tomek14147 Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 Odchodząc nieco od tematu. Połówki kadłuba masz już sklejone, bo widzę dość sporą szparę na łączeniu przednich płyt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 1 Marca 2012 Autor Share Napisano 1 Marca 2012 Dzięki Wojtas, ta lina idzie do poprawki, bo jest też źle ułożona i dlatego rzuca się w oczy. Linka jest z zestawu dragona. Nie Tomek, wanna nie jest sklejona, jak skończę brudzing wanny i zakładanie gąsek wtedy skleję całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 1 Marca 2012 Autor Share Napisano 1 Marca 2012 Witam, mała aktualizacja. Najpierw dałem sidolux, później poszedł delikanty wash-może nawet coś bardziej pod filtr. Zrobiłem go bardzo delikatnego, żeby nie wypuklić bardziej zimmu. Mam zamiar w każdą szparę zapuścić ,,kurzowy wash", żeby kurz podkreślił wszystkie linie, zagłebienia i blachy. Poszła też pierwsza biedronka, jutro będzie powtórka żeby uzyskać lepszy efekt. Wiem wiem, że się świeci dajcie mi dojść do końca prac, to zobaczycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 1 Marca 2012 Share Napisano 1 Marca 2012 Fajnie zaczyna to wyglądać Michał. Tylko ta lina trochę za krótkawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 1 Marca 2012 Share Napisano 1 Marca 2012 Popieram zdanie Piotra jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 1 Marca 2012 Share Napisano 1 Marca 2012 Malowanie fajne, ale zimmerit mi nie podchodzi dziwny trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 1 Marca 2012 Share Napisano 1 Marca 2012 Malowanie wyszło fajnie. Odcienie jak moje ulubione pactry . Może zróznicowałbyś bardziej ten szary po obiciach zimmu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 1 Marca 2012 Autor Share Napisano 1 Marca 2012 Dzięki Tak obicia zimmu dostaną jeszcze coś w rodzaju białego filtru i troszkę olejnej farby. Ta lina krótkawa, ale też jest źle ułożona, czeka na poprawkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Marca 2012 Share Napisano 1 Marca 2012 Fajnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jask33 Napisano 1 Marca 2012 Share Napisano 1 Marca 2012 Michal Fajnie jest. Widać że czytasz i robisz w miare możliwosci poprawki. Pozbieraj troszkę kasy i dokup to z narzędzi to co z praktyki przy tym modelu Ci zabrakło. Chętnie obejrze następny Twój warsztat. Polemika: I znowu moja wina (że kazałem usunąć mój warsztat z panterą) gdyby był to byś wiedział że zdjęciami muzealnych pojazdów nie wolno się sugerować w 100% zimmerit mógł być nakładany od podstaw przez ekipę muzealną. Racja x2 Ale to: jest fotką z zakładów M.A.N. z marca 1944 źródło W.Trojca "TankPower PzKpfw V PANTHER vol. 4 str 46 Co do osłon bocznych to faktycznie są za nisko ale odstęp ich od pancerza nie jest pokazany dobrze na Twoich zdjęciach... ja osobiście bym się nie porwał na ich dorabianie a Michał tak. Możliwe że przez to że są za nisko wyglada na to że są za daleko. Fotek jest sporo. Jak znajdę konkreta to wstawię. Co do zimmeritu to mam prawo się na ten temat wypowiedzieć bo robiłem go i to niejednokrotnie... po pierwsze to jakość zdjęć jest taka że nie można w 100% trafnie ocenić jego grubości Można ze zdjęć na 98% i to http://www.panzerpunkt.info/artykuly/zimmerit.htm po drugie to duża cześć panter był tym lepiszczem pokrywana w warunkach polowych z różnymi efektami Nie zgadzam się. Tylko fabrycznie. a po trzecie to nie jeden by wolał zakupić zestaw dragona z gotowym zimmeritem i nie próbować nowych technik i nabierać doświadczenia a Michał porwał się na to i jak na jego pierwsze próby to wyszedł o kosmos lepszy niż mój pierwszy zimm. Zgadzam sie co do zależności portfel a możliwość zakupu dodatków czy madeli full wypas. (nie zawsze cena daje jakość). Michal robi model. Jest to Jego model. Dostaje informacje od ludzi co się podoba a co nie. Jego prawo decydować co wykorzysta a czego nie. Tutaj rysunek który już kiedyś w tym warsztacie zamieściłem... zaznaczyłem na nim jaka jest odległość uchwytów na osłony od pancerza oraz zaczepy na osłony... wydaje mi się że w ten sposób można śmiało zaakceptować odległość osłon w modelu Michała. Tak na szybko to 4 grubości osłony bocznej . A i pomyślmy sobie jaki byłby odstęp gdyby te uchwyt wygięły się w stronę kół Pojecia nie mam jaki byl system mocowania. Co wiem? Wiem : Ceownik przyspawany do kadłuba . W to wsuwany wygięty płaskownik z dospawanymi(?) zaczepami na osłony. Nie wiem: Jak byl ustalony płaskownik z ceownikiem. Spaw, śruba czy inaczej? Spaw daje stałe połączenie bez regulacji. Śruba łatwy montaż i regulacje. Staram sie wskazywac błędy lub niedoróbki podając jakieś przykłady lub rozwiązania. Na pewno nie jestem nieomylny ale nie jestem sam i są lepsi w znajdowaniu rozwiązan i matriałów. PS. Z ostatniej chwili: Pancerz pod zimmeritem był chyba w kolorze mini (niepotwierdzone ale barddzo prawdopodobne) No to chyba wszystko. Ukłony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 2 Marca 2012 Autor Share Napisano 2 Marca 2012 Dzięki za informacje, nawet jeżeli nie zrobię wskazanych przez ciebie błędów, to inni przeglądający warsztat znajdą coś dla siebie, taki warsztat to skarbnica wiedzy. Oto postępy, zrobiłem pare obić oraz wziąłem się za pigmenty. To nie jest jeszcze wersja finalna, pigmenty będę ścierał częściowo, robił mokre ślady itp. Będą też metaliczne otarcia i tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 2 Marca 2012 Share Napisano 2 Marca 2012 Nie przesadziłeś z tymi ubytkami zimmeritu na krawędzi z przodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jask33 Napisano 2 Marca 2012 Share Napisano 2 Marca 2012 Michal wiem co mialem napisać wcześniej ale mi umkneło (zarobiony byłem w 3 ...). Nie zrobiłeś zimmeritu na osłonie wizjera kierowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 3 Marca 2012 Autor Share Napisano 3 Marca 2012 Hehe No ja też na śmierć zapomniałem o zimmie na wizjerze, już go dorabiam. Masz rację Grzesiek, poniosło mnie jak kładłem zimmerit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 6 Marca 2012 Autor Share Napisano 6 Marca 2012 No powoli, ale coś jest. Jeszcze troszkę przzybrudzę górę i pomaluje pakę, wiaderko, worek itp. Zostało mi jeszcze pobrudzić wannę, no i podpicować wszystko Chyba zrobię małą winetkę. A.. no i obzimeritowany wizjer czeka na farbę. Mówię wam, mam tyle nauki, że nie wyrabiam, no ale 3 gim. trzeba myśleć o przyszłości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 6 Marca 2012 Share Napisano 6 Marca 2012 Michał czy nie szkoda Ci troszeczkę takich ładnych grili zasłaniać chusteczką ? A uczyć się trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 6 Marca 2012 Autor Share Napisano 6 Marca 2012 Haha, wiesz o tym samym pomyślałem kładąc chusteczkę Ale jakoś pusto było tam z tyłu. No i chusteczka nie jest aż taka duża A tak ogólnie dobrze jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 9 Marca 2012 Autor Share Napisano 9 Marca 2012 No i upragniony weekend, spr. z chemii napisany na 4, z czego jestem bardzo usatysfakcjonowany, uczyłem się 5 dni A oto postępy, do niedzieli chyba skończę. Pomalowane wiaderko, paka, poprawiłem niektóre elementy. Jutro brudzę wannę, gąski, koła i resztę. Na pakę dojdzie jeszcze pare drobiazgów. No i malutka winetka będzie Sory za zdjęcia, ale baterie mi siadły i trzaskałem byle jak, żeby tylko zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 9 Marca 2012 Share Napisano 9 Marca 2012 Chemia fajny przedmiot. Gratuluję. Planujesz podstawkę?Widzę,że graty standart . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 9 Marca 2012 Autor Share Napisano 9 Marca 2012 Dzięki, no kiedyś brudziłem błotem z ogródka Wstyd, ale co ta, dawne czasy. No paka to już tradycja Podstawka będzie, ale malutka, żeby tylko pantera miała na czym stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 11 Marca 2012 Autor Share Napisano 11 Marca 2012 No i pantera skończona, zapraszam do galerii viewtopic.php?f=68&t=32101 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi