Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Skończyłem już robić uzbrojenie podwieszane. Do pokazanych wcześniej GBU-24 dołączają AIM-120 i AIM-9

sh105757.jpg

Poza tym kończę kokpit

sh105750.jpg

sh105751.jpg

Pozdrawiam,

Adam

• 1 month later...
Napisano

Od wczoraj pomalowany Surfacerem, wnęki Base White, a potem kolorki C306 i C308. Gunziaki C są super

sh105808.jpg

Powiedzcie mi proszę, czy kratka zaznaczona na zdjęciu jest szaro-czarna malowana, czy metalowa, zabrudzona?

80e72b6ba867f32f.jpg

Napisano
Gunziaki C są super

Prawde powiadasz

Popieram, model wygląda pięknie po malowaniu, czekam na 72jkę leci z Chin do mnie

Napisano

Masz kwity na szktałt plamy na stateczniku pionowym? Wydaje mi się dalece odbiegająca od rzeczywistości

Napisano

Nie tylko kształt plam jest nie teges, ale są zbyt ostre i brakuje charakterystycznego ciemniejszego obramowania wokół plam... Moim zdaniem w 1/72 można by to sobie tak uprościć, ale w 1/48 nie uchodzi.

Napisano

Plama na stateczniku do poprawki. Pomyliłem się i nie uwzględniłem grubości wałka patafixu. Ale na przemalowanie całego modelu nie mam czasu, odbiorca naciska.

Napisano
Od wczoraj pomalowany Surfacerem, wnęki Base White, a potem kolorki C306 i C308. Gunziaki C są super

sh105808.jpg

Powiedzcie mi proszę, czy kratka zaznaczona na zdjęciu jest szaro-czarna malowana, czy metalowa, zabrudzona?

80e72b6ba867f32f.jpg

Sama kratka jest czarna, a pozostałe elementy są w kolorze aluminiowym. I jednak popraw tą plamę na stateczniku bo faktycznie się rzuca w oczy

Napisano

Hehe ;) No oczywiście, że nie. Osłonę będę malował olejną z odpowiednim FS. Mam nadzieję, że subtelna różnica odcieni da efekt jak na prawdziwej maszynie.

Napisano

A ja mam pytanie w instrukcji naszego F-16(Hasegawa) są trochę inne kolory dedykowane do płatowca dokładnie są to 308 i 11 w związku z tym że zaczynam jego budowę może już jutro to jestem ciekaw waszych opinii na ten temat?

• 3 weeks later...
Napisano

Witam.

Pewnie część z Was będzie zawiedziona, ale niestety nie dołożę już więcej zdjęć do tego wątku. Galerii też nie będzie. Odbiorca naciskał i nie zdążyłem zrobić żadnych zdjęć przed spakowanie i wysłaniem modeli. Na pocieszenie dodam, że w swojej szafie też mam ten zestaw i z pewnością za jakiś czas stanie on na mojej osobistej półce ;)

Pozdrawiam,

Adam

Napisano
Witam.

Pewnie część z Was będzie zawiedziona, ale niestety nie dołożę już więcej zdjęć do tego wątku. Galerii też nie będzie. Odbiorca naciskał i nie zdążyłem zrobić żadnych zdjęć przed spakowanie i wysłaniem modeli. Na pocieszenie dodam, że w swojej szafie też mam ten zestaw i z pewnością za jakiś czas stanie on na mojej osobistej półce ;)

Pozdrawiam,

Adam

Napisano

Zamknąłeś naraz trzy arcyciekawe wątki, każdy z pewnością wyczekiwał jaki będzie finał bo zapowiadało się super, troszkę nie fair

Napisano
naciskał i nie zdążyłem zrobić żadnych zdjęć przed spakowanie i wysłaniem modeli
LOL. Może czas zrobić jakiś model dla własnej przyjemności zamiast dla "odbiorcy"? A i konieczności prowadzenia warsztatu też nie ma...
Napisano

Wyobraźcie sobie, że mi jest z tym gorzej, niż Wam, bo ja robiłem przy tych modelach przez 5 miesięcy i żadna pamiątka mi nie została. Ale trudno. Już odżałowałem.