrawiam

Napisano

Dumo napisał:

Na przyszłość białe tło...

Na białym próbowałem... niezbyt mnie satysfakcjonuje... Może spróbuję później...

Napisano

Dzięki za dobre słowa...

Co do warsztatu- w wypadku Autoblindy- trwało to bardzo długo... choć ostateczny kształt zawdzięcza kilku ostatnim dniom. I chyba znudziłoby się Wam czekanie na dalszy ciąg... A nieskończonych modeli nie zwykłem pokazywać.

Co do AB 41- mam jeszcze do niej figurkę i może pomyślę o jakiejś podstawce.

Pewnie ją zabiorę do Bytomia...

Napisano

Bardzo ładnie wykonany model!

Gratuluję i pozdrawiam!

Kornik