Mark666 Napisano 1 Czerwca 2012 Share Napisano 1 Czerwca 2012 Super robota, ale mała uwaga -- czy to okablowanie nie powinno być zróżnicowane w kolorach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 1 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2012 Falarek - amortyzatory beda, spokojnie. Mark666 - okablowanie w tym przypadku jest pomalowane razem z rama - ciezarowka przychodzi w oryginalnych firmowych kolorach (wtedy okablowanie jest czarne) do wlasciciela firmy, ten z kolei przemalowywuje na swoj wlasny kolor i dlatego okablowanie jest pomalowane pod kolor ramy. Jeszcze nie zamontowalem przewodow paliwowych ze zbiornikow, a te beda czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 7 Lipca 2012 Autor Share Napisano 7 Lipca 2012 Witam wszystkich, czas na maly aktual, podwozie powoli nabiera ksztaltow, ale nadal jest wiele do zrobienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 7 Lipca 2012 Share Napisano 7 Lipca 2012 A idź precz. Jak można uzyskać tak doskonały efekt. Czapki z głów. Najbardziej podoba mi się bak, jak prawdziwy. Swoją drogą z czego są opaski na bak zrobione? Felgi pięknie lśnią. Coś czuje że to będzie piękna bestia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 7 Lipca 2012 Share Napisano 7 Lipca 2012 Ta rama...Czuje się trochę jak ten gość Rewelacja. Pięknie Ci się rozlał clear na błotnikach. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 7 Lipca 2012 Autor Share Napisano 7 Lipca 2012 A idź precz. Jak można uzyskać tak doskonały efekt. Czapki z głów. Najbardziej podoba mi się bak, jak prawdziwy. Swoją drogą z czego są opaski na bak zrobione? Felgi pięknie lśnią. Coś czuje że to będzie piękna bestia. , Oj do doskonalosci to tu jeszcze daleko, ale fajnie, ze sie podoba. To sa zbiorniki na olej hydrauliczny, z bakiem jeszcze walcze (juz go robie po raz trzeci ). Co do opasek to jest to folia winylowa samoprzylepna - najpierw poszla czarny mat, a potem ta chromowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 7 Lipca 2012 Share Napisano 7 Lipca 2012 Mój błąd nie dopatrzyłem. A gdzie mogę dostać taką folię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 7 Lipca 2012 Autor Share Napisano 7 Lipca 2012 Mój błąd nie dopatrzyłem. A gdzie mogę dostać taką folię? W sklepach z okleinami meblowymi, albo najlepiej u kogos kto robi napisy reklamowe na samochodach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 7 Lipca 2012 Share Napisano 7 Lipca 2012 O w morde. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 9 Lipca 2012 Share Napisano 9 Lipca 2012 Witam.Jak narazie swietna robota.Bardzo ambitny projekt, który wyglada na to ze bedzie skonczony, pisze o tym bo ostatnie dwa lata duzo sie takich projektów pojawiło ale zaden nie został ukonczony.Młodzież z małym doswiadczeniem odpada przy ramie. Powodzenia w dalszych pracach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 9 Lipca 2012 Share Napisano 9 Lipca 2012 Ta rama...Czuje się trochę jak ten gość pzdr No rama rzeczywiście rewelacja, ale tak dostać w "michę" z piłki to żadna przyjemność, a oglądanie takich warsztatów to już tak. Bardziej czasem można się poczuć jak po dostaniu w splot słoneczny - przeponę, bo oddech potrafi zabrać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 13 Lipca 2012 Share Napisano 13 Lipca 2012 Ładnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 21 Lipca 2012 Autor Share Napisano 21 Lipca 2012 Witam wszystkich, w miedzyczasie zrobilem silnik. Nie ma zadnego szalu, bo i tak bedzie przykryty kabina wiec to mi wystarczy. W odskoczni od standardowego fabrycznego malowania na zielono, zdecydowalem sie na szary, bo takie tez widzialem. Nie bawilem sie zbytnio w Bog wie jakie przerobki, ale zmienilem miske olejowa, dodalem filtry paliwa, troche kabelkow, no i chyba jeszcze pomaluje filtry oleju na bialo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 21 Lipca 2012 Share Napisano 21 Lipca 2012 Bardzo ładnie wygląda cieniowanie na pierwszym zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 21 Lipca 2012 Autor Share Napisano 21 Lipca 2012 Bardzo ładnie wygląda cieniowanie na pierwszym zdjęciu. To jest wlasciwie jedyne zdjecie odzwierciedlajace silnik jak on naprawde wyglada. Dzisiaj juz mi sie nie chcialo, ale moze jutro zrobie wiecej takich fotek, bo praktycznie oprocz tej pierwszej to reszta zdjec wyszla beznadziejnie. Silnik w rzeczywistosci jest ciemno szary, a nie taki popielaty. Ciesze sie, ze sie podoba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 22 Lipca 2012 Autor Share Napisano 22 Lipca 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 23 Lipca 2012 Share Napisano 23 Lipca 2012 Cudeńko, motorek jak żywy Rama jest tak poukładana że te moje przewody już mi się nie podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 23 Lipca 2012 Share Napisano 23 Lipca 2012 Pięknie , silniczek widziałem już na jednym z zagranicznym forum i od razu mi się podobał, jaki to kolorek silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 23 Lipca 2012 Share Napisano 23 Lipca 2012 Masakra, ten silnik, toż to arcydzieło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 23 Lipca 2012 Autor Share Napisano 23 Lipca 2012 Dziekuje panowie, ciesze sie ze sie podoba. Irizar - kolor to RAL 7005. Nie chcialem go malowac jak oryginal na zielono, bo generalnie jakos mi to wszystko nie wspolgra ze soba kolorystycznie, bo bede mial dwa odcienie czerwieni, czarny no i zielony by tu troche napieprzal po oczach. Poza tym kto powiedzial, ze silnik nie moze miec innego koloru niz fabryczny? Jeszcze kilka detali do silnika, jakies panele oddzielajace silnik od kol, chlodnica, itp. a potem jedziemy z kabina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 23 Lipca 2012 Share Napisano 23 Lipca 2012 No i elegancko.Działaj dalej bo az miło patrzec na te cuda!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 24 Lipca 2012 Share Napisano 24 Lipca 2012 Kawał dobrej roboty oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 23 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2012 Witam wszystkich, taki niewielki aktual - przymiarka. Zdjecia takie sobie, robione na szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 24 Sierpnia 2012 Share Napisano 24 Sierpnia 2012 Świetna robota, całosc nabiera kształtów.Miło popatrzec na takie prace, których tak mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 24 Sierpnia 2012 Share Napisano 24 Sierpnia 2012 Dobra robota! Poprostu super to za mało! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi