Skocz do zawartości

MiG-23MF/ML/MLD i UB - 1/48

Marek Świderski

Rekomendowane odpowiedzi

Była jeszcze różnica w zawiasie steru kierunku, ale dla Trumpetera i tak nie było to istotne, bo zrobił tak naprawdę MF, a nie M

• Odpowiedzi 93
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Tylko RV Aircraft (podobnie UB), poniżej na zdjęciach. Zresztą ten model jest lepszy także od tych w 1/32 i 1/48 (pewnie także od najnowszego Trumpka), jak chodzi o odwzorowanie kształtów, wymiarów i powierzchni płatowca,a z dodatkami RV Resin (kokpit, dysza, tzw. control surfaces) i RES-IM (wnęki komór podwozia) można zbudować prawdziwe arcydzieło.

c4af5ef394692291med.jpg

b172c2ecba2640b3med.jpg

86eab323c28ca54dmed.jpg

Trumpeter wrzucił in-box MiG-23M na swojej stronie, i tak patrząc po wypraskach nasuwa mi się pytanie do bardziej obeznanych w temacie forumowiczów - z tego zestawu da się wykonać wersję MF? W zestawie są dwa stateczniki pionowe, dwie wersje osłony termonamiernika (?), dwie brzechwy ustateczniające pod tył kadłuba.

jak tylko dotrze to z Markiem dokładnie odpowiemy jak zrobić z tego MiG'a-23 MF. Po pewnym czasie (no trochę) będzie odpowiedź jak zrobić poprawnego MiG'a-23 MF.

edit:

jeszcze nie konsultowałem się... , ale mam nadzieję że Marka namówię.

• 2 weeks later...

No, Panowie, gdzie zapowiadane recenzje i omówienia?:)

Mnie się bardzo nie podoba "zawias" steru kierunku, ambitniejsi (co podkreślam) będa musieli rozcinać i kombinowac, bo zostawić tak jak jest raczej się nie da.

Koła, zwlaszcza przednie, jakieś takie za grubo ciosane; jeśli pojawią się żywiiczne, na pewno wymienię.

No i kształ powierzchni radioprzezroczystej na stateczniku pionowym też raczej z kosmosu wzięty.

Takich kilka uwag kogoś, kto nie lubi tego samolotu, tego producenta ale i tak machnie go sobie (OOB, ewentualnie kółka i PE-bebechy kabiny) na pułkę w polskim kamo.

Witam.Mam pytanie do nabywców Miga-23, ile macie ramek z podwieszeniami , ramki o symbolach WA i WB powinny być podwójne a u mnie są pojedyncze.Wychodzi na to że Trumpeter zapomniał np. o drugiej belce APU-23.

No, Panowie, gdzie zapowiadane recenzje i omówienia?:)

mój model najprawdopodobniej przybędzie jutro. Ale na głębsze omówienia to bym nie liczył. Ot tak opinie "na gorąco".

ale gdy:

Takich kilka uwag kogoś, kto nie lubi tego samolotu, tego producenta ale i tak machnie go sobie (OOB, ewentualnie kółka i PE-bebechy kabiny) na pułkę w polskim kamo.

to czy ma to jakiekolwiek znaczenie?

Ma ma, dawaj śmiało:)

Poskładany na taśmę - wygląda całkiem całkiem (chodzi mi o ogolny wygląd, bryła, obrys itp. itd.).

Chińczyk zapomniał wyciąć mniejszy otwór na ustalacz statecznika pionowego ;)

WA i WB - tez mam po jednej...

Ma ma, dawaj śmiało:)

Chińczyk zapomniał wyciąć mniejszy otwór na ustalacz statecznika pionowego ;)

Chińczyk nie zapomniał wyciąć otworu na ustalacz, Polak nie pomyslał, że zakryty otwór jest mu potrzebny do wersji ML.

A o jednej APU-23 to faktycznie zapomnieli