Skocz do zawartości

M1117 "Guardian" Trumpeter 1/35

Marcin93

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Taki tam kolejny na warsztat a model z tych co się same składają praktycznie Polubiłem takie modele i może akurat na konkurs w Inowrocławiu się wyrobie Miło by było pokazać coś nowego, ale zobaczymy jak to będzie Trochę nudzi mi się współczesna pancerka, jakoś wole klimaty II Wojny, bardziej te pojazdy można wymęczyć

Model cały z pudła, nie będę nic dorabiał i zanudzał wstępem dodam tylko, że kamuflaż planuje zrobić trójbarwny KFOR.

p3121589.jpg

p3121580.jpg

p3121585.jpg

Ciąg dalszy niedługo, pozdrawiam Marcin

To prawda ten model jest prawie samosklejalny...mam go sklejonego i pomalowanego też w kamuflażu KFOR, to kamo jest fajniejsze niż zwykłe pustynne dessert yellow.

Nie zamierzasz pracować nad wnętrzem, więc radzę je pomalować na jasną zieleń gdyż przednie okna dają spory wzgląd na wewnątrz. A w ten sposób będzie lepszy efekt niż plastikowa szarość.

Pozdrawiam.

Dziękuje za komentarze Aktualnie mam przymusową przerwę w modelarstwie związana z przeprowadzką. Trochę zrobił się chaos i muszę wszystko poukładać.

Gerd-bardzo fajnie wyszło Tobie to wnętrze, ale ja swojego zamknę i tak jak doradziliście pomaluje wnętrze tak, żeby było jak najmniej widać.

Pozdrawiam Marcin.

• 2 months later...

Tak więc powróciłem po zanudzać Was moimi relacjami Jak widać Guardian dostał główny kolor, teraz kamuflaż trójbarwny i później jakieś filtry, żeby go trochę rozjaśnić. Nie będę dużo gadał dam fotki

p6062479.jpg

p6062480.jpg

p6062482.jpg

Jutro planuje go wymalować do końca, dopiero teraz zauważyłem, że przód mam trochę niedomalowany, ale to powinien pokryć kamuflaż.

Pozdrawiam Marcin.

Guardian dostał kamuflaż, ogólnie jestem zadowolony, tylko trzeba trochę te okienka poprawić :/ Bo coś się przy nich spaprało, ale mam nadzieje że uda mi się jakoś to wyciągnąć. Ktoś ma pomysł co z nim dalej robić? Bo jakoś w pojazdach współczesnych nie czuje tego klimatu i nie wiem jak go ubrudzić i nie wiem za bardzo w jaka stronę iść dalej :( Czekam na Wasze opinie !

p6082488.jpg

p6082489.jpg

p6082490.jpg

p6082492.jpg

Pozdrawiam Marcin.

Guardian prawie skończony zostały drobne poprawki. Brudząc go wzorowałem się na fotkach które udało mi się wyszukać w sieci.

p6162503.jpg

p6162501.jpg

p6162496.jpg

p6162495.jpg

p6162481.jpg

p6162491.jpg

Ogólnie całe brudzenie, naniesienie sido, washa, śladów rozprysków i lekkiego filtra zajęło mi całe popołudnie. Tak więc teraz pora na mecz POLSKA GOLA !

Pozdrawiam Marcin ;-)

Relacja jak widzę po prostu tętni życiem, trudno widocznie model nadaje się jedynie na śmietnik. Nie mam do tego talentu... widocznie to nie moje hobby.

Moment- sklejasz dla siebie czy dla widzów??

Relacja jak widzę po prostu tętni życiem, trudno widocznie model nadaje się jedynie na śmietnik. Nie mam do tego talentu... widocznie to nie moje hobby.

Moment- sklejasz dla siebie czy dla widzów??

Dla siebie, ale wolał bym mieć kilka komentarzy co poprawić co podciągnąć a tu zero odezwu, w przeciwieństwie do innych relacji. Wnioskuje, że moje modele wychodzą tak do kitu, że nie ma dla nich ratunku.

Hmm brakowało mi czegoś i go lekko poprawiłem, mam nadzieje, że teraz już jest lepiej ? Jeszcze muszę coś wykombinować z tyłu bo tam mi czegoś brakuje.

p6182579.jpg

p6182566.jpg

p6182567.jpg

p6182571.jpg

p6182573.jpg

p6182577.jpg

p6182568.jpg

Jak Wam się podoba? Brudzenie i ślady eksploatacji robiłem na podstawie zdjęć.

Za mocno nie będę brudził wnęk ponieważ patrząc na to zdjęcie wnioski nasuwają się same :

armoredsecurityvehicleu.jpg

Bieżniki opon fakt, muszę poprawić zapomniało mi się Dzięki za przypomnienie!

Trochę do przodu, doszło więcej kurzu i trochę poprawek a także dokleiłem pozostałe elementy. To już prawie finał, pozostały tylko drobne korekty Faktura to antypoślizg, model posiadał ją już fabrycznie.

p6212648.jpg

p6212638.jpg

p6212626.jpg

p6212661.jpg

p6212627.jpg

p6212631.jpg

p6212655.jpg

A i bym zapomniał, próbowałem zrobic lusterka, tak sobie wyszły, ale pierwsza próba zaliczona jest. Następnym razem będzie lepiej

p6212630.jpg

I jak teraz się prezentuje wg. Was?

Pozdrawiam Marcin.