Marcin93 Napisano 17 Marca 2012 Share Napisano 17 Marca 2012 Witam. Taki tam kolejny na warsztat a model z tych co się same składają praktycznie Polubiłem takie modele i może akurat na konkurs w Inowrocławiu się wyrobie Miło by było pokazać coś nowego, ale zobaczymy jak to będzie Trochę nudzi mi się współczesna pancerka, jakoś wole klimaty II Wojny, bardziej te pojazdy można wymęczyć Model cały z pudła, nie będę nic dorabiał i zanudzał wstępem dodam tylko, że kamuflaż planuje zrobić trójbarwny KFOR. Ciąg dalszy niedługo, pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortez 77 Napisano 18 Marca 2012 Share Napisano 18 Marca 2012 mój czeka w szafie na swoją kolej, więc będę gorąco kibicował . . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sofa Napisano 18 Marca 2012 Share Napisano 18 Marca 2012 To prawda ten model jest prawie samosklejalny...mam go sklejonego i pomalowanego też w kamuflażu KFOR, to kamo jest fajniejsze niż zwykłe pustynne dessert yellow. Nie zamierzasz pracować nad wnętrzem, więc radzę je pomalować na jasną zieleń gdyż przednie okna dają spory wzgląd na wewnątrz. A w ten sposób będzie lepszy efekt niż plastikowa szarość. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 To przyjemny model. Walczyłem kiedyś z wnętrzem: viewtopic.php?f=87&t=17107 Malowanie na jasną zieleń to dobry pomysł, nawet jeśli zostawisz je puste. Przez szyby widać więcej niż można by sobie tego życzyć. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin93 Napisano 24 Marca 2012 Autor Share Napisano 24 Marca 2012 Dziękuje za komentarze Aktualnie mam przymusową przerwę w modelarstwie związana z przeprowadzką. Trochę zrobił się chaos i muszę wszystko poukładać. Gerd-bardzo fajnie wyszło Tobie to wnętrze, ale ja swojego zamknę i tak jak doradziliście pomaluje wnętrze tak, żeby było jak najmniej widać. Pozdrawiam Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin93 Napisano 6 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2012 Tak więc powróciłem po zanudzać Was moimi relacjami Jak widać Guardian dostał główny kolor, teraz kamuflaż trójbarwny i później jakieś filtry, żeby go trochę rozjaśnić. Nie będę dużo gadał dam fotki Jutro planuje go wymalować do końca, dopiero teraz zauważyłem, że przód mam trochę niedomalowany, ale to powinien pokryć kamuflaż. Pozdrawiam Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 6 Czerwca 2012 Share Napisano 6 Czerwca 2012 pojazd jak dla mnie jest dość ciekawym modelem chętnie zobaczę jak Ci ona wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin93 Napisano 8 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2012 Guardian dostał kamuflaż, ogólnie jestem zadowolony, tylko trzeba trochę te okienka poprawić :/ Bo coś się przy nich spaprało, ale mam nadzieje że uda mi się jakoś to wyciągnąć. Ktoś ma pomysł co z nim dalej robić? Bo jakoś w pojazdach współczesnych nie czuje tego klimatu i nie wiem jak go ubrudzić i nie wiem za bardzo w jaka stronę iść dalej :( Czekam na Wasze opinie ! Pozdrawiam Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin93 Napisano 16 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2012 Guardian prawie skończony zostały drobne poprawki. Brudząc go wzorowałem się na fotkach które udało mi się wyszukać w sieci. Ogólnie całe brudzenie, naniesienie sido, washa, śladów rozprysków i lekkiego filtra zajęło mi całe popołudnie. Tak więc teraz pora na mecz POLSKA GOLA ! Pozdrawiam Marcin ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin93 Napisano 16 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2012 Relacja jak widzę po prostu tętni życiem, trudno widocznie model nadaje się jedynie na śmietnik. Nie mam do tego talentu... widocznie to nie moje hobby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 16 Czerwca 2012 Share Napisano 16 Czerwca 2012 Relacja jak widzę po prostu tętni życiem, trudno widocznie model nadaje się jedynie na śmietnik. Nie mam do tego talentu... widocznie to nie moje hobby. Moment- sklejasz dla siebie czy dla widzów?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 16 Czerwca 2012 Share Napisano 16 Czerwca 2012 To przez mecz a modelik warto by odbłyszczyć i podkurzyć..tak na moje oko.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin93 Napisano 16 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2012 Relacja jak widzę po prostu tętni życiem, trudno widocznie model nadaje się jedynie na śmietnik. Nie mam do tego talentu... widocznie to nie moje hobby. Moment- sklejasz dla siebie czy dla widzów?? Dla siebie, ale wolał bym mieć kilka komentarzy co poprawić co podciągnąć a tu zero odezwu, w przeciwieństwie do innych relacji. Wnioskuje, że moje modele wychodzą tak do kitu, że nie ma dla nich ratunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 16 Czerwca 2012 Share Napisano 16 Czerwca 2012 Fakt- błyszczy sie za mocno-matowić ,matowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Czerwca 2012 Share Napisano 17 Czerwca 2012 Daj mat i wtedy fotki. Bo na razie się świeci i trudno coś powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin93 Napisano 18 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2012 Hmm brakowało mi czegoś i go lekko poprawiłem, mam nadzieje, że teraz już jest lepiej ? Jeszcze muszę coś wykombinować z tyłu bo tam mi czegoś brakuje. Jak Wam się podoba? Brudzenie i ślady eksploatacji robiłem na podstawie zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 18 Czerwca 2012 Share Napisano 18 Czerwca 2012 Wypacykuj jakoś nadkola-czyste, że aż strach.To samo tyczy bieżników opon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin93 Napisano 18 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2012 Za mocno nie będę brudził wnęk ponieważ patrząc na to zdjęcie wnioski nasuwają się same : Bieżniki opon fakt, muszę poprawić zapomniało mi się Dzięki za przypomnienie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Czerwca 2012 Share Napisano 18 Czerwca 2012 Fajnie wygląda. A skoro o oponach już było mówione to się nie będę powtarzał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 18 Czerwca 2012 Share Napisano 18 Czerwca 2012 Się podoba Fajne ślady eksploatacji, z umiarem, bez szaleństw. No i dobrze udokumentowane. Cały model zresztą cieszy oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 19 Czerwca 2012 Share Napisano 19 Czerwca 2012 Tak z ciekawości i niewiedzy zapytam-pomarszczona faktura pancerza to odlew czy antypoślizg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 19 Czerwca 2012 Share Napisano 19 Czerwca 2012 Coraz lepiej!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin93 Napisano 21 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2012 Trochę do przodu, doszło więcej kurzu i trochę poprawek a także dokleiłem pozostałe elementy. To już prawie finał, pozostały tylko drobne korekty Faktura to antypoślizg, model posiadał ją już fabrycznie. A i bym zapomniał, próbowałem zrobic lusterka, tak sobie wyszły, ale pierwsza próba zaliczona jest. Następnym razem będzie lepiej I jak teraz się prezentuje wg. Was? Pozdrawiam Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 21 Czerwca 2012 Share Napisano 21 Czerwca 2012 Mnie się tam podoba Taki w "moim" stylu model. Ale mógłbyś trochę podretuszować ranty wokół reflektorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 21 Czerwca 2012 Share Napisano 21 Czerwca 2012 Lepiej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi