rtoipmodest Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Zabieram się za model amfibii z ćwiczeń Anchor Express 86. Zdjęcia z Concorda No1011 "USMC Firepower Armor & Artillery" Myslałem o wozie z dźwigiem: Okazuje się jednak, że szczegóły górnej płyty sa inne niż obecnie. Z dokumentacją jest krucho, a ja jestem zbyt leniwy... Padło więc na wóz dowodzenia: Zgodnie z opisem należał do 2nd Assault Amphibian Battalion wchodzącego w skład 4th MEB może mądrzejsi ode mnie wiedzą o co chodzi Na chwilę obecną mój problem to osłona przeciwwiatrowa kierowcy: i umiejscowienie siedmiu anten. Na fotce z DOD naliczyłem 5 portów: . Plan scenki już powstał. Będzie trzech Marinesów i dwoje Norwegów (kobieta + dzieciak). Pomoc merytoryczna w w/w kwestiach mile widziana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 O, będzie ciekawy projekcik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 A gdzie chcesz to w Norlandii umiejscowić? Zima czy lato? W razie co to mogę pomoc z plenerami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 19 Lutego 2012 Autor Share Napisano 19 Lutego 2012 Zima czy lato? Zdecydowanie zima. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 4th MEB: Marine expeditionary battalion lub brigade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 20 Lutego 2012 Share Napisano 20 Lutego 2012 Pomoc merytoryczna w w/w kwestiach mile widziana. Puściłem już maila do Patricka i Davida z Marine Corps Museum. Chyba powinni coś wiedzieć w tym temacie Fajnie, że w końcu trafił na warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 20 Lutego 2012 Share Napisano 20 Lutego 2012 4th MEB:Marine expeditionary battalion lub brigade. Marine expeditionary battalion. Bardzo ciekawie się zapowiada. Jakie figurki zamierzasz wykorzystać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 20 Lutego 2012 Autor Share Napisano 20 Lutego 2012 Jakie figurki zamierzasz wykorzystać? Preisery. Norwedzy powstaną z uchodźców, Amerykanie z US czołgistów (mam już praktykę w wydłużaniu parek). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 20 Lutego 2012 Share Napisano 20 Lutego 2012 A jaki model wybrałeś, że spytam? Może trumpeterka w 1/144 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 20 Lutego 2012 Share Napisano 20 Lutego 2012 O nareszcie jakiś amerykaniec w nie pustynnym malowaniu Może ktoś się jęczę pokusi o jakiś pojazd w klimatach ćwiczeń reforger ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 20 Lutego 2012 Share Napisano 20 Lutego 2012 właśnie na to czekałem aż dziw że jeszcze tego nikt nie robił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 20 Lutego 2012 Autor Share Napisano 20 Lutego 2012 Zapomnaiłem napisać, oczywiście 1/72: Tofiku z Reforgera (88) planuję M1IP z 11th ARC. Innych planów z lat 80ych jest cała masa. Iron Hammer 88, coś z Team Spirit, Free Lion 88, Irak-Iran, Liban, Nowa Zelandia (1983). Chwilowo jednak oddam się dłubaniu afgańskiej chatki do projektu M-ATV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 20 Lutego 2012 Share Napisano 20 Lutego 2012 A co to będzie Nowa Zelandia (1983) ? Ja się może kiedyś zabiorę za M60 w scenerii zachodnich Niemiec lat 80tych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 20 Lutego 2012 Share Napisano 20 Lutego 2012 Będę milcząco zaglądał, bo klimaty dość mi bliskie. Podoba mi się nie tylko Twój dobór tematów, jak i podejście do nich. Wykonanie też pewnie będzie jak zwykle bardzo porządne. Zatem do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 20 Lutego 2012 Autor Share Napisano 20 Lutego 2012 A co to będzie Nowa Zelandia (1983) ? Są jeszcze dwa ujęcia tego wozu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 22 Lutego 2012 Share Napisano 22 Lutego 2012 Zapoiada sie ciekawy projekcik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 22 Lutego 2012 Share Napisano 22 Lutego 2012 Piotr pisz proszę skalę w temacie wątku, bo ja tak szukam na forum interesujących mnie tematów i mało brakowało a bym opuścił Twój nowy warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 22 Lutego 2012 Share Napisano 22 Lutego 2012 Temat wart oglądania. Lecę po popkorn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 22 Lutego 2012 Autor Share Napisano 22 Lutego 2012 Jak widzę naprawdę niezły temat, nic jeszcze nie zrobiłem, a mam już kilkanaście wpisów Zaczynam od schematu malowania kamo MERDC, może komuś się przyda: A teraz model. Postarzanie należy rozpocząć od zeszlifowania nieszczęsnych prostokącików/zaczepów dla extra pancerza. Jak widać temt już kiedyś dziubnąłem. Na to psiknięte jeszcze jakimś olejem: Zdjęcie od góry pokazuje różnicę w wydechach. Nie wiedzieć czemu tylko ten pobabrany na zielono ma właściwy : Usunąć trzeba będzie jeszcze kilka pierdołków. pod nóż pójdą także narzędzia, dorobię tylko nowe bosaki: I jeszcze jedno fajne foto z 1983: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 22 Lutego 2012 Share Napisano 22 Lutego 2012 Zauroczyły mnie te rakiety śnieżne na ostatnim zdjęciu Jak rozumiem, nie zapomnisz o nich w swoim modelu? PS- tu jeszcze trochę zimy, ale pewnie widziałeś.. http://www.armourbook.com/forum/topic_98 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi