Skocz do zawartości

LVTP-7 Norwegia 1986

rtoipmodest

Rekomendowane odpowiedzi

Zabieram się za model amfibii z ćwiczeń Anchor Express 86. Zdjęcia z Concorda No1011

"USMC Firepower Armor & Artillery"

Myslałem o wozie z dźwigiem:

recovery-1.jpg

Okazuje się jednak, że szczegóły górnej płyty sa inne niż obecnie. Z dokumentacją jest krucho, a ja jestem zbyt leniwy...

Padło więc na wóz dowodzenia:

LVTP-7forum.jpg

Zgodnie z opisem należał do 2nd Assault Amphibian Battalion wchodzącego w skład 4th MEB może mądrzejsi ode mnie wiedzą o co chodzi

Na chwilę obecną mój problem to osłona przeciwwiatrowa kierowcy:

LVTP-7osona.jpg

i umiejscowienie siedmiu anten.

Na fotce z DOD naliczyłem 5 portów:

DF-ST-86-07612.jpg.

Plan scenki już powstał. Będzie trzech Marinesów i dwoje Norwegów (kobieta + dzieciak).

Pomoc merytoryczna w w/w kwestiach mile widziana.

Pomoc merytoryczna w w/w kwestiach mile widziana.

Puściłem już maila do Patricka i Davida z Marine Corps Museum. Chyba powinni coś wiedzieć w tym temacie

Fajnie, że w końcu trafił na warsztat.

4th MEB:

Marine expeditionary battalion lub brigade.

Marine expeditionary battalion. Bardzo ciekawie się zapowiada.

Jakie figurki zamierzasz wykorzystać?

Zapomnaiłem napisać, oczywiście 1/72:

zestawy.jpg

Tofiku z Reforgera (88) planuję M1IP z 11th ARC. Innych planów z lat 80ych jest cała masa. Iron Hammer 88, coś z Team Spirit, Free Lion 88, Irak-Iran, Liban, Nowa Zelandia (1983).

Chwilowo jednak oddam się dłubaniu afgańskiej chatki do projektu M-ATV

Jak widzę naprawdę niezły temat, nic jeszcze nie zrobiłem, a mam już kilkanaście wpisów

Zaczynam od schematu malowania kamo MERDC, może komuś się przyda:

Amtraccamo.jpg

A teraz model. Postarzanie należy rozpocząć od zeszlifowania nieszczęsnych prostokącików/zaczepów dla extra pancerza. Jak widać temt już kiedyś dziubnąłem. Na to psiknięte jeszcze jakimś olejem:

P1100736.jpg

Zdjęcie od góry pokazuje różnicę w wydechach. Nie wiedzieć czemu tylko ten pobabrany na zielono ma właściwy :

P1100735.jpg

Usunąć trzeba będzie jeszcze kilka pierdołków. pod nóż pójdą także narzędzia, dorobię tylko nowe bosaki:

DM-ST-87-10902.jpg

I jeszcze jedno fajne foto z 1983:

DM-SN-83-01908.jpg