Czesio Napisano 20 Lutego 2012 Share Napisano 20 Lutego 2012 Witam Postanowiłem pokazać moją aurorę Model skleił Timi, potem odłożył go gdzieś i zapomniał teraz ja go reanimuję Pokład zrobiony z balsy, maszty to wenflon i igły lekarskie. Na razie tyle, teraz dłubię działa Niedługo kolejne fotki Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 20 Lutego 2012 Super Moderator Share Napisano 20 Lutego 2012 Noooooo ciekawe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 21 Lutego 2012 Share Napisano 21 Lutego 2012 Moja bardzo lubi takie predrednotowe klimaty. W ostatnich Okrętach fajny artykuł o Aurorze. Jak nie ma czasu kleić to przynajmniej pokibicuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 21 Lutego 2012 Share Napisano 21 Lutego 2012 Smakowicie, nie dość, że pre- to jeszcze Carsko-Bolszewicki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rvlt_n616 Napisano 21 Lutego 2012 Share Napisano 21 Lutego 2012 Extra extra Kto produkuje zestawy z Aurorą? Jakiś czas temu szukałem i nic nie znalazłem :( Jedyne co mam to zniszczony model kumpla w nieznanej skali od nieznanego producenta (w beznadziejnym stanie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 21 Lutego 2012 Autor Share Napisano 21 Lutego 2012 Dzięki co do producenta to nie mam pojęcia, model jest jeszcze za komuny wyprodukowany gdzieś widziałem Aurore za bodajże 60zł jak znajdę podrzuce Ci link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 21 Lutego 2012 Share Napisano 21 Lutego 2012 Alanger to chyba teraz pakuje...z kosmiczna cena.To ta sama produkcja co w latach 80 - Krugozor itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 21 Lutego 2012 Share Napisano 21 Lutego 2012 Chętnie pokibicuję. Z braku czasu tylko tyle mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 21 Lutego 2012 Share Napisano 21 Lutego 2012 Bardzo ładny model, jak się to mówi, "ma klimat". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daru65 Napisano 22 Lutego 2012 Share Napisano 22 Lutego 2012 Modelkrak ma Aurore 1-700 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 22 Lutego 2012 Share Napisano 22 Lutego 2012 Temat (a właściwie dział, chyba dostanę po łapach ) nie całkiem ten, ale jakby ktoś był zainteresowany, trafiłem na coś takiego http://allegro.pl/okret-aurora-1-400-i2150510842.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 22 Lutego 2012 Autor Share Napisano 22 Lutego 2012 Dokładnie ten sam model robię Szczerze mówiąc, zrobiony prosto z pudła będzie wyglądał żałośnie. Armaty główne to wielki blok z wystającym pręcikiem nie wspominając o reszcie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rvlt_n616 Napisano 23 Lutego 2012 Share Napisano 23 Lutego 2012 OooooOo dzięki za linka do alledrogo xD Będzie konkurencja w licytowaniu. Może i lipa model ale zawsze to podstawa do zrobienia czegoś ładnego a już mam się na kim wzorować hehe Pozdro dla Czesia i Foresta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 24 Lutego 2012 Share Napisano 24 Lutego 2012 Dokładnie taki model Aurory pamiętam z dzieciństwa, kleiłem razem z ojcem. Udało się nam wyważyć ołowiem i pływał w wannie. Będę kibicował! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rvlt_n616 Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 Lekki offtopic :p Czy ktoś z forumowiczów wygrał aukcje Aurory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zeppelin Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 Kiedyś przypilnowałem sobie ten model za normalną cenę czyli za około 50 zł z przesyłką, ale to co dzieje się na Allegro to czasem szaleństwo. Jest jednak nadzieja że model wróci na rynek za sprawą wytwórni i cena trochę będzie przystępniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 28 Lutego 2012 Autor Share Napisano 28 Lutego 2012 A no 100zł to duża przesada, juz nawet to 60 za Alangera to dużo, za dużo W modelu na razie malo się dzieje, na razie szukam materiału i odpowiedniego pudełka żeby zrobić nowe osłony altylerii metodą waku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 3 Marca 2012 Share Napisano 3 Marca 2012 ...oh przypomniała mi sie moja Aurorka z młodych lat - jak dobrze pamietam była pierwsza moja bryka + Potiomkin powodzenia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zeppelin Napisano 3 Marca 2012 Share Napisano 3 Marca 2012 Tak............ też pamiętam te modele. Awrora czeka w pudełku, Potiomkin jest na warsztacie i czeka na pokłady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 3 Marca 2012 Share Napisano 3 Marca 2012 Tak............ też pamiętam te modele. Awrora czeka w pudełku, Potiomkin jest na warsztacie i czeka na pokłady. Warsztat wizualny jest gdzieś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 7 Maja 2012 Autor Share Napisano 7 Maja 2012 Tak więc kolejna aktualizacja. Dodałem łańcuchy do kotwic, 3 reflektory/szperacze, oraz łuki na których wiszą łajby ratunkowe (nie wiem jak to się fachowo nazywa), dostaną one jeszcze osłonki w miejscach mocowania do kadłuba i detale typu systemy bloczkowe z linami itp. Maszty są tylko włożone dlatego na 1 fotce jest tylko przedni a tylnego nie ma w ogóle. Może w tym tygodniu uda mi się wytłoczyć osłony artylerii, natomiast działka AA sztuk 4 już się produkują z blaszek z innych modeli i igieł lekarskich zdjęcia mam nadzieję że będą już w sobotę Tutaj już zamaskowany do malowania, na razie czeka na relingi i drabinki z Abera. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 Super model pamiętam jak stałem za nim w Składnicy Harcerskiej.Był jeszcze model pancernika" Potiomkin" który też udało mi się zdobyć, był chyba w innej skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SamP Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 No i lodołamacz "Lenin". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 No i lodołamacz "Lenin". Z lodołamaczy była też "Arktyka". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 Te "łuki" to "szlupbelki", ew. żurawiki łodziowe A czy mógłbym prosić o jakieś większe zbliżenia tego co się pojawiło? Bo na obecnych fociach za wiele nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi