marek d Napisano 18 Marca 2012 Share Napisano 18 Marca 2012 Witam.Model rozgrzebany jakiś czas temu i porzucony. Przypomniał mi o nim ten temat Porzucony w stanie jak na foto: Skrzydła były zwichrowane i pełne zapadnięć tworzywa. Na fotce już wyprostowane, pokryte podkładem i farbą w kilku miejscach dla sprawdzenia powierzchni. Ten warsztat ma mnie zmobilizować do ukończenia go. Nie należy spodziewać się wodotrysków i fajerwerków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 2 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2012 Mały postęp: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 2 Kwietnia 2012 Share Napisano 2 Kwietnia 2012 Witaj Marku Już mi ślinka cieknie na kolejne posty Twojej relacji. Czy można wiedzieć jakie malowanie wybrałeś ? Niezbyt fajnie wyglądają pasy bezpieczeństwa. Sprzączki chyba dostały koloru materiału pasów. Może dałoby się to jeszcze poprawić ? Mógłbyś jeszcze trochę popracować nad radiem. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 2 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2012 Pasy oczywiście do poprawki. No i posprzątać tam trzeba, jako że modelik więcej leżakuje niż jest na warsztacie dużo tam fafolów. Widać to na fotce. Malowanie mam wybrane, specjalnie kupiłem kalkomanie, będzie dotyczyć osoby u której wyląduje modelik. O tym później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 3 Kwietnia 2012 Share Napisano 3 Kwietnia 2012 Nie krzyw się, nie wstydź tylko działaj! Bardzo chętnie zobaczę tego P-51D w Twoim wykonaniu. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 3 Kwietnia 2012 Share Napisano 3 Kwietnia 2012 Po Twoim P 40 czekam na równie z wyczuciem pomalowanego Mustanga Malowanie związane z osobą dla której robisz model, ciekawe, ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 21 Maja 2012 Autor Share Napisano 21 Maja 2012 Odkurzyłem brzydala, dziś wygląda tak: kadłub sklejony i opracowany szpachlą, pomalowany surfejserem: Po Twoim P 40 czekam na równie z wyczuciem pomalowanego Mustanga ...czyżbyś nie widział ostatniego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 21 Maja 2012 Share Napisano 21 Maja 2012 Bardzo profesjonalne stanowisko produkcyjne . Tak bardziej serio - są modele, które w czasie budowy wyglądają już niezwykle atrakcyjnie - i tak jest w tym przypadku. A kiedy nastąpi to "później", kiedy będziemy mogli poznać zaplanowane malowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 21 Maja 2012 Share Napisano 21 Maja 2012 Odkurzyłem brzydala, dziś wygląda tak: kadłub sklejony i opracowany szpachlą, pomalowany surfejserem: Że co odkurzyłeś przepraszam Cię bardzo ? Chyba coś źle przeczytałem Działaj, działaj. Nabiera kształtów. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 21 Maja 2012 Autor Share Napisano 21 Maja 2012 Korniku naprawdę musiałem go odkurzyć bo wyglądał brzydko. Mikołaj nie śmiej się. Jeżeli trafiłeś przypadkiem na jakiś mój warsztat lub galerię to widziałeś że nie ma tam wielkich rzeczy. Ot takie sobie modeliki na półeczkę, by zrobić wrażenie na szwagrze podczas sesji piwnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 21 Maja 2012 Share Napisano 21 Maja 2012 Hmm... trafiłem "przypadkiem" na jakieś galerie i warsztaty i rozumiem, że szwagier, na którym wywierasz wrażenie regularnie dostaje Best of Show w Telford? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 22 Maja 2012 Share Napisano 22 Maja 2012 No nareszcie zobaczę Mustanga Marka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 22 Maja 2012 Share Napisano 22 Maja 2012 Widziałem Marku, widziałem i o ile dobrze pamiętam, to sztuk dwa , a i La 5, bądź 7 się trafił, ale P 40 muszę powiedzieć strasznie utkwiła mi w pamięci, coś w niej jest ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeP Napisano 22 Maja 2012 Share Napisano 22 Maja 2012 Marek, wszyscy czekają na ciąg dalszy, ale jakbyś mógł ujawnić malowanie, to wszyscy by pomogli szukać dziury w całym. Może w ten sposób unikniemy wtopy jak w poprzednim Mustangu. Generalnie był przecież piękny, ale coś tam jednak umknęło... Chyba, że wiesz z pierwszej ręki jak powinien wyglądać, bo wzmianka o osobistych związkach adresata z modelem zabrzmiała intrygująco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 22 Maja 2012 Share Napisano 22 Maja 2012 Latał na nim ktoś z rodziny adresata. Zgadłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 27 Maja 2012 Autor Share Napisano 27 Maja 2012 Mustang dostał skrzydła. Podkład ujawnił kilka miejsc do poprawki. Stateczniki dokleję później, teraz by mi przeszkadzały. Latał na nim ktoś z rodziny adresata. Zgadłem? ...oj takich powiązań to ja nie mam. MikeP- wiem że lubisz kopać w dokumentacji, ale tu nie wiele byś zdziałał. Nawet K.Y.Czart nie pomógł. Dziękuję za ofertę pomocy. No nareszcie zobaczę Mustanga Marka ..nie obiecuj sobie za dużo, bo możesz się rozczarować. O malowaniu będzie na końcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 ..nie obiecuj sobie za dużo, bo możesz się rozczarować. ...a co masz na myśli, bo tu jakimś podstępem pachnie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 31 Maja 2012 Autor Share Napisano 31 Maja 2012 Podmalowałem ster kierunku i dokleiłem stateczniki- w takiej właśnie kolejności. Trzeba ułatwiać sobie życie. Praktycznie gotowy do polewania farbą. ...a co masz na myśli, bo tu jakimś podstępem pachnie..... ..zaraz tam podstęp. Po prostu mogę nie sprostać oczekiwaniom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 1 Czerwca 2012 Share Napisano 1 Czerwca 2012 Praktycznie gotowy do polewania farbą. Czekam Marku, niecierpliwie przebierając nogami, ale czekam Powodzenia! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 1 Czerwca 2012 Share Napisano 1 Czerwca 2012 Witam To polewaj Waść bom ciekaw ogromnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 3 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2012 Przy malowaniu metalizerem bardzo łatwo zrobić srebrną zabawkę, czego chciałem uniknąć. To co zrobiłem mnie przeraziło. Witam To polewaj Waść bom ciekaw ogromnie Witam miłośnika szybkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 Witam miłośnika szybkich. co ze mnie za miłośnik jak od 3 m-cy ,żadnego MiGa nie skleiłem a nawet pudełka nie otworzyłem ... Marek nie pokoją mnie te dwa rejony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 7 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2012 Robert spokojnie, to był początek. Koniec wygląda tak: Uznałem że kadłub może być, wymaga tylko kilku retuszy. Później jeszcze do niego wrócę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 7 Czerwca 2012 Share Napisano 7 Czerwca 2012 Ładnie, ładnie, ale zdjęcia karygodne Marku. Taki elegancki model musi być należycie pokazany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 7 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2012 Taki elegancki model musi być należycie pokazany ....jak może być elegancki jak jeszcze nie skończony. Jeszcze malowanie skrzydeł, oznakowanie, podwozie itd. itd..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi