michal0281 Napisano 5 Maja 2012 Autor Share Napisano 5 Maja 2012 No taz nad tym myslalem, ale jesli chodzi o elektryke to ja totalne zero jestem :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 5 Maja 2012 Share Napisano 5 Maja 2012 No to Michal zrób może przekrój a następnego sklej normalnie. Jak stoją takie 2 koło siebie wszyscy się dziwia ze taki kolos był tak w środku napchany sprzętem i taki ciasny. Albo chociaz zrób demontowalną przednią płytę pancerną i dach wieży żeby można było zajrzeć do środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 5 Maja 2012 Autor Share Napisano 5 Maja 2012 Niby tak, ale jak zrobie demntowalne elementy to nie bedzie to wygladalo idealnie, bedzie tam "mikroszpara" ktora bedzie mnie jednak tak gryzla po oczach ze mi radosc z modelu zepsuje, a co do dachu to jak bym go zrobil demontowalnego to zapasowych ogniw bym nie mogl dac, a to tez by zle wygladalo (chyba), przynajmniej tak mi sie wydaje. Plan mam taki ze wymaluje wszystko tak dobrze jak sie da i wtedy podejme ostateczna decyzje co zrobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 28 Lipca 2012 Autor Share Napisano 28 Lipca 2012 Witam, dawno nic nie dodalem w tym watku. Ten tygrysek caly czas spokojnie czeka, ale robi sie jego brat tj. tiger late tez z dragona(6253) troche na nim eksperymentuje, po wielu probach klade wlasny zimmerit. Na material do pracy wybralem GS. jeszcze nie skonczony ale troche juz zrobione. Chetnie sie dowiem jak oceniacie ten zimmerit? pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 28 Lipca 2012 Share Napisano 28 Lipca 2012 Chetnie sie dowiem jak oceniacie ten zimmerit? Wygląda obiecująco, ale ocena będzie pełniejsza po położeniu podkładu. Pzdr Ps. Robisz wersje dowodzenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 28 Lipca 2012 Autor Share Napisano 28 Lipca 2012 Tego zrobie normalnego bo mida robie w dowodczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 21 Lipca 2015 Autor Share Napisano 21 Lipca 2015 Trzy lata od ostatniego wpisu na tym warsztacie, jednak wracam do tygryskow no i zaczynam od pytania, czy to beda dobre mg do wiezy?: nigdy lufek nie wymienialem, teraz juz to zrobie bo fabryczny plastik mi sie zle wywiercilo :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artellos Napisano 22 Lipca 2015 Share Napisano 22 Lipca 2015 Podpatruję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 8 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2015 Liczba tygrysow na warsztacie jest na tej stronie ostatnio tak duza, ze az sie zastanawialem czy jest sens wstawiac moje fotki, ale wlasciwie dlaczego nie Podklad poszedl z vallejo, mam wrecz alergie na ten ich kolor (bardzo mi sie nie podoba), na niego poszla warstwa xf-59, i w tym miejscu zaczynaly sie dla mnie schody nie mialem w domu xf-60, a dla mnie to podstawowy kolor przy niemieckim kolorze bazowym. po kilku probach i po licznych przemysleniach okazalo sie, ze calkiem fajne polaczenie wychodzi z buff xf-57 z odrobina podkladu vallejo Kolor bazowy wyszedl dosc jasny, a ja bede go jeszcze miejscami rozjasnial, ale mam w planie potraktowac model, zanim jeszcze dostanie camo filtrami, zobaczymy co z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 9 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2015 Zastanawiam sie jak bede mial malowac liny, jakies dobre rady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek 80 Napisano 9 Sierpnia 2015 Share Napisano 9 Sierpnia 2015 Ja jestem zwolennikiem jak największego rozdrabniana przy malowaniu. Dobra rada-koncentracja przy malowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 9 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2015 haha dzieki, bardziej chodzilo mi o kolory, malowac na czarno i przecierac gun metalem czy moze jakos inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 9 Sierpnia 2015 Share Napisano 9 Sierpnia 2015 Ja malowałem camo black brown, na to track wash z ak ,potem gunmetal i miejscami steel z vallejo, zobacz sobie czy Ci się tak podoba na moim tygrysie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 19 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2015 Cos ten warsztat po macoszemu traktuje, zdjec praktycznie nie wstawiam, ale obiecuje sie poprawic, wkrotce odzyskam aparat, a teraz kolejne pytanie. Miejsca po odpryskach zimmerytu malowac na szaro (ciemny, jasny?) czy na minie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 19 Sierpnia 2015 Share Napisano 19 Sierpnia 2015 "Zimmerit" zawsze kładziony na farbę podkładową. Sama pasta szara. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 22 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2015 Jakos poszla robota do przodu, niestety zastosowanie w moim przypadkow filtrow okazalo sie raczej zle, cale cieniowanie poszlo sie p..... a tak wyglada po pomalowaniu detali, sido i kalkach zastanawiam sie jak z washem w przypadku czolgu z zimem, czy przejechac zimerit jakims rozrobionym washem czy nic z nim nie robic? ps z samego camo jestem bardzo niezadowolony, nie wyszlo to co chcialem, ale juz tak zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Sierpnia 2015 Share Napisano 22 Sierpnia 2015 Malowanie całkiem dobrze wyszło. Oczywiście merytorycznie nie umiem ocenić. Cieniowanie przy kamo nie jest konieczne i jak widać nie psuje odbioru pomimo jego zatracenia. Co do wash na zimmericie to bym uważał. Można nieźle skopać model bo wygląda to czasem bardzo nienaturalnie. Przejrzyj warsztaty, najlepiej Seby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 22 Sierpnia 2015 Share Napisano 22 Sierpnia 2015 Na ostatnim modelu z zimmeritem traktowałem go jak zwykła powierzchnie ,wyszło tak modelwork.pl/viewtopic.php?f=68&t=47757 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 23 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2015 Przemyslalem sprawe, troche tez poczytalem, no a jak wyjdzie to zobaczymy, teraz mecze sie z gaskami z master cluba, a w zasadzie z tymi pinami do spinania gasek ps nie pamietam kto, ale ktos pisal ze sie te gaski swietnie sklada, chetnie bym tego kogos........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 6 Września 2015 Autor Share Napisano 6 Września 2015 Witam, prace nad tygrysem ida bardzo powoli, czolg ma pecha, zaliczyl nawet upadek na podloge i mu to na zdrowie nie wyszlo, ale jakos udalo sie poskladac Teraz sobie tygrysek troche poczeka, bo niestety brak czasu, potem biore sie za oleje i gaski. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Września 2015 Share Napisano 6 Września 2015 Ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 6 Września 2015 Share Napisano 6 Września 2015 Ładnie. Oprócz obić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 6 Września 2015 Autor Share Napisano 6 Września 2015 Przyznam, ze gdyby obicia zostaly dokladnie w takiej formie, jak sa obecnie, to cos faktycznie nie tak by wygladalo, no ale przejda one jeszcze przez kilku procesow modelarskich i spodziewam sie, ze finalnie obicia wypadna dokladnie tak jak powinny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 16 Września 2015 Autor Share Napisano 16 Września 2015 Model zostal odrobine pomeczony suchym pedzlem, wykonalem zabiegi olejami, z calosc jednak nie jestem do konca zadowolony, zmieniac juz tego nie bede, ale tygrysek za kare nie dostanie metalowych bucikow i otrzyma dragonoskie plastiki, wiem ze te gaski maja blad, ale metalowe zostana do nastepneg tygrysa pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek 80 Napisano 16 Września 2015 Share Napisano 16 Września 2015 Mi się podoba,tylko na zdjęciach nie widać za bardzo szczegółów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi